Herpes Zoster og HIV: Hva du bør vite

Beskrivelse

Varicella-Zoster-virus er en type virus på’herpes som forårsaker vannkopper (vannkopper) og # 8217; Herpes Zoster (Zoster). Noen som kontrollerer viruset vil oppleve vannkoppen, med hipes zoster som kan forekomme tiår senere. Bare folkene som har hatt kyllingpunkt kan utvikle zoster herpes.

Risikoen for kontraherende L’Herpes Zoster øker med alderen i alderen, spesielt etter 50 år. En del av grunnen er at vårt immunsystem svekkes med alderen med alderen.

Muligheten for å utvikle Herpes Zoster øker i stor grad hvis HIV treffer immunforsvaret til en person.

Hva er symptomene på ilden i Sant’Antonio?

Det mest åpenbare symptomet på ilden i Sant’Antonio er en’utslett som vanligvis bryter på den ene siden av ryggen og brystet.

Noen begynner å prøve en følelse av prikking eller smerte flere dager før det ser ut til at det ikke vises. Rash. Start med noen røde fremspring. Under xnumx-xnumx dager dannes mange andre dosser.

Dossi er fylt med væske og blir til blærer eller skader. L’utslett kan premie, brenne eller klø. Kan bli veldig smertefullt.

Etter noen dager begynner blærene å tørke opp og danne en skorpe. Disse skorpene begynner vanligvis å falle om en uke. L’hele prosessen kan ta fra to til fire uker. Etter skorpene faller, kan tynne fargeendringer være synlige på huden. Noen ganger forlater blærene arr.

Noen mennesker føler vedvarende smerte etter at utbruddet ble løst. Dette er en betingelse kjent som posterpetal neuralgia. Kan vare i flere måneder, men i sjeldne tilfeller forblir smerte i år.

Andre symptomer inkluderer feber, kvalme og diaré. L’Herpes Zoster kan også forekomme rundt øyet, noe som kan være ganske smertefullt og kan forårsake øyeskader.

For Sant & # 8217 Brannsymptomer; Antonio, kontakt lege nå. Tidlig behandling kan redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner.

Hvilken årsak l’herpes zoster?

Etter at en person fortsetter fra vannkoppen, forblir viruset inaktivt eller sovende i kroppen sin. Immunsystemet fungerer for å holde det på denne måten. År senere, vanligvis når den personen er over 50, kan viruset returnere aktivt. Årsaken til dette er ikke klart, men resultatet er # 8217; herpes zoster.

Å ha et svekket immunsystem kan øke sjansene for å utvikle de unge zoster herpes. L’Herpes Zoster kan gjenta flere ganger.

Hva skjer hvis en person aldri har hatt vannkopper eller vaksinen for det?

L’Herpes Zoster spredes ikke fra en person til den andre. Og de som aldri hadde vannkoppen eller mottatt vaksinen mot vannkoppen, kan ikke få # 8217; herpes zoster.

Imidlertid kan varicella-zosterviruset som forårsaker zoster herpes overføres. De som ikke har viruset, kan kontrakt.

Nedenfor er noen forholdsregler for å redusere risikoen for å få tak i varicella-zosterviruset:

  • Prøv å unngå eksponeringen for personer med varicella eller ild i Sant’Antonio.
  • Vær særlig oppmerksom på å unngå direkte kontakt med utslett.
  • Spør en helsepersonell for å få vaksinen.

To vaksiner mot L’Herpes Zoster er tilgjengelige. Den siste vaksinen inneholder inaktivert virus, som ikke vil forårsake en Zoster-infeksjon på 8217, og kan derfor gis til folk hvis immunsystem er alvorlig kompromittert. Den eldste vaksinen inneholder levende virus og kan ikke være trygt i dette tilfellet.

Kontakt lege for å finne ut om du anbefaler vaksinert mot # 8217; herpes zoster.

Hva er komplikasjonene for å ha herpes zoster og hiv og # 8217; hiv?

De med hiv kunne ha et mer alvorlig tilfelle av ild i Sant’Antonio og har også større risiko for komplikasjoner.

Lengre sykdom

Hud lesjoner kan vare lenger og er mer sannsynlig å forlate arr. Vær forsiktig med å holde huden ren og unngå bakteriene. Hud lesjoner er utsatt for bakterielle infeksjoner.

Zoster spredt

De fleste av Vouchets, # 8217; Brannutslett av Sant’Antonio vises på kroppens koffert.

I noen mennesker, L’utslett strekker seg over en’mye større område. Dette kalles spredt zoster og er mye mer sannsynlig å skje i de med svekket immunforsvar. Andre symptomer på spredt zoster kan inkludere hodepine og lysfølsomhet.

Alvorlige saker kan be om sykehusinnleggelse på sykehuset, spesielt for de som har hiv.

Langsiktig smerte

Posterpetal neuralgia kan vare måneder eller til og med år.

Tilbakefall

Risikoen for kroniske og vedvarende hipes er større hos mennesker med hiv. Alle som har HIV-mistenkte å ha L’Herpes Zoster bør konsultere legen din for rettidig behandling.

Hvordan diagnostisert L’Herpes Zoster?

Mesteparten av tiden kan en helsepersonell diagnostisere herpes zoster som utfører en fysisk undersøkelse, inkludert en øyeeksamen for å se om de ble rammet.

L’Herpes Zoster kan være vanskeligere å diagnostisere om utslett strekker seg over en stor del av kroppen eller har et uvanlig utseende. I dette tilfellet kan helsevesenet trekke ut hudprøver fra en lesjon og sende dem til et laboratorium for mikroskopiske avlinger eller analyse.

Hva er behandlingsalternativer for L’Herpes Zoster?

Behandling for herpes zoster er det samme uansett om en person har hiv. Behandling inkluderer følgende:

  • Begynn å ta et antiviralt stoff så raskt som mulig for å lindre symptomene og potensielt redusere sykdomsvarigheten
  • Tar en telleranalgetisk (OTC) eller resept, avhengig av alvorlighetsgraden av smerte
  • Ved hjelp av en OTC-lotion for å lindre kløe, sørg for å unngå lotioner som inneholder kortison
  • Påfør en kald pakke

Øyet dråper som inneholder kortikosteroider kan behandle betennelsen i tilfeller av ild av Sant’Antonio.

Lesjonene som virker smittet, bør undersøkes umiddelbart av en helsetjenester.

Hva er perspektivet?

For folk som bor med hiv, hiv, l & # 8217, herpes zoster kan være mer alvorlig og ta mer tid til å gjenopprette. Men de fleste med hiv helbreder seg fra ilden av Sant’Antonio uten alvorlige langsiktige komplikasjoner.