Hepatitt C og levertransplantasjoner: Risiko, fordeler og perspektiver

Beskrivelse

Leveren er virkelig helten ikke feiret i menneskekroppen. Hundrevis av vitale funksjoner i leveren din inkluderer filtrering av giftstoffer som puster og spiser, lagrer sukker og vitaminer hvis kropp trenger for energi og hjelper ditt immunsystem for å hindre og avvise infeksjoner. Du kan ikke overleve uten en effektiv lever. MA L’Hepatitt C truer leverens helse.

Hepatitt c akutt vs kronisk

akutt

L’Hepatitt C anses å være akutt når du er infisert av viruset Dell’bare hepatitt C (HCV) bare i kort tid. Symptomene på den akutte hepatitt C kan vare opptil seks måneder, men følger vanligvis uten behandling. Ditt immunsystem er ofte tilstrekkelig til å bekjempe den akutte HCV.

kronisk

Når ditt immunsystem ikke kan bekjempe HCV, HCV, L’hepatitt C kan bli kronisk. L’HCV kan skade gallen leger, kompromittere tilførselen av næringsstoffer alle & # 8217;. Gjennom årene har den kroniske skaden på # 8217; HCV forlater arrvæv som blokkerer blodstrømmen gjennom leveren.

Legemidlene for den kroniske hepatitt C hepatitt C har som mål å redusere helbredelsen av levervev, senking av viral betennelse og forhindre cirrhosis, som oppstår når leveren helbreder og fungerer dårlig. Hvis narkotika ikke fungerer, og leveren begynner å mislykkes, må du kanskje snakke med legen din om en levertransplantasjon. Denne mengden leverskade tar omtrent 20 år å utvikle seg.

En komplett liste over narkotika for hepatitt C »

Forbered deg på levertransplantasjon

Hva du trenger å kjenne legen din

Din hepatolog, spesialist i smittsomme sykdommer eller gastroenterolog vil avgjøre om du er en kandidat for en levertransplantasjon. For å velge levermottakere, tar legene hensyn til gjeldende medisinske tester, klinisk historie og en persons støttesystem. Vil være sikker på at immunsystemet ditt, hjerte og lunger er sterke og dine postoperative botemidler er på plass. Legen din og transplantasjonssenteretet vil ha kroppen din til å få de beste sjansene for å godta det nye organet.

Hva du trenger å vite

En lever kan komme fra en nylig avdøde person eller en levende donor. Faktisk kommer de fleste organsdonasjoner fra avdøde mennesker. I tilfelle av en lik donor, mottar mottakeren en hel og sunn lever.

Hvis hepatisk vev kommer fra en levende donor, fjerner legene og transplanterer bare en del av donorleveren. Fordi leverceller regenererer, både deg og din donor til slutt, vil du ha en fungerende lever. Hvis donoren din er i live, vil operasjonen din skje samtidig.

Spør hvor mye tid du må vente på en transplantasjon og hvordan du holder leveren som fungerer på den mest effektive måten som er mulig opp til transplantasjonen.

Andre spørsmål å spørre

Du vil ha mange spørsmål for å spørre legen din om transplantasjonen din. Noen spørsmål å spørre er:

  • Hvilke stoffer jeg trenger for livet for å hjelpe kroppen min til å akseptere den nye leveren?
  • Hva er bivirkningene av’operasjon?
  • Hva er den beste måten å forhindre infeksjonen på?
  • Hva er en realistisk gjenopprettingstid?
  • Hva kan jeg forvente å skje med transplantasjonssenteret?
  • Hvordan min hepatitt c påvirker sjansene for overlevelse?

Ta vare på din nye lever

For å opprettholde livskvaliteten, bør du unngå infeksjonen, følge anti-ripple-prosedyrene og endre din livsstil. Ditt medisinske team vil gi deg råd om den beste måten å gjøre det på. Pass på at du fortsetter oppfølgingsavtaler med transplantasjonslaget ditt og grunnleggende lege, slik at de kan overvåke din nye levereffektivitet.

Selv om en levertransplantasjon ikke er en kur for L’hepatitt C, kan forlenge livet ditt. Statistikk og vitenskap er på din side, spesielt hvis du gjør din del.

Informasjon om immunosuppressormedisiner »

Hepatitt C, cirrhosis og levertransplantasjoner i figurer

De fleste levertransplantasjoner i USA skyldes cirrhose forårsaket av’hepatitt c. I USA, 3.9 millioner mennesker De er smittet av viruset Dell’hepatitt C og nesten 70% av dem presenterer kronisk symptomer. Mellom 17 og 29 prosent av mennesker med kronisk hepatitt C lider av cirrhosis.

Tallene viser også at det meste av viruset Dell’hepatitt C fortsetter i folk etter operasjonen.

Fakta om levertransplantasjon »

Hvor lenge kan det gi deg en ny lever

En vellykket organ-transplantasjon lar deg leve lenger enn din syke leveren vil tillate. Hvor lenge og med hvilken livskvalitet? Disse ukjente er avhengige av mange faktorer, inkludert L’alder og generell helse. Fordi noe tilfelle er annerledes, er prognosene vanskelige.

Noen rapporterte at levermottakere normalt kan leve i over 30 år etter transplantasjon. Generelt lever ca 72% av de som mottar leveren fra dekkere minst fem år. I tilfelle av en levende donortransplantasjon, som ofte betyr en’kortere ventetid, lever 78% av mottakere minst fem år, ifølge Mayo Clinic.

En studie har vist at de siste tiårene, siden medisinsk vitenskap har introdusert nye stoffer, har overlevelsesrater økt. Studien fant at 48% bodde 18 år med en ny lever. Gjentakelse av’hepatitt c kompromittert forventet levetid, men bare etter fem år.

Din forsikring vil dekke behandlingen av Hepatitis & # 8217;? »