Hijacking av amygdala: så & # 039; det er fordi det skjer og hvordan å stoppe det avslutter

Del på Pinterest

COS’er en kapring av Amygdala?

Ulike funksjoner utføres av forskjellige deler av hjernen. For å forstå hijacking av Amigdala, må du vite to av disse delene.

Amygdala

L’Amigdala er et sett med celler i nærheten av hjernenes base. Det er to, en på hver halvkule eller side av hjernen. Det er her at følelser er gitt mening, husk og festet til foreninger og svar på dem (følelsesmessige minner).

L’Amigdala regnes som en del av det limbiske hjernesystemet. Det er grunnleggende å utvikle sterke følelser som frykt og glede.

Kjempe eller flykte

De første menneskene ble utsatt for den konstante trusselen for å bli drept eller såret av ville dyr eller andre stammer. For å øke mulighetene for overlevelse, har kampen eller fluktresponsen utviklet seg. Det er et automatisk svar på den fysiske faren som lar deg reagere raskt uten å tenke.

Når du føler deg truet og redd, aktiverer Amigdala automatisk kampen eller rømningsresponsen ved å sende signaler for å frigjøre stresshormoner som forbereder kroppen din til å kjempe eller unnslippe.

Dette svaret utløses av følelser som frykt, angst, aggresjon og sinne.

Front lobes

Frontlobene er de to store områdene i forsiden av hjernen. De er en del av cerebral cortex, som er et nyere, rasjonelt og mer avansert hjernesystem. Det er her at tenkning, resonnement, beslutningstaking og planlegging finner sted.

Frontal lobes lar deg behandle og tenke på dine følelser. Det er derfor mulig å håndtere disse følelsene og bestemme en logisk respons. I motsetning til den automatiske responsen til Dell’Amygdala, svaret på frykt fra frontlobene dine bevisst kontrolleres av deg.

Når du oppfatter at faren er til stede, vil Amygdala automatisk aktivere kampen eller unnslippe svaret umiddelbart. Men samtidig er frontlobene dine behandlet informasjon for å avgjøre om faren er virkelig tilstede og det mest logiske svaret på det.

Når trusselen er mild eller moderat, hersker frontlobene over # 8217; Amygdala og du svarer på den mest rasjonelle og passende måten. Men når trusselen er sterk, L & # 8217, Amigdala handler raskt. Kan overvelde frontlobene, og utløser automatisk kampen eller rømningsresponsen.

Kampen eller rømningsresponsen var egnet for de første menneskene på grunn av fysiske skade trusler. I dag er det mange mindre fysiske trusler, men det er mange psykologiske trusler forårsaket av presset og stresset i det moderne liv.

Når stress gjør at du føler deg sterk sinne, aggresjon eller frykt, er kampen eller fluktresponsen aktivert. Det oversetter ofte til en overdreven plutselig, ulogisk og irrasjonell reaksjon på situasjonen. Du kan til og med angre på din reaksjon senere.

En psykolog som heter Daniel Goleman, definerte denne overdrevne reaksjonen på stress og diigdala / 3221; I sin 1995 bok, & # 8220; emosjonell intelligens: hvorfor det kan saken mer enn qi & # 8221;.

Det skjer når en situasjon forårsaker at Amygdala skal ta kontroll over ditt svar på stress. L’Amigdala Deaktiver frontlobber og aktiver kampen eller fluktresponsen.

Uten frontlobber, kan du ikke tenke klart, ta rasjonelle beslutninger eller sjekke svarene dine. Kontrollen var & # 8220; hijacked & # 8221; fra # 8217; Amigdala.

Goleman har også popularisert begrepet følelsesmessig intelligens (EI) og dens bruk for å hjelpe deg med å håndtere dine følelser og veilede din oppførsel og tenkte. EI refererer til anerkjennelse, forståelse og styring av følelser og anerkjennelse, forståelse og alle andre menneskers påvirkning.

Du kan forbedre din og med den vanlige praksisen med å sjekke dine følelser og rolige når du tar deg. For å gjøre dette må du først være oppmerksom på dine følelser og følelser av andre.

Hva er symptomene på en hijacking dell ‘& # 8217; Amigdala?

Symptomene på hijacking av Amigdala skyldes effekten av de to stresshormonene: kortisol og adrenalin. Begge hormonene frigjøres av binyrene for å forberede kroppen til å unnslippe eller kjempe.

Cortisol er et steroidhormon som påvirker mange av kroppens funksjoner, inkludert forberedelse for å kjempe eller unnslippe responsen. Hovedoppgaven med adrenalin, også kalt epinefrin, er å stimulere kroppssystemer slik at de er klare til å svare på en trussel.

Stresshormoner, hovedsakelig adrenalin, gjør en rekke ting du kanskje ikke merker, inkludert:

  • Slapp av luftveiene, åpne dem slik at du kan absorbere mer oksygen
  • Øk blodstrømmen til musklene for maksimal hastighet og styrke
  • Øk blodsukkeret for mer energi
  • Farget elevene til å forbedre visjonen din

Symptomene du kanskje merker inkluderer:

  • Akselerert hjerterytme
  • svette hender
  • Lær d’gås på huden

Etter hijacking Dell’Amigdala, kan du prøve å angre eller forlegenhet fordi din oppførsel kan ha vært upassende eller irrasjonell.

Hvordan du kan stoppe en hijacking dell’Amigdala?

Symptomene på hijacking av Amigdala kan dempes eller stoppes bevisst å aktivere den fremre barken, den rasjonelle delen og logikken til hjernen. Dette kan ta en PO & # 8216; praksis og tålmodighet.

Det første trinnet er å gjenkjenne at du føler deg truet eller stresset, og at ditt svar på å kjempe eller rømme har blitt aktivert. Bli oppmerksom på hvordan dine følelser og kroppen din reagerer på et betydelig stress. Gå gjennom en episode etter at den er ferdig, kan hjelpe.

Når du merker at kampen eller rømningsresponsen er aktivert, er målet ditt å roe deg og ta kontroll. Husk deg selv at det du føler er et automatisk svar, ikke nødvendigvis det beste eller den mest logiske.

Når du er rolig, involverer du bevisst frontallobene dine til å tenke på situasjonen og finne en vektet og rasjonell løsning.

Bli oppmerksom på dine utløsere og alarmsignaler og notat når de er til stede. En god måte å holde seg rolig på er å være oppmerksom på pusten din.

Pust sakte og jevnt. Tenk på hastigheten og rytmen til pusten din og konsentrert om hva som skjer i kroppen din mens du inspirerer og utånding.

Hvordan forhindre hijacking dell ‘& # 8217; Amigdala

Det første trinnet for å forhindre et Amygdala-angrep er å identifisere hva som utløser det. Når du føler at symptomene på hijacking av Dell ‘& # 8217; Amigdala, prøv å stoppe et øyeblikk for å legge merke til hva’har utløst.

Alt som forårsaker følelsesmessig, fysisk eller psykisk stress kan være en utløsende faktor. Det er generelle kategorier av stressfaktorer som alle påvirker til en viss grad, men spesifikke utløsende faktorer vil være forskjellige for alle.

Det er også nyttig å identifisere andre ting som utløser hijacking av hijacking av Amygdala for deg. Når du føler deg truet eller redd, stopp og se etter atferd, kroppsendringer eller alarmsignaler som oppstår samtidig.

En god måte å gjøre det på er med bevissthet. Dette refererer til å være i nåtiden og være klar over hva du føler og tenke, av kroppens opplevelser og stimuli fra ditt miljø.

Ikke prøv å dømme eller merk situasjonen så bra eller dårlig. Konsentrert bare i det nåværende øyeblikket, ikke på fremtidige oppgaver eller på bestått problemer.

Bevissthet krever praksis, men kan utføres nesten når som helst. Når du venter i bilen eller går en tur, konsentrere deg om hva du synes og føler om hva som skjer rundt deg.

Alle’Start, ditt sinn vil raskt begynne å vandre. Med mer praktisk, vil det imidlertid være lettere å holde seg i øyeblikket.

En annen måte å holde seg tilstede er å fokusere på å puste. Konsentrert på Aria som kommer inn og forlater nesen og hvordan den endres mellom inspirasjon og utånding. Legg merke til hvilke deler av kroppen din som beveger deg når du tar et pust.

Det er to hovedveier å forhindre hijacking dell ‘& # 8217; Amygdala. Ved å bruke disse teknikkene, kan du stoppe arresteringen av frontlobene dine, ignorere den automatiske svaret på Amygdala og bevisst sjekke svaret ditt.

Teknikker for å stoppe hijacking av amygdalaen

  • Argumentasjon. Dette betyr at du bruker frontlobene dine til å reflektere over situasjonen, gjennomgå mulige alternativer og velg den mest rasjonelle og logiske måten å svare på.
  • Meditasjon. Avslutte kropp og sinn gjennom meditasjon eller dyp pusting, kan du endre konsentrasjonen av hjernen din fra svaret på en trussel eller stress til indre fred og ro.

Øv disse teknikkene når du ikke gjennomgår en kapring av # 8217; Amigdala, slik at du kan bruke dem neste gang du er i stress situasjon.

L & # 8217;

Den moderne verden er full av stress. Vi føler ofte denne psykologiske stress når vi ser ting om nyheter eller sosiale medier, som for eksempel farlige hendelser og naturkatastrofer.

Amygdala kan svare på dette stresset som om det var en fysisk trussel mot deg. Kan ta hjernekontrollen din og utløse din kamp eller unnslippe respons.

Du kan hindre eller stoppe en hijacking av Dell’Amigdala puste, bremse ned og prøver å konsentrere dine tanker. Dette tillater den fremre barken for å gjenoppta kontrollen. Du kan da velge den mest rimelige og hensiktsmessige måten å svare på situasjonen.

Den vanlige praksisen med disse teknikkene kan hjelpe deg med å forberede deg på stressende situasjoner.