Hestallergi: Årsaker, symptomer og behandlinger

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Så’er en’hestallergi?

Mens hester kanskje ikke er det første dyret som du tror når det gjelder allergier, kan du faktisk være allergisk mot dem.

I likhet med allergiene til hunder og katter kan stoffene i spytt og i hestens hudceller utløse et svar fra immunsystemet i noen mennesker. Resultatene kan sneezed, astma og til og med alvorlige allergiske reaksjoner.

Hva er årsakene til hestallergi?

L’Hester Eksponering kan forårsake hestallergi, men måten denne utstillingen oppstår, er ikke så enkelt. Folk er vanligvis allergiske allergiske alle’Serum Horse Albumina. Dette er et protein som naturlig er tilstede i hestens blod som også er tilstede i hudceller, eller hår.

Hestens spytt kan også inneholde betydelige konsentrasjoner av dette proteinet.

Når en person er utsatt for hesteskoalbuminet, kan han aktivere immunsystemet for å skape antistoffer kjent som IgE-antistoffer. Disse antistoffene utløser en allergisk respons som kan forårsake symptomer forbundet med hestallergi, inkludert nysing og hoste.

Forskere har identifisert en viss kryssfølsomhet assosiert med dyrealbuminer. Dette betyr at hvis du er allergisk mot hunder eller katter, er det muligheten for at du også er allergisk mot hester. Selv om teksturene i proteinet i albuminen ikke er akkurat det samme, er de like.

Mer du er rundt med hester, jo mer sannsynlig har du hest allergi. Folk som jobber med hester profesjonelt eller personlig, så vel som de som kommer i kontakt med hester gjennom ridning, er mer sannsynlig å ha allergi symptomer på hesten.

Selv å gå i en tom stabil uten hester som er tilstede, kan forårsake reaksjoner i noen mennesker.

Hva er symptomene?

Symptomene på # 8217; allergi mot hesten kan skje umiddelbart etter at du er rundt en hest, eller du kan ha et forsinket svar fordi hestens hår kan forbli på klærne lenge etter at du har forlatt en stabil. Hvis noen hjemme du kjører eller er nær hester, kan du også ha symptomer.

Noen av allergi symptomene på hesten inkluderer:

 • Kløe, øye rive
 • en rennende nese
 • nysing
 • lukket nese

Du kan også vise symptomer på astma. Disse inkluderer følelse av brystundertrykkelse, pusteproblemer og hissing puste.

Anafylaksi

En av de mest bekymrende aspektene ved å ha en’allergi mot hesten er at folk er mer sannsynlig å presentere anafylaksi, ifølge Giornale Dell’Verdens allergi organisasjon. Dette er en alvorlig allergisk reaksjon som kan påvirke evnen til å puste.

Allergier mot andre dyr som hunder og katter har ikke samme sannsynlighet for å forårsake anafylaksi som hestallergi. Heldigvis er anafylaktiske reaksjoner alle’hesteshow er sjeldne.

L’Anafylaksi er en medisinsk nødsituasjon. Symptomene inkluderer:

 • svimmelhet
 • urticaria
 • Lavt blodtrykk
 • kvalme
 • Gorge og hovent språk
 • Han retched
 • Svak og rask håndledd
 • Wheezing

Du bør søke akutt medisinsk hjelp hvis du har en anafylaktisk reaksjon alle’hest show.

Hva er behandlingene?

Den mest effektive behandlingen for hestallergi er å unngå hester, stall og holde seg nær plagg eller andre gjenstander som kunne ha kommet i kontakt med hester. Dette er imidlertid ikke alltid mulig, spesielt hvis du jobber med hester for å leve. Behandlinger inkluderer:

 • Immunterapi. Også kjent som allergi slag, inkluderer denne behandlingen L’eksponering for små doser hest allergener for å tillate kroppen din å tilpasse seg. Over tid øker dosen til kroppen din er mindre sannsynlig å reagere når du er rundt en hest.
 • Antihistaminer. Disse legemidlene blokkerer effektene av stoffer som forårsaker allergiske reaksjoner. Imidlertid behandler de ikke allergi, men bare dine symptomer.
 • Inhalatorer. Hvis du har astmatiske hesteaksjoner, kan det hende at en inhalator trenger. Dette er et stoff som inspirerer til å bidra til å åpne luftveiene og redusere hissing pusten.
 • EpiPen: Folk som har anafylaktiske reaksjoner på hester, må kanskje ta med seg en penn for epinefrin eller epipten. Disse er sprøyter av det adrenalinmedikamentet som injiseres i låret hvis du er utsatt for hesthår. EpiPens kan redde livet til de som har alvorlige allergiske reaksjoner.

Forslag til å leve

Hvis du fortsatt trenger (eller du vil) bli med hester, og du er allergisk mot dem, prøv disse forslagene for å minimere din reaksjon:

 • Unngå å klemme eller kysse hester.
 • Når det er mulig, spør en’annen person å styre hesten din. Hvis du trenger å rengjøre det, åpner du at det er i en stabil, gjør det mer sannsynlig enn hestens hår er angrepet til deg. Du kan også ha en støvsikker maske under grooming for å unngå å inhalere hesthår.
 • Bytt klærne dine og vask håret ditt rett etter å ha blitt utsatt for en hest. Sett klærne i en pose og legg dem i vaskemaskinen rett etter å ha kjørt eller kjærtegnet en hest.
 • Ta antihistaminer før sykling for å redusere sannsynligheten for en reaksjon. Du kan også ta decongestants, som bidrar til å redusere den lukkede nesen.

Ikke glem å alltid holde stoffene med deg hvis C’Det er muligheten for at du kan være rundt en hest. Dette inkluderer en inhalator eller Epipen.

Kjøp antihistaminer og decongestants online.

Når skal du se en lege

Noen ganger er det vanskelig å gjenkjenne en’allergi mot hesten. Du tror kanskje det er mer en pollenreaksjon fra utsiden. Men hvis du har hatt en anafylaktisk reaksjon etter hesten eller kontinuerlig eksponering for å ha symptomer på astma etter å ha vært rundt med hester, snakk med legen din.

Legen din kan lede deg til en spesialist i allergi. Denne legen kan teste deg for allergi, inkludert hester.

Bunnlinjen

Hest allergi er definitivt en ting. Hvis du nyser, trekker du opp med nesen din eller har problemer med å puste hver gang du er nær hester, er du sannsynligvis allergisk. Snakk med legen din om mulige behandlinger, for eksempel allergi skudd. God (og forsiktig) guide!