Historien om familiens helse: Hva er det og # 039; og hvorfor det er viktig?

Fordi det er viktig å kjenne min familiehistorie?

Familiemedlemmer deler mer enn ett lignende utseende. Du kan gjenkjenne deg for å få din fars krøllete hår eller din mors knapp nese. Men det er ikke så lett å se at din mormor har brukt en økning i risikoen for brystkreft og eggstokkene.

Derfor er det viktig å oppdage og lære om historien om din familie helse. Din medisinske historie inkluderer alle egenskapene som familien din deler du ikke kan se. Disse egenskapene kan øke risikoen for mange forhold og arvelige sykdommer, inkludert:

 • kreft
 • diabetes
 • astma
 • Hjertesykdommer og blodpropper
 • Alzheimers sykdom og demens
 • leddgikt
 • Depresjon
 • Høy hypertensjon og kolesterol

Fortsett å lese for å lære å samle helsemessig historie og hvilken informasjon du bør inkludere.

Hvilken historie jeg trenger?

Den generelle regelen for familiens historie er at jo mer bedre. Først av alt, anbefaler vi deg å fokusere på stramme familiemedlemmer som er knyttet til deg gjennom blod. Start med foreldrene dine, brødre og barn.

Hvis de fortsatt er i live, er besteforeldre et annet utmerket utgangspunkt. De kan lære om delvise historier om mange medlemmer av familien din.

Du kan også samle inn informasjon fra tanter og onkler og andre blodforskere.

Familiemedlemmer til å inkludere familiemedlemmer som ikke trenger å inkludere foreldre og brødre Brothers og søstre vedtatt adoptivforeldre og adoptivbrødre dine ektefeller, med mindre de også er slektninger til tanter og onkler og onkler som har gift i familien din (i den forstand at De er ikke brødre av en av foreldrene dine) barnebarn og barnebarns ektefører av dine brødre, med mindre de er relatert til besteforeldre og besteforeldre i blodet

Når du beveger deg over denne sentrale familiekretsen, endres genetiske strukturer så mye at du kanskje ikke kan lære mye om risikoen din. Hold imidlertid informasjonen til fingertuppene for alle familiemedlemmer som lærer mens du søker etter medisinsk historie. Det kan være nyttig underveis.

Hvordan kan jeg samle denne informasjonen?

Snakker om helse kan ikke komme naturlig for deg eller din familie. Du kan starte samtalen, la familien din vite hvorfor du vil samle helseinformasjon. Også, gi oss beskjed om at du er villig til å dele informasjon med dem, slik at du kan få mer komplette helsehistorier. Det kan være lettere å starte med individuelle samtaler.

Få den rette informasjonen

Når du er klar til å samle inn informasjon om historien om familiens helse, må du huske på disse tingene:

Viktige medisinske problemer: Spør informasjon om alle de viktigste medisinske problemene som har blitt diagnostisert med noen i nært forhold til deg. På dette stadiet av å vurdere fakta, er ingenting for lite, selv om problemene er betydelige bare hvis årsaken var genetisk. Lyme sykdom, lesjoner og andre ting forårsaket av eksterne faktorer kan ikke bli arvet.

Årsaker til døden: Oppdag årsaken til døden til alle familiemedlemmer som døde. Dette kan også gi en anelse til din familiehistorie.

Alder av debut: Spør når hvert medlem av familien har blitt diagnostisert hver tilstand. Dette kan hjelpe legen din til å gjenkjenne tidlig på noen sykdommer.

Etnisk opprinnelse: Ulike etnier har forskjellige risikonivåer for visse forhold. På best mulig måte må du identifisere din etniske bakgrunn for å identifisere potensielle helserisiko.

Miljø: Familier deler felles gener, men de deler også felles miljøer, vaner og oppførsel. En komplett familiehistorie inkluderer også å forstå hvilke faktorer i miljøet ditt, kan få innvirkning på helsen din.

5 spørsmål å spørre

Her er noen spørsmål du kan be om å starte samtalen:

 • Hvor gammel var min slektning da han døde og hva var dødsårsaken?
 • Det er helseproblemer som kjører i familien?
 • C’er en historie om avbrudd av graviditet eller fødselsskader i familien min?
 • Hvilke allergier har folk i familien min?
 • Hva er mitt etnisitet? (Noen forhold er vanlige blant noen etniske grupper.)
 • Slik registrerer du detaljene?

  Sørg for å registrere eller elektronisk dokumenthelseinformasjon som tilbys av dine slektninger. Du kan bruke dette skjemaet til å registrere din familie klinisk historie. Bare fyll ut et skjema for hvert familiemedlem. Du kan også fylle ut et skjema for deg selv og dele den med familien din.

  Etter å ha samlet all denne informasjonen, må du holde dem på et trygt sted. Du kan bruke din egen datamaskin, men sikkert digitale lagringsalternativer er også tilgjengelige. For eksempel tilbyr den amerikanske helse- og helseavdelingen i USA og den generelle kirurgen et nettbasert verktøy som heter Familiehelseportrett. Du kan lagre, lagre og dele familiehistorikken din ved hjelp av dette verktøyet. Søk etter andre alternativer, som Ascendenza nettsteder og smarttelefon apps.

  Hva jeg har å gjøre med denne informasjonen?

  Å vite din kliniske historie er viktig, men å dele den med legen din kan være viktigere. Dette skyldes at legen din kan hjelpe deg med å tolke hva det betyr for din nåværende livsstil, foreslå forslag til forebygging og bestemme screeningsalternativer eller tester for forhold som du kan være mer utsatt for å utvikle seg.

  Genene du ble født kan ikke endres eller endres. Hvis du kjenner din familiehistorie, er du et skritt frem til spillet. Du kan ta initiativ til å vedta sunnere livsvaner. For eksempel kan du bestemme deg for å slutte å røyke eller drikke alkohol eller begynne å trene regelmessig og holde en sunn vekt. Disse livsstilsendringene kan redusere sjansene for å utvikle arvelige sykdommer.

  Ufullstendig informasjon er fortsatt nyttig?

  Selv en ufullstendig familiehistorie er fortsatt nyttig for legen din. Del all informasjonen du har med dem.

  For eksempel, hvis du vet at broren din har blitt diagnostisert med en tykktarmskreft, kan legen mistenke et mulig genetisk problem. De kan derfor bestemme at det er viktig å gjennomgå vanlig tykktarmskreft screening før de anbefalte 50 årene. Legen kan også foreslå at du gjennomgår råd eller genetiske tester for å identifisere noen genetiske risikoer.

  Og hvis jeg ble vedtatt?

  L’Miljøet spiller en viktig rolle i helsemessig historie, og du kan få detaljene for dette fra din adoptivfamilie. Å lære mer om helsehistorien til din biologiske familie kan be om en god investering av tid og energi.

  Spør adoptivforeldrene dine om de har informasjon om dine biologiske foreldre. Det er mulig at informasjon om historiens historie har blitt delt under vedtaksprosessen. Ellers, spør byrået som organisert vedtaket dersom han har bevart informasjon om # 8217; personlig medisinsk historie i dine biologiske foreldre. Forstå Statene i staten din Før du begynner å be om informasjon om historien til # 8217; adopsjon.

  Hvis alle disse veiene stopper, må du kanskje velge å søke etter dine biologiske foreldre. Du vil kanskje ikke følge den veien, eller du kan ikke koble til med dem. I dette tilfellet, informer legen din i din personlige historie. Du kan da jobbe for å identifisere måter å identifisere og oppdage risikoen for visse forhold.

  Og hvis jeg var en fremmed for familien min?

  Hvis du bare er skilt fra en del av familien din, kan du prøve noen ting å samle historien til din familie helse:

  Snakk med familiemedlemmene som du er i kontakt med. Du må kanskje koble til hele familien til å samle din familie kliniske historie.

  Kontakt legen din. Noen medisinske studier kan være i stand til å sende spørreskjemaer til familiemedlemmer som ber om offisiell informasjon. Dette kan presse folk til å svare.

  Gjør litt research. Du kan være i stand til å oppdage årsaken til døden av dine slektninger fra dødsattest. Søk på nettet for å finne spesifikke dødsdokumenter i staten eller kontrollerer forfedre for denne informasjonen. Selv dødsfallene, ofte tilgjengelige online eller arkivert av offentlige biblioteker, kan gi helseinformasjon.

  Og genetiske tester og genetisk predisposisjon?

  Noen etniske opprinnelser og løp kan utarbeides på forhold som en genetisk test er nyttig. For eksempel har kvinner av jødisk nedstigning Ashkenazita en økt risiko For brystkreft. En spesifikk genetisk mutasjon er mer vanlig hos disse kvinnene enn i andre kvinner. Genetisk screening kan hjelpe legen din å oppdage denne genetiske mutasjonen og forberede deg snart for behandlingsalternativer.

  Selv om genetiske tester kan bidra til å identifisere de potensielle risikoen du kanskje har arvet for en bestemt sykdom, garanterer de ikke at du vil utvikle den sykdommen. Resultatene kan vise at du har en predisposisjon på forskjellige forhold. Selv om du aldri kan utvikle noen av disse, kan du føle at den ekstra angsten ikke er verdt å vite. Seriøst vurdere fordelene og bekymringene du kanskje må lære om dine genetiske risikofaktorer før du utfører noen tester.

  Outlook

  Å vite at din kliniske historie hjelper deg med å være mer proaktiv om helsen din. Del denne informasjonen med legen din slik at de kan undersøke forholdene du er forberedt og foreslå livsvalg som kan bidra til å redusere risikoen.

  Snakker også med legen din dersom du trenger ytterligere hjelp til å forstå hvordan du oppdager din kliniske historie eller hvilke spørsmål du bør spørre.