Histrionic personlighetsforstyrrelse: Symptomer, årsaker og mer

Hva cos’er den histrioniske personlighetsforstyrrelsen?

Den histrioniske personlighetsforstyrrelsen (HPD) er en del av en bredere gruppe psykologiske lidelser, kalt personlighetsforstyrrelser i & # 8220; Cluster B & # 8221;. Forstyrrelser i denne kategorien er generelt klassifisert som dramatisk, følelsesmessig eller uregelmessig.

Folk med HPD har et forvrengt mentalt bilde av seg selv. De baserer ofte deres selvtillit på # 8217; godkjenning av andre. Dette skaper behovet for å bli lagt merke til. Av denne grunn kan folk med HPDer bruke dramatiske antics.

Kvinner er diagnostisert med HPD oftere enn menn. Dette kan skyldes det faktum at menn rapporterer deres symptomer mindre ofte enn kvinner.

Gjenkjenne tegn på histrionisk personlighetsforstyrrelse

L’HPD er ikke en ødeleggende psykologisk lidelse. De fleste som lider av HPD, jobber med suksess i samfunn og arbeid. Faktisk har folk med HPD vanligvis gode menneskelige evner. Dessverre bruker de ofte disse ferdighetene til å manipulere andre.

Sekund Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (5. utgave), Personer med histrionisk personlighetsforstyrrelse har minst fem (eller flere) av følgende symptomer:

  • Det er ubehagelig i situasjoner der det ikke er i sentrum av # 8217; oppmerksomhet
  • Interaksjoner med andre preget av seksuelt forførende oppførsel eller upassende provoserende
  • Vis l’rask og overfladisk uttrykk for følelser
  • Det bruker hele tiden deres fysiske oppmerksomhet til å tiltrekke seg … oppmerksomhet til seg selv
  • Den har et overdreven impressionistisk ordstil og fri for detaljer
  • Vis selvdramatisering, teatralitet og uttrykksuttrykk av følelser
  • Det er suggestible (dvs. de er lett påvirket av andre eller omstendigheter)
  • Anser de mest intime relasjonene enn de egentlig er

Hvis du har L’HPD, kan du også være lett frustrert eller kjedelig av rutiner, gjøre rappede beslutninger før du tenker eller truer med selvmord for å tiltrekke seg oppmerksomheten.

Hva forårsaker histrionisk personlighetsforstyrrelse?

Den eksakte årsaken til den histrioniske personlighetsforstyrrelsen er ukjent. Forskere mener at det er resultatet av både miljømessige og genetiske faktorer.

Noen familier har en historie med HPD, som gir kreditt til teorien om at tilstanden kan forklares delvis av genetikk. D’En annen del, foreldrenes barn med HPD, kan bare vise atferd de lærte fra foreldrene sine. Det er også mulig at mangel på disiplin eller en positiv forsterkning av dramatisk oppførsel i # 8217; barndommen kan forårsake HPD. Et barn kan lære HPD-atferd som en måte å tiltrekke seg foreldrenes oppmerksomhet på.

Uavhengig av årsaken, har HPD, det vanligvis manifesterer seg i begynnelsen av voksenlivet.

HPD-diagnose

Det er ingen spesifikk test som brukes til å diagnostisere HPD. Hvis du er lei av symptomene dine og leter etter medisinsk hjelp, vil din grunnleggende lege trolig starte med en komplett medisinsk historie. De kan utføre en fysisk undersøkelse for å utelukke fysiske problemer som kan forårsake symptomer.

Hvis din grunnleggende lege ikke finner en fysisk årsak til symptomene dine, kan du lede deg til en psykiater. Psykiatere er spesifikt dannet for å gjenkjenne og behandle psykiske lidelser. En psykiater vil kunne bruke ekspertspørsmål for å få en klar oversikt over din oppførselshistorie. En nøyaktig vurdering av atferdene dine vil hjelpe din grunnleggende lege diagnostisere.

Imidlertid tror de fleste med denne tilstanden ikke at de trenger terapi eller hjelp, og gjør diagnose vanskelig. Mange mennesker som lider av HPD, mottar en diagnose etter å ha inngått terapi for depresjon eller # 8217; angst, vanligvis etter et mislykket forhold eller andre personlige konflikter.

HPD behandling

Behandling kan være vanskelig hvis du lider av HPD. Som mange mennesker med HPD, kan du tro at du trenger å bry deg, eller du kan finne ubehagelig rutine i et behandlingsprogram. Men terapi, og noen ganger kan stoffer hjelpe deg med å takle HPD.

Terapi

Psykoterapi er valget av mer vanlig og effektiv behandling for HPD. Denne typen terapi innebærer å snakke med en terapeut av dine følelser og erfaringer. Disse talerne kan hjelpe deg og din terapeut bestemme begrunnelsen bak dine handlinger og atferd. Din terapeut kan være i stand til å hjelpe deg med å lære å forholde seg til folk på en positiv måte, i stedet for kontinuerlig å se på # 8217, oppmerksomhet fra dem.

Dressing

Hvis du føler deg depresjon eller angst som en del av HPD, kan din grunnleggende lege foreskrive antidepressiva eller rusmidler for angst.

Langsiktig prospekter for en person med HPD

Mange mennesker som lider av HPD fører et normalt liv og er i stand til å jobbe og være en del av selskapet. Faktisk, mange mennesker med HPD oppfører seg veldig bra i sporadiske sammenhenger. Mange av dem møter bare problemer i de mest intime forholdene. Avhengig av saken, kan HPD påvirke din evne til å opprettholde en jobb, opprettholde et forhold eller forbli konsentrert om livsmålene. Det kan også hele tiden se etter eventyret; eventyr, sette deg i risikable situasjoner.

Du har også større risiko for depresjon hvis du lider av HPD. Forstyrrelsen kan påvirke måten du håndterer feil på og tap på. Det kan også få deg til å føle deg mer frustrert når du ikke får det du vil ha. Du bør snakke med din grunnleggende lege hvis du har HPD symptomer, spesielt hvis de forstyrrer ditt daglige liv og ditt arbeid eller din evne til å gjennomføre et lykkelig og tilfredsstillende liv.