Her er hvordan bloggen ga meg en stemme etter min IBD-diagnose

Magesmerter var en vanlig del av’Natalie Kelley Childhood.

& # 8220; Vi trodde alltid at jeg hadde en sensitiv mage & # 8221; sier.

Men da det gikk på college, begynte Kelley å legge merke til matintoleranser og begynte å eliminere gluten, meieriprodukter og sukker i håp om å finne lettelse.

& # 8220; men jeg fortsatte å legge merke til hele tiden hevelse og virkelig fryktelig magesmerter etter å ha spist noe & # 8221; sier. ; I omtrent et år gikk jeg inn og kom ut av medisinske studier, og jeg sa at jeg hadde IBS [Syndrom Dell’irritabel tarm, en ikke-inflammatorisk intestinal tilstand] og jeg trengte å forstå hva matene ikke gjorde det t jobbe for meg & # 8221;.

Hans vendepunkt kom sommeren før hans siste år på college i 2015. Han reiste i Luxembourg med foreldrene hans da han la merke til blod i avføringen.

«I det øyeblikket skjønte jeg at noe mye mer seriøst skjedde. Til min mor ble diagnostisert med en tenårings Crohns sykdom, så vi satte sammen to to to, selv om vi håpet på et slag på lykke, eller at maten i Europa gjorde noe og husk Kelley.

Da han kom hjem, planla han en koloskopi, som førte dem til en feil diagnose av Crohns sykdom.

& # 8220; Jeg gjorde en blodprøve et par måneder senere, og det var da at de hadde etablert at jeg hadde ulcerøs kolitt & # 8221; sier Kelley.

Men i stedet for å føle seg ned for sin diagnose, sier Kelley at det å vite hvordan å få den ulcerative kolittet ga henne fred i sinnet.

Jeg gikk rundt i så mange år i denne konstante smerten og denne konstante tretthet, så diagnosen var nesten som en validering etter mange år da jeg lurte på hva som kunne skje / # 8221; han sier. «Jeg visste at jeg kunne ha tatt skritt for å forbedre heller enn blindt foreslår å håpe noe jeg ikke spiste ville ha hjulpet. Nå, jeg kunne skape en faktisk plan og protokoll og gå videre & # 8220;.

Lag en plattform for å inspirere andre

Mens Kelley lærte å seile i sin nye diagnose, klarte han også bloggen sin Veldig bra, Han hadde startet to år tidligere. Og likevel, selv om han hadde denne plattformen til hans disposisjon, var hans tilstand ikke et emne han ønsket å skrive.

«Da jeg ble diagnostisert med første gang, snakket jeg ikke mye om IBD på bloggen min. Jeg tror en del av meg vil fortsatt ignorere det. Jeg var på mitt siste år på college, og det kan være vanskelig å snakke om det med venner eller familie & # 8220; sier.

Men han hørte anropet for å snakke om sin blogg E Instagram konto etter å ha hatt en alvorlig forverring som # 8217; brakt til sykehuset i juni 2018.

«På sykehuset skjønte jeg hvordan oppmuntrende det var å se andre kvinner som snakket om IBD og tilbyr støtte. Blogging over IBD og ha den plattformen å snakke så åpent om samliv med denne kroniske sykdommen, hjalp meg med å helbrede på så mange måter. Det hjelper meg å føle meg forstått, for når jeg snakker om IBD, mottar jeg notater fra andre som forstår hva jeg passerer. Jeg føler meg mindre alene i denne kampen, og dette er den største velsignelsen & # 8220;.

Han vil at hans online tilstedeværelse angår oppmuntringen til andre kvinner med IBD.

Siden han begynte å legge ut på ulcerøs kolitt på Instagram, hevder han å ha fått positive meldinger fra kvinner om hvordan oppmuntrende innleggene har vært oppmuntrende.

Jeg mottar meldinger fra kvinner som forteller meg at de føler seg mer autorisert og trygt å snakke med venner, familie og kjære og «8221; sier Kelley.

På grunn av svaret begynte han å holde en live-serie på Instagram kalt IBD Warrior Women hver onsdag, da han snakker med flere kvinner med IBD.

Vi snakker om forslag til positivitet, hvordan å snakke med sine kjære eller hvordan man skal orientere seg til universitetet eller jobbe fra 9 til 5 & # 8221; sier Kelley. Jeg starter disse samtalene og deler historiene til andre kvinner på plattformen min, som er super spennende, fordi flere vi demonstrerer at det ikke er noe å skjule eller skamme seg for, og de fleste demonstrerer at våre bekymringer, angst og mental helse [bekymringer] som kommer med IBD er validert, mer vil vi fortsette å gi makt til kvinner & # 8220;.

Lær å forsvare helsen din

Gjennom sine sosiale plattformer håper Kelley også å inspirere unge med kroniske sykdommer. På bare 23 år gammel, lærte Kelley å forsvare sin helse. Det første trinnet var å skaffe seg sikkerhet ved å forklare folk som hans mat valg var for hans velvære.

& # 8220; Sett sammen måltider i restauranter eller ta med Tupperware mat til en fest kan be om forklaringer, men mindre pinlig du involverer, mindre pinlig vil være folkene rundt deg & # 8221; sier. ; Hvis de riktige menneskene er i livet ditt, vil de respektere det faktum at du må ta disse avgjørelsene selv om de er litt og andre enn alle de andre.& # 8221;

Imidlertid anerkjenner Kelley at det kan være vanskelig for folk å forholde seg til de som er ungdommer eller tjue år gamle som bor med en kronisk sykdom.

«Det er vanskelig i en ung alder, fordi du føler at ingen forstår deg, så det er mye vanskeligere å forsvare deg selv eller snakke om det åpent. Spesielt fordi når du er 20 år gammel, vil du virkelig sette deg inn i deg & # 8220;.

Et ungt og sunt utseende bidrar til utfordringen.

Jeg er usynlig aspekt av IBD er en av de vanskeligste tingene om det, fordi måten du føler deg inne er ikke det som forventes i verden fra # 8217; ekstern, og derfor mange mennesker de har en tendens til å tro at du overdriver eller late som, og som spiller i mange forskjellige aspekter av din mentale helse & # 8220; sier Kelley.

Endre oppfatninger og spre håp

I tillegg til å spre bevissthet og håp gjennom sine plattformer, samarbeider Kelley også med Healthline for å representere hans IBD Healthline App, som forbinder de som bor med IBD.

Brukere kan bla gjennom medlemskapsprofiler og be om å kombinere dem til ethvert medlem på fellesskapet. De kan også delta i en gruppediskusjon som holdes daglig, ledet av en IBD-guide. Emner av diskusjon inkluderer behandling og bivirkninger, kosthold og alternative terapier, mental og følelsesmessig helse, helsemessig navigasjon, arbeid eller skole og # 8217; behandling av en ny diagnose.

Også appen gir nyheter og velværeinnhold undersøkt av Healthline Medical Professionals som inkluderer informasjon om behandlinger, kliniske studier og den nyeste forskningen på IBD, samt informasjon om selvhjelp og psykisk helse og personlige historier om andre som bor med IBD.

Kelley vil være vert for to live-chatter i forskjellige deler av appen, hvor du ber deltakerne om å svare på og svare på brukernes spørsmål.

Det er så lett å ha en beseiret mentalitet når en kronisk sykdom er diagnostisert & # 8221; sier Kelley. Mitt største håp er å vise folk at livet fortsatt kan være overraskende, og det kan fortsatt nå alle sine drømmer og mer, selv om de lever med en kronisk sykdom som L’IBD.& # 8221;

Cathy Cassata er en freelance skribent som spesialiserer seg på historier om helse, psykisk helse og menneskelig oppførsel. Det har et talent å skrive med følelser og koble til leserne i en perceptiv og engasjerende måte. Les mer om arbeidet ditt her.