Hippopotomonstross-joked Aliophobia: Hva er tilfellet & # 039;?

Det er vanlig?

Hippopotomonstrosequippedaliophobia er et av de lengste ordene i ordlisten, og i en ironisk nøkkel er navnet på frykt for lange ord. Sesquipedalofobia er et annet begrep for fobi.

L & # 8217; American Psychiatric Association angir ikke offisielt denne fobien. I stedet, l & # 8217; utstyrt Aliophobia flodhester anses som en sosial fobi.

Den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5) skisserer en svært spesifikk definisjon for sosiale fobier. Medisinske fagfolk bruker DSM-5 for å hjelpe dem med å gjøre diagnosen. Ifølge DSM-5 må noen av kriteriene som sosiale fobier ha innebære:

 • En frykt eller en «8217; distinkt angst om sosiale situasjoner der en person kan undersøkes, hvordan man møter nye mennesker eller har en samtale
 • frykt eller # 8217; angst er uforholdsmessig i forhold til den sosiale situasjonen
 • frykt eller # 8217; angst er vedvarende og den sosiale situasjonen er for mye unngås
 • frykt, # 8217; angst eller # 8217; unngåelse forårsaker klinisk ubehag

Snakk med legen din hvis du tror du har en sosial fobi. De vil sikre at det ikke er noen underliggende forhold som forårsaker frykt eller angst, som panikklidelse.

Hva er symptomene?

Symptomer kan aktiveres når en person ser et langt ord, som «8220; antidisestablishmentarianism & # 8221;. Dette kan føre til at en person har utstyrt Aliophobia Hippoostrose å føle stor frykt og angst. De kan også unngå å lese for ikke å komme over lange ord som vil bli panikk.

L & # 8217; Anecdotic bevis tyder på at frykten for lange ord kan utløse forlegenhet eller følelser av å bli avledet når den er uttalt eller lest lange ord.

Andre symptomer kan omfatte:

 • skjelvende
 • svette
 • svimmelhet
 • svime av
 • tørr i munnen
 • hodepine
 • åndedrettsproblemer
 • unngå å lese på grunn av din frykt
 • føler seg angst for akademikere eller for arbeidet som krever lange ord

Det er også symptomer på mer generell fobi som du bør være oppmerksom på, inkludert:

 • Vær oppmerksom på at fobien din er urimelig, men føler deg ikke i stand til å sjekke frykten din
 • Kan ikke fungere som du normalt vil gjøre på grunn av din fobi
 • Kvalme følelse

Hva kan forårsake fobier som dette?

Du vet ikke mye om årsakene til denne fobien. Men det er noen årsaker og risikofaktorer som er felles for flere fobier.

Noen av disse faktorene inkluderer:

 • En negativ begivenhet assosiert: for eksempel, en person som hadde problemer med å lære ord fra barn, kan panikk hver gang han ser et langt ord. Deres vanskelighetsgraderingsord kan være et skummelt og traumatisk øyeblikk.
 • Genetikk: Folk som har en familiehistorie av visse fobier, angst eller andre forhold for mental helse kunne ha En større sjanse til å utvikle samme type fobi.
 • Miljø: Denne fobien kan også utløses av lært atferd, for eksempel å lytte til negative erfaringer på den spesifikke fobien eller traumatiske opplevelsene knyttet til den.
 • Hjernens funksjon: i henhold til Mayo Clinic, Endringer i hjernens aktivitet kan også ha en effekt på utviklingen av en bestemt fobi.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Generelt vil folk med denne fobien sannsynligvis aldri se etter medisinsk hjelp. Personer med fobi har antagelig akseptert arbeid der de ikke var utsatt for ord og lange setninger.

Men hvis symptomene blir uutholdelige, eller hvis andre symptomer du kommer, vil legen gjøre deg til en rekke spørsmål om symptomene dine for å avgjøre om du har en fobi eller en lidelse d & # 8217; angst. De vil også undersøke din psykiatriske, medisinske, familie og sosiale historie. Legen vil også referere til DSM-5.

Siden medisinske og mentale helseforeninger ikke offisielt gjenkjenner L & # 8217; Hippostrose Som en fobi er det teknisk ikke en diagnostisk tilstand. Imidlertid kan legen kunne tilby generell informasjon om fobier og anbefaler behandling.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Generelt kan en fobi behandles på mange forskjellige måter. Terapien av eksponeringen på 9217; eksponering er den vanligste og effektive formen for behandling av fobi. Denne versjonen av psykoterapi hjelper deg med å endre svaret ditt til emnet, situasjonen eller ordet som forårsaker deg frykt og angst.

Behavioral kognitiv terapi (CBT) er A & # 8217; annen vanlig behandling av behandling som brukes til å håndtere eller kurere en fobi. CBT kombinerer terapi av eksponering med andre terapeutiske teknikker for å hjelpe deg med å takle din angst. Det vil også bidra til å begrense overveldende tanker.

Det er kjent at narkotika er nyttige for å administrere et bredt spekter av D & # 8217; angst. Men vi vet ikke mye om effektiviteten i behandlingen av denne spesielle fobien.

Andre behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å takle din fobi, inkluderer:

 • Snakk om terapi med en psykiater, en konsulent eller en sosialarbeider
 • Bevissthetsstrategier som bevisst pusting, lytte og # 8217; observasjon for å hjelpe deg med å takle angst
 • Delta i en støttegruppe for å koble til med andre mennesker som står overfor det samme eller lignende fobi

Du kan også klare symptomene på fobi ved å bringe noen endringer i livsstilen, for eksempel:

 • Sov nok hver kveld
 • Spis et sunt og balansert kosthold
 • Eliminere stoffer som kan forverre # 8217; som koffein
 • Adressering av situasjoner av frykt og grenseløs angst, så ofte som mulig

Når du befinner deg foran lange ord, kan du også finne nyttig:

Erstatt ordene. Unngå lange ord kan hjelpe deg med å gjøre det, men det er ikke nødvendigvis mulig hele tiden. Hvis foran et langt ord, prøv å erstatte det med kortest begrep. For eksempel, hvis du trenger å skrive & # 8220; kjøleskap & # 8221; bruk i stedet & # 8220; kjøleskap & # 8221;. Du kan også prøve å erstatte det lange navnet på en venn med sine initialer eller dets kallenavn, så lenge de er gode.

Bryte ordene. Ta deg tid når du leser et langt ord. Inhalerer og bryter ned ordet i deler, så i stavelser. For eksempel, hvis du har et ord som «8220; semiautbiografisk & # 8221; les det som sem-i-au-to-to-o-gra-phi-cal.

Dra nytte av teknologien. Datamaskin, smarttelefon og en rekke andre elektroniske enheter har automatisk korreksjon og andre versjoner av ordbøker. Disse kan hjelpe med stavemåte med stavemåte. De kan også hjelpe med den fonetiske uttalen i tilfelle du må lære å uttale et langt ord.

Outlook

Siden denne fobien ikke er offisielt anerkjent, vet du ikke mye om det. Forskningen er nødvendig for å bedre forstå frykten for lange ord og hva som skjer når en person er utsatt for utløseren.

Snakk med legen din eller konsulenten din hvis du finner symptomer. Kan hjelpe deg med å komme til bunnen av frykten din, forstå symptomene dine og behandle en behandlingsplan. Venner, familie og terapi grupper kan også gi deg støtte for å hjelpe deg med å takle din fobi.