Herpes anal: symptomer, behandling, diagnose og mer

Cos’er den anal herpes?

L’Herpes er en familie av virus som forårsaker infeksjoner hos mennesker.

L’Anal herpes er en infeksjon som forårsaket av viruset i’herpes som eksploderer som sår eller blærer rundt # 8217; anus, åpningen gjennom hvilken intestinale bevegelsene passerer. L’Anal herpes er forårsaket av viruset på’herpes simplex (HSV), spesielt fra typer HSV kalt HSV1 og HSV2.

Syfilis, kreft og donovanose er infeksjoner som kan forårsake forskjellige typer skader rundt og # 8217;.

Alle disse infeksjonene, inkludert HSV, er anskaffet gjennom seksuell kontakt.

Symptomer på’Anal Herpes inkluderer:

  • Røde eller hvite blæreprotner
  • Smerte og kløe rundt’anus
  • Sår som utvikler seg på den opprinnelige blæren
  • Skorpe som dekker sårene som har brutt eller blødet
  • Endringer i tarmvaner

Slik overfører du # 8217; herpes?

L’HSV anal er en’seksuell overføring infeksjon (STI). Den overføres av person til person gjennom kontakt eller samleie.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Mer enn 24 millioner amerikanere hadde HSV2 i 2013 og en annen 776.000 amerikanere kom diagnostisert hvert år.

I USA har 1 person på 6 kjønnsherpene, ifølge CDC. Det samme viruset som forårsaker kjønnsherpene, kan forårsake skade på kjønnsorganer, ALLE «8217; anus eller perianus. Men ikke alle med kjønnsherpene har den anal herpes.

Hvordan diagnostiseres’anal herpes?

Hvis du har åpenbare symptomer på anal herpes, kan legen din bestemme deg for å behandle deg selv etter en fysisk undersøkelse. Men hvis en lege ikke er sikker, vil du kanskje utføre ytterligere tester.

Fordi flere seksuelle overføringsmikroorganismer kan forårsake anal symptomer, kan legen kanskje verifisere den eksakte årsaken til # 8217; infeksjon med tester før behandling.

For å gjøre dette, vil legen ta en kultur fra blærer eller sår eller vil ta en blodprøve. Den prøven vil bli sendt til et laboratorium hvor testene vil bestemme årsaken til symptomene dine. Med denne informasjonen kan legen din diskutere behandlingsalternativer.

Hvordan det blir behandlet l’herpes anal?

Behandling for herpes anal bidrar til å redusere varigheten av epidemien og intensiteten og # 8217;. Det kan også redusere risikoen for å overføre infeksjonen til en seksuell partner.

Hovedbehandlingen for den anal herpes er antiviral terapi. L’HSV er et virus. Antivirale stoffer bekjemper viruset. Personer med HSV mottar antivirale legemidler for å redusere symptomene opp til slutten av Epidemien. Videre kan en lege foreskrive et antiviralt legemiddel som skal tas regelmessig.

L’langsiktig bruk av antivirale legemidler er også kjent som undertrykkende terapi. Folk som bruker undertrykkende terapi for å administrere HSV, reduserer risikoen for overføring av infeksjon til en seksuell partner.

I tilfelle av alvorlige anale herpes, kan legen foreslå en intravenøs antiviral terapi. Dette betyr at antivirale legemidler vil bli injisert direkte inn i blodet gjennom en nål satt inn i en vene.

Herpes anal gjentakelse

Antivirale stoffer vil bidra til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av HSV anal tilbakebetaling. Når HSV bursts igjen, kan den pågående antivirale behandlingen bidra til å redusere varigheten.

Over tid, episoder av herpes utbrudd rundt # 8217; anus vil redusere. Til slutt kan du og legen din bestemme deg for å avbryte den undertrykkende terapien. I dette tilfellet kan du begynne å bruke antivirale legemidler igjen når en ny epidemi oppstår.

L’HSV kan helbredes?

L’HSV kan ikke helbredes. Regnes som en permanent infeksjon på 8217. Etter det første utbruddet vil viruset flytte til nerveceller. Viruset vil forbli i dine nerveceller for resten av livet ditt.

Selv om viruset fortsatt er tilstede i kroppen din, kan det være inaktiv eller tomgang i lange perioder. Epidemier utløses generelt av en ekstern faktor som stress, sykdom eller soleksponering.

L’Herpes anal er smittsom?

L’Herpes anal er smittsom. Det er mer sannsynlig å bli sendt til en annen person når det er skader på huden i eller rundt # 8217;.

Du kan bli smittet av viruset hvis du har seksuelle kontakter med en infisert person. Du kan også sende infeksjonen til en seksuell partner hvis du er smittet, selv når viruset ikke forårsaker tydelige symptomer.

Du kan ikke vite hvordan du har HSV. Symptomene er ikke alltid åpenbare, så du kan ikke innse at du er smittet. I dette tilfellet kan du overføre infeksjonen til andre uten å vite det.

Redusere risikoen din

Fordi seksuelt overførbare sykdommer som HSV overføres under seksuell kontakt, kan du redusere risikoen ved å praktisere trygt sex. Bruk disse sikre kjønnsmålingene for å redusere risikoen:

  • Bruk kondom eller link: Barrierebeskyttelse under hvert seksuelt møte, inkludert anal eller oralsex.
  • Reduser antall seksuelle partnere.
  • Hvis du har en rapport, trene monogami.
  • Helt avstå fra sex.

Hvis du er seksuelt aktiv, spør legen din om å gjennomføre regelmessig screening for ists. Vanlige tester holder deg og dine seksuelle partnere trygge.