Herpetic Whitlow: Symptomer, årsaker og diagnose

COS & # 8217; er whitlow herpetic?

Whitlow Herpetic er en «–8217; viral infeksjon der små blærer dannes på fingrene og på det kjøttfulle området rundt fingertuppene. Disse sårene eller blærene er ofte smertefulle og utvikler seg etter direkte kontakt med en infisert pest.

Viruset Dell & # 8217; Herpes Simplex (HSV) forårsaker denne infeksjonen. Det er to typer HSV. Type 1 slår vanligvis området rundt munnen, leppene og ansiktet, mens type 2 vanligvis påvirker kjønnsorganene.

Fordi Whitlow Herpetic er forårsaket av det samme viruset som er ansvarlig for # 8217; herpes labial og # 8217; genital herpes, er ekstremt smittsom. Av denne grunn er det viktig å gjenkjenne symptomene på denne tilstanden og vedta tiltak for å beskytte seg selv.

Foto av Herpetic Whitlow

Hva er symptomene på herpetisk whitlow?

Whitlow Herpetic kan utvikle seg på hvilken som helst finger. Selv om tilstedeværelsen av en blære er et vanlig tegn på denne infeksjonen, kan fingrene bli rødt eller hovent før en blære er dannet.

Symptomene på Whitlow Herpetic kan vises en eller to uker etter at viruseksponeringen. Du kan utvikle en blære eller en gruppe blærer. Opptil tre uker kan være nødvendig før blærene helbrede.

Til slutt bryter blæren alene og en skorpe dannes. Whitlow Herpetic kan også produsere feber og utvidelse av lymfeknuter.

Du kan kontrakt tilbakekallende infeksjoner etter en innledende infeksjon, men dette er sjeldent. Imidlertid er gjentagende herpes zosterinfeksjoner generelt mindre alvorlige og helbrede raskere fordi kroppen har utviklet antistoffer for å bekjempe viruset.

Hva forårsaker whitlow herpetic?

Du kan bare utvikle denne tilstanden hvis fingeren kommer i kontakt med L & # 8217; HSV type 1 eller 2. Noen mennesker som lider av labial herpes har en historie med labial herpes eller kjønnsherpes, men det er ikke alltid tilfelle.

Hvis du har blitt diagnostisert med en HSV, kan whitlow herpetic oppstå som en sekundær infeksjon. Dette kan skje hvis du har et åpent kutt eller en pest på en finger som kommer i kontakt med sår eller blærer rundt ansiktet eller alle genitalområdet. Viruset kan gå inn i fingeren gjennom dette kuttet. Hvis du ikke har en historie om HSV, kan Whitlow Herpetic utvikle seg hvis du kommer i kontakt med herpes eller blærer på en infisert person.

Hvordan en lege gjør å diagnostisere whitlow herpetic?

Utseendet til en pest eller en blære på fingeren er vanligvis ingen grunn til bekymring. Noen sår skyldes friksjon, biter av insekter eller skader og helbreder generelt alene. Men hvis du utvikler en smertefull puslomme, kalt abscess, på fingeren, og du kan ikke finne en sak, kontakt legen din.

Legene kan vanligvis identifisere virusinfeksjoner basert på utseendet på sår eller skader. Hvis legen din mistenker et virus, kan en hudbuffer eller blodprøve bekrefte eller ekskludere whitlow herpetic.

Hvordan herpetisk whitlow blir behandlet?

Whitlow Herpetic krever ikke omsorg. Tilstanden helbreder vanligvis innen få uker uten narkotika, men et antiviralt reseptbelagte legemiddel kan redusere varigheten av en & # 8217;. Antiviraler er bare effektive hvis tatt innen 24 timer med symptomutvikling.

Antiviraler reduserer også risikoen for å spre infeksjonen til andre mennesker. Hvis en blære bryter og er smittet med bakterier, kan legen foreskrive et antibiotika.

Du kan ta vare på Whitlow Herpetic hjemme:

  • Tar en analgetisk & # 8211; Som paracetamol eller ibuprofen & # 8211; Å redusere smerte og feber
  • Påfør en kald pakke flere ganger om dagen for å redusere hevelse
  • Rengjør daglig L & # 8217; infisert område og dekke det med en gasbind

Herpetic whitlow komplikasjoner

På grunn av den smittsomme naturen til denne infeksjonen, bør du holde området dekket med blærer til den helbreder. Ellers, L & # 8217; infeksjon kan spre seg til andre deler av kroppen eller infisere andre mennesker. Bruk hansker mens du rengjør et infisert område på 8217, og forhindrer også diffusjonen av & # 8217; infeksjon til andre deler av kroppen. Som en forholdsregel, ikke bruk kontaktlinser hvis du har Honeycomb heapper. Hvis du berører øyet med en infisert finger, kan viruset spre seg til øyet.

Hva er utsiktene for herpetisk whitlow?

Dessverre er det ingen behandling tilgjengelig for å behandle viruset til Dell & # 8217; herpes simplex. Når den første infeksjonen forsvinner, kan viruset forbli sove i kroppen din i årevis. Så selv etter forsvinningen av symptomene på Herpes Whitlow, kan du oppleve et annet utbrudd senere, selv om dette er usannsynlig.

Ved tilbakevendende infeksjoner kan legen foreskrive antivirale legemidler for å redusere angrepfrekvensen.