Herpes Zoster vs Psoriasis: Hva er forskjellen?

Herpes Zoster og Psoriasis

L’Herpes Zoster og Psoriasis er to hudsykdommer. Begge kan treffe store områder av huden med pruriginøse og smertefulle hudutslett. Fortsett å lese for å lære om forskjellene mellom disse to forholdene.

helvetesild

L’Herpes Zoster selv kan ikke overføres av person til person. Men du kan kontrakt viruset som forårsaker # 8217; herpes zoster fra en person som har herpes zoster. Viruset som forårsaker herpes zoster kalles et varicella-zoster virus (VZV).

VZV kan være i kroppen din i en inaktiv form i flere tiår. Dette er det samme viruset som forårsaker vannkoppen. Kan bli aktiv igjen når som helst. Hvis du tidligere hadde vannkoppen, kan du utvikle hipes zoster fra det aktiverte viruset. Det kan forårsake hudutslett og blærer når den er reaktivert.

Du kan sende viruset til noen som ikke er immun mot kyllingppoks hvis du har L’herpes zoster i blærefasen. Noen som ikke er immun mot kyllingkoppen, har aldri hatt vannkoppen eller mottatt vaksinen mot vannkoppen. Viruset overføres ved kontakt med fluidet av blærene i Dell’utslett.

Hvis du overfører viruset til noen som ikke har hatt vannkopper, kan de utvikle vannkoppen, men ikke # 8217; herpes zoster.

Viruset lever i nervesystemet. Når aktivert, går nervene tilbake til den ytre overflaten av huden. Når’utslett fra Sant & # 8217 brannskors; Antonio har blitt løst, det er ikke lenger smittsomt.

Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), ca 1 hos personer 3 De vil utvikle L’Herpes Zoster på et tidspunkt i deres liv. CDC estimerer at det er 1 million tilfeller av herpes zoster hvert år i USA.

Risikoen for å utvikle Herpes Zoster øker med alderen. Omtrent halvparten av alle tilfeller oppstår hos personer i alderen 60 år eller eldre. Du kan redusere risikoen for 51 prosent Hvis du tar vaksinen mot # 8217; herpes zoster, ifølge CDC. Du bør ta det opp hvert femte år.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk autoimmun sykdom. I motsetning til brannen i Sant’Antonio, er ikke smittsom. Personer med psoriasis vil oppleve perioder med remisjon etterfulgt av re-oppkjøp. Tilstanden er forbundet med en rask erstatning av hudceller.

Det er fem forskjellige typer psoriasis:

 • tallerken
 • guttata
 • pustular
 • omvendt
 • erythrodermic

Folk kan trekke seg mer enn en type psoriasis. Kan vises i forskjellige punkter i kroppen deres på forskjellige tidspunkter i løpet av livet.

Ifølge L’American Academy of Dermatology, 7.5 millioner mennesker I USA har de psoriasis. Mange begynner å se symptomene mellom 15 og 30 år. Et annet toppmoment for psoriasis symptomer er mellom 50 og 60 år. Folk som har psoriasis, har vanligvis minst ett annet familiemedlem med tilstanden.

Det er ingen kur mot psoriasis. Imidlertid kan steroider og narkotika som undertrykke immunforsvaret hjelpe deg med å behandle rehabilitering.

Hva er de forskjellige symptomene?

helvetesild

A’herpes zoster utslett kan vises hvor som helst på kroppen din. Det finnes ofte på høyre eller venstre side av bysten. Det kan også spre seg til baksiden, brystet eller alle «8217;.

L’utslett er vanligvis ganske smertefull, pruriginøs og berøringsfølsom. Det er vanlig å føle smerte på hudoverflaten noen dager før du utvikler den åpenbare hudutslettet.

Andre symptomer kan omfatte feber, tretthet og hodepine.

Psoriasis

Psoriasisen kan også vises på bysten, men flekkene til død og squamous hud danner vanligvis på hodebunnen, på knærne og albuene. L’rødt utslett kan dekkes med sølvskala eller tørr og sprukket hud. Det kan også forekomme på negler og føtter. De berørte områdene kan kløe eller brenne.

Psoriasis kan også slå leddene, noe som gjør dem til å føle seg stive og vondt. Denne tilstanden er kjent som psoriasisartritt.

Bilder som sammenligner # 8217; herpes zoster og psoriasis

Hvordan disse forholdene er diagnostisert?

Legen må diagnostisere tilstanden før du kan behandle deg. Her er de forskjellige metodene som legen vil bruke til å diagnostisere.

helvetesild

De første symptomene på brannen i Sant’Antonio kan forveksles med elveblest, scabies eller andre hudforhold. Noen ganger kan legen din gjøre en diagnose ved å observere huden din og tilhørende symptomer. Du må kanskje kjøre ytterligere tester.

Hvis du er i fare for andre komplikasjoner på grunn av brannen i Sant’Antonio, kan legen bestille følgende tester for å diagnostisere:

 • Viral kultur. En prøve av væske er hentet fra en blister for å sjekke for viruset.
 • Antistoff test. En blodprøve er tatt for å sjekke tilstedeværelsen av VZV-antistoffer.
 • Hudbiopsi. Et stykke utslett fjernes og evalueres under mikroskopet.

Psoriasis

Diagnosen av psoriasis ligner diagnosen / herpes zoster. Legene kan generelt diagisose psoriasis med en undersøkelse av hodebunnen, neglene og huden, sammen med din medisinske historie. Noen ganger kan legen din bestille en hudbiopsi av’utslett for å diagnostisere psoriasis og ekskludere andre forhold. Dette kan også bidra til å diagnostisere den nøyaktige typen psoriasis.

Hvis A & # 8217 oppstår; vedvarende utslett som ikke forsvinner og smerte eller feber, kontakt legen din.

Hvordan disse forholdene behandles?

helvetesild

Selv om det ikke er noen kur for herpes zoster, er behandlingen fortsatt tilgjengelig for å sette folk mer rolig. Behandling kan også redusere varigheten av sykdommen, som vanligvis varer to til seks uker. Behandling for L’Herpes Zoster inkluderer:

 • Antivirale legemidler. Disse kan akselerere helbredelse og redusere muligheten for komplikasjoner.
 • Medisiner for smerte i nerver. Disse lammende midler, som lidokain, kan hjelpe med smerte.

L’Herpes Zoster starter med smerte og blærene følger umiddelbart etterpå. På slutten av viruskurset vil disse blærene bli krutert. Du er mer smittsom når blærene vises og har ennå ikke encrusted. Før og etter denne fasen er du ikke smittsom.

Ikke behandle blærer tilstrekkelig kan føre til bakterielle hudinfeksjoner. Arr kan også forekomme. Det vil avhenge av alvorlighetsgraden av # 8217; utslett og hvor godt det ble behandlet.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk tilstand. Det kan være mer komplisert å håndtere hensyn til # 8217; herpes zoster. Du kan imidlertid administrere symptomer. Dette hjulet rundt behandlingen av symptomer og for å holde flammene i sjakk.

Behandlingsalternativer inkluderer:

 • Aktuelle legemidler. Kortikosteroider kan for eksempel redusere betennelse og rødhet.
 • Targing Shampoo. Det brukes til å behandle psoriasis og hodebunns bonde.
 • Orale medisiner. Eksempler er acitral eller otezele for å redusere symptomene. Disse stoffene krever hyppige blodprøver for å overvåke deres effekter.
 • Organiske stoffer målretter bestemte deler av immunforsvaret i stedet for L’hele systemet. Disse stoffene kan sikte på bestemte proteiner assosiert med psoriasiatisk rehabilitering.
 • Fototerapi. UVB-lys brukes på huden for å behandle rehabilitering og symptomer. Det kan gjøres i en medisinsk eller hjemme struktur med en spesialisert lampe.

Rehancies of Psoriasis er generelt resultatet av en utløser. En flamme kan vare noen dager for noen uker siden. Her er 10 vanlige utløsere å unngå.

Arrene er vanlige blant personer med psoriasis, spesielt hos personer med plakk psoriasis. Redusere sannsynligheten og alvorlighetsgraden av arr:

 • Holde huden hydrert
 • Påfør ispakker på huden
 • Hold medisiner på fingertuppene

Forhindre Herpes Zoster og Psoriasis

L’Herpes Zoster kan forebygges, mens psoriasis nr. Det er imidlertid ting som kan bidra til å lindre symptomene.

helvetesild

Risikoen for å utvikle Herpes Zoster øker med alderen i alderen. De CDC Anbefaler at sunne voksne i alderen 50 år mottar vaksinen mot # 8217; herpes zoster, selv om du hadde vannkoppen når du var yngre. CDC estimerer at det er vaksinen 90 prosent Effektiv i forebygging av # 8217; Herpes Zoster.

Vaksinen er gyldig i omtrent fem år. Det er viktig å holde beskyttelsen din. Brannkomplikasjoner av Sant’Antonio kan være mer alvorlig med alderen i alderen. Hvis du allerede har hatt # 8217; herpes zoster, bør du gjøre vaksinen for å unngå å kontrahere igjen l’herpes zoster.

Psoriasis

Det er ingen vaksine mot psoriasis. Selv om det ikke er mulig å forhindre psoriasis, er det trinn du kan adoptere for å redusere symptomene. En ting du kan gjøre er å prøve å eliminere eller redusere psoriasis utløsende faktorer, for eksempel stress og irritasjon eller hudskader, inkludert solbrenthet.

Hvis du røyker sigaretter, stopp. Hvis du drikker alkohol, drikk i moderasjon. Unngå infeksjoner så mye som mulig, kan også hjelpe deg med å unngå eksacerbasjoner eller gjøre deg lettere å administrere dem.

Hva er risikofaktorene?

Risikofaktorer for Herpes Zoster og Psoriasis varierer. Men har en annen tilstand som påvirker immunsystemet er en risikofaktor for begge.

helvetesild

Risikofaktorer for herpes Zoster inkluderer den avanserte alderen og en sykdom som svekker immunforsvaret. Dette inkluderer kreft og hiv kreft og # 8217. Kreftbehandlinger kan også redusere motstanden din, noe som gjør det mer sannsynlig enn et tomgangsvirus av # 8217; herpes zoster kan bli aktiv.

Psoriasis

Psoriasis Risikofaktorer pleier å være mer korrelert til familiehistorie. Hvis du har en nær slektning med psoriasis, øker du også sjansene dine for å ha tilstanden. Som L’Herpes Zoster, Psoriasis er mer sannsynlig å vises i mennesker med svekket immunforsvar. Andre risikofaktorer inkluderer:

 • røyk
 • understreke
 • fedme

Når du skal se legen din

Kontakt legen din ved det første tegn på utslett, blærer eller patched hud død. Kan lede deg til en hudlege hvis tilstanden er seriøs. Hvis det ser ut til at du har psoriasis, kan det hende du må konsultere en revmatolog som behandler autoimmune forhold, for eksempel psoriasis- eller revmatoid artritt (RA).

Ikke ignorere symptomene på # 8217; herpes zoster eller psoriasis. Tidlig diagnose og behandling kan ofte kontrollere symptomene.