Hepatitt C hos menn: Symptomer, behandlinger og mer

Oversikt på # 8217; hepatitt c

L’Hepatitt C er en type leversykdom forårsaket av viruset Dell’hepatitt C (HCV). Leveren din produserer galle for å hjelpe deg med å fordøye mat. Det fjerner også giftstoffer fra kroppen din. L’hepatitt c, noen ganger forkortet som & # 8220; det forårsaker betennelse og arr i leveren, noe som gjør det vanskelig for organet;.

Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), et estimat 3.5 millioner Folk i USA har hepatitt c. Mange mennesker vet ikke hvordan man skal ha sykdommen fordi hepatitt C kan være asymptomatisk. Dette betyr at du kanskje ikke har noen symptomer.

Ifølge CDC har menn som har sex med andre menn større risiko for å få tak i L’hepatitt c. Men trygt sex og ta andre helsemessige forholdsregler kan redusere denne risikoen.

Den mannlige faktoren

Menn er mindre dyktige enn kvinner for å bekjempe viruset til Hepatitt C når de har blitt smittet. Ifølge studier har menn stadig lavere elimineringsfrekvenser enn kvinner. Clearance Rate er kroppens evne til å kvitte seg med viruset slik at det ikke lenger er detekterbart. Mindre menn er i stand til å eliminere viruset med hensyn til kvinner. Årsaken til denne forskjellen er imidlertid Ikke tydelig forskere. Mulige faktorer inkluderer:

  • L’Alder når en mann har blitt smittet av Hepatitis & # 8217.
  • Hvis du har andre infeksjoner, som HIV L & # 8217
  • Måten Dell’infeksjon, som blodtransfusjon, seksuell kontakt eller # 8217; bruk av narkotika

Hvordan spre hepatitt C og de som kontrakter det?

L’Hepatitt C er en sykdom som overføres fra blod. Dette betyr at du bare kan ta det gjennom blod-blodkontakt med noen som har blitt smittet av HCV. Blod-blodkontakt kan foregå på mange forskjellige måter, inkludert sex.

De som praktiserer analsex har større risiko for å kontrahere viruset på’hepatitt C fordi de skjøre stoffene i # 8217; anus er mer sannsynlig å rive og bløde. Det må ikke være mye blod for å overføre HCV-viruset. Selv den mikroskopiske huden tårer som ikke virker bløder, kan være tilstrekkelig for overføring.

Du kan også ha større risiko for kontraherende L’Hepatitt C SE:

Selv om du ikke forplikter deg selv i høyrisiko atferd, kan du potensielt trekke inn hepatitt c bare ved hjelp av tannbørsten eller barbermaskinen av en infisert person.

To typer hepatitt c

L’hepatitt C som utfører kurset uten behandling i en relativt kort periode kalles hepatitt & # 8220; akutt & # 8221;. Menn og kvinner med akutt hepatitt C bekjemper vanligvis HCV-infeksjonen innen seks måneder.

L’Kronisk hepatitt C er en form for langvarig leversykdom. Ditt immunsystem kan ikke være i stand til å bekjempe viruset og bli i kroppen din i lange perioder. L’Ubehandlet kronisk hepatitt C kan forårsake leverskade og leverkreft.

Hva er symptomene på’hepatitt c?

En av grunnene til at L’Hepatitt C kan være så skadelig er at det er mulig å få det i årevis uten å vite det. Noen pasienter kan ikke vise tegn på den første virusinfeksjonen til sykdommen har utviklet seg betydelig. Ifølge de nasjonale fordøyelsessykdommene, kan informasjonsskader og symptomene på hepatitt C ikke utvikle opptil 10 eller flere år etter virusinfeksjonen.

Selv om L’Hepatitt C er asymptomatisk hos noen mennesker, kan andre få symptomer på sykdommen innen noen få måneder fra viruset, for eksempel:

Hvordan vet jeg om jeg har l’hepatitt c?

Hvis de er redd for å ha blitt utsatt for HCV, snakk med legen din. De vil utføre blodprøver for å avgjøre om du har L’hepatitt c. Du trenger ikke nødvendigvis å vente på symptomene for å ha en test Dell’hepatitt c. Kontakt legen din dersom du tror du har høy risiko for hepatitt c.

Legen kan også kjøre en leverbiopsi. Dette betyr at de vil bruke en nål for å fjerne et lite stykke lever for testen i et laboratorium. En biopsi kan hjelpe legen din til å se leverforholdene.

Behandling av hepatitt C

Hvis du har akutt hepatitt C, er det mulig at du ikke trenger medisinsk behandling. Legen vil sannsynligvis sjekke sin tilstand som ofte ber dem om å rapportere nye symptomer og måle leverfunksjon med blodprøver.

L’kronisk hepatitt C bør behandles for å minimere eller forhindre leverskade. Antivirale stoffer hjelper kroppen til å kjempe mot HCV. Behandling for kronisk hepatitt kan vare to til seks måneder. I løpet av denne tiden vil du ha vanlige blodprøver for å overvåke forholdene dine.

I noen tilfeller, L’hepatitt C skader leveren i den grad det ikke lenger fungerer. En levertransplantasjon kan trenge. Dette er imidlertid relativt sjeldent hvis infeksjonen oppdages tidlig.

Forebygging

Menn kan vedta tiltak for å unngå eksponering for HCV og opprettholde deg selv og andre i god helse. L’bruk av kondom under alle former for sex er en av de viktigste beskyttelsesmetodene. A’Andre gode forebyggende tiltak er å bruke gummihansker når du kommer i kontakt med blodet i en annen person eller åpne sår. Unngå å dele personlige gjenstander som barberingsutstyr, tannbørster og narkotikatilbehør.

Les denne artikkelen på spansk.