Herpetiform Dermatitt: Årsaker, Symptomer og Diagnose

Cos’det er herpetate dermatitt?

A’pruriginøs utslett, med blærer, brennende, dermatitt herpetiform (DH) er en vanskelig stand for å leve sammen. L’utslett og kløe forekommer på albuer, knær, hodebunn, rygg og skinker. Dette utslettet indikerer sannsynligvis glutenintoleranse, som kan korreleres til en underliggende tilstand som er mer alvorlig kjent som cøliaki. DH kalles noen ganger DUHRINGs sykdom eller glutenutslett. Folk som har denne tilstanden, må opprettholde et strengt gratis kosthold med gluten.

Bilder av herpetiform dermatitt

Hva er årsakene til herpetiform dermatitt?

Fra lyden av navnet, tror mange mennesker at dette utslettet er forårsaket av en form for virus Dell’herpes. Dette er ikke tilfelle, siden det ikke har noe å gjøre med herpesene. Herpetiform dermatitt forekommer hos mennesker med cøliaki. Celiac sykdom (kalt celiac sprue, glutenintoleranse eller gluten sensitiv Enteropati) er en autoimmun sykdom preget av glutenintoleranse. Gluten er et protein tilstede i hvete, rug og # 8217; bygg. Noen ganger er det også funnet i # 8217; havre som har blitt forvandlet til planter som administrerer andre kornblandinger.

Sekund Nasjonale institutter av helse (NIH), Fra 15 til 25 prosent av mennesker med cøliaki har dh. Celiac sykdom kan også forårsake intens magesmerter, forstoppelse, kvalme og oppkast. Folk med DH har generelt ingen av intestinale symptomene. Men selv om de ikke manifesterer tarmsymptomer, har 8217; 80% eller flere av personer med DH fortsatt har intestinal skade, spesielt hvis de følger en diett rik på gluten, ifølge National Foundation for Awareness of Celiac Disease (NFCA).

Intestinal skade og utslett skyldes reaksjonen av glutenproteiner med en spesiell type antistoff kalt immunoglobulin A (IgA). Kroppen din produserer IgA-antistoffer for å angripe glutenproteiner. Når IgA antistoffer angriper gluten, skader deler av # 8217; tarmene som lar deg absorbere vitaminer og næringsstoffer. Denne glutenfølsomheten er vanligvis kjent.

Strukturene som dannes når IgA holder seg til Gluten inn i blodet, hvor de små blodkarene begynner å tette, spesielt de i huden. De hvite blodlegemer er tiltrukket av disse hovene. Hvite blodlegemer frigjør et kjemisk anrop & # 8220; komplement & # 8221; forårsaker en’pruriginøs og blæreutslett.

Hvem er i fare for herpetiform dermatitt?

Celiac sykdom kan påvirke noen, men har en tendens til å være mer vanlig hos mennesker som har et annet familiemedlem med cøliaki eller dh.

Selv om flere kvinner enn menn får celiacdiagnose, er menn mer sannsynlig å utvikle DH sammenlignet med kvinner, ifølge NIH. L’utslett begynner vanligvis mellom 20 og 30 år, selv om det kan starte i barndommen. Tilstanden forekommer vanligvis hos personer i europeisk opprinnelse. Folk av afrikansk eller asiatisk opprinnelse mindre vanlig vanlig.

Hva er symptomene på herpetiform dermatitt?

DH er en av de mest prurdiginøse hudutbruddene som er mulig. De felles stillingene til’utslett inkluderer:

 • albuer
 • knær
 • Baksiden av ryggen
 • Hår hengende
 • Nakke tilbake
 • skuldre
 • Buttocks
 • hodebunn

L’utslett vanligvis i samme størrelse og form på begge sider av kroppen og går ofte og kommer.

Før A’full epidemi av’utslett, kan du føle huden i A’område som er utsatt for utslett som brenner eller kløe. Protubanze som virker kviser full av gjennomsiktig væske begynner å danne. Disse blir raskt kansellert. Protubanze gjenopprette om noen dager og la et lilla tegn som varer i uker. Men ny Dossi fortsetter å danne som de gamle helbrede. Denne prosessen kan fortsette i årevis, eller kan gå til remisjon og deretter returnere.

Selv om disse symptomene vanligvis er forbundet med herpetiform dermatitt, kan de også være forårsaket av andre hudforhold som atopisk dermatitt, irriterende eller allergisk kontaktdermatitt, psoriasis, pemphigoid eller scabies.

Hvordan diagnostisere herpetiform dermatitt?

DH er best diagnostisert med en hudbiopsi. En lege plukker opp en liten lærprøve og undersøker det på mikroskopet. Noen ganger utføres en direkte immunofluorescens test, hvor huden rundt # 8217; utslett er farget med et fargestoff som vil vise tilstedeværelsen av IgA-antistoffforekomster. Hudbiopsi kan også bidra til å avgjøre om symptomene er forårsaket av A’annen hudtilstand.

Blodprøver kan også utføres for å verifisere tilstedeværelsen av disse antistoffene i blodet. En tarmbiopsi kan utføres for å bekrefte tilstedeværelsen av skade på grunn av cøliaki.

Hvis diagnosen er usikker eller du kan en annen diagnose, kan andre tester utføres. Patch-testen er den beste måten å diagnostisere allergisk kontaktdermatitt, som er en vanlig årsak til symptomer som ligner på herpetiform dermatitt.

Hvilke behandlinger er tilgjengelige for herpetiform dermatitt?

DH kan behandles med et antibiotika som kalles Dapsone. Dapsone er en kraftig medisin med alvorlige bivirkninger. Dosen må økes sakte i flere måneder før det er helt effektivt.

De fleste ser lettelse fra’rekruttering av Dapsone, men bivirkninger kan inkludere:

 • Leverproblemer
 • Følsomhet for sollys
 • anemi
 • muskel svakhet
 • Perifer neuropati

Dapsonen kan også ha negative interaksjoner med andre legemidler, som aminobenzoat av kalium, clofazimin eller trimethoprim.

Andre legemidler som kan brukes inkluderer tetracyklin, sulfapiridin og noen immunosuppressive stoffer. Disse er mindre effektive enn Dapsone.

Den mest effektive behandlingen uten bivirkninger er den strenge overholdelsen av et glutenfritt kosthold. Dette betyr at du helt bør unngå mat, drikke eller medisiner som inneholder følgende:

 • korn
 • rug
 • bygg
 • havre

Selv om denne dietten kan være vanskelig å følge, vil han ha den mest fordelaktige effekten på helsen din hvis du har cøliaki. Enhver reduksjon i Gluteninntaket kan bidra til å redusere mengden medikamenter du må ta.

Hva er komplikasjonene av herpetiform dermatitt?

Personer med ubehandlet dh og cøliaki kan ha større risiko for tarmkreft på grunn av konstant betennelse i # 8217; tarmene. Selv vitaminmangel og # 8217; anemi kan være et problem hvis tarmen ikke absorberer næringsstoffer.

Siden DH er en autoimmun sykdom, forskere De har oppdaget at det også er forbundet med forskjellige andre typer autoimmune sykdommer. Disse inkluderer:

 • hypothyroidisme
 • vitiligo
 • Skriv diabetes mellitus 1
 • Miastenia seriøst
 • Sjogren syndrom
 • leddgikt

Hva er de langsiktige utsiktene for herpetiform dermatitt?

DH er en permanent sykdom. Du kan gå til Remisjon, men hver gang du er utsatt for Gluten, kan du ha en Epidemisk på 8217;. Uten behandling kan DH og Celiac Disease forårsake mange negative effekter på helse, inkludert vitaminmangel, anemi og gastrointestinal kreft.

Behandling med Dapsone kan kontrollere symptomene på # 8217; heller utslett utslett. Imidlertid kan tarmskader forårsaket av cøliaki, bare behandles opprettholde et strengt glutenfritt kosthold. Pass på at du diskuterer noen spesifikke kostholdshensyn med legen din eller ernæringsfysiologen.