Hepatitt C: En kort historie

I de senere år har prospekter for personer med kronisk hepatitt C (HCV) endret seg radikalt. Nye antivirale stoffer gjorde HCV herdbar for mange mennesker. Disse stoffene kan brukes alene eller i kombinasjon med andre legemidler.

Fordi L’Hepatitt C er et stort problem?

L’HCV forårsaker A’infeksjon som stikker leveren. Hvis sykdommen blir kronisk, kan det føre til leversykdommer. Dette kan innebære leverkirrhose, leverkreft og til og med nedsatt leverfunksjon.

L’HCV overføres gjennom blod og andre kroppsvæsker. En gang sprer sykdommen ofte gjennom blodtransfusjoner. I dag er dagens eller tidligere intravenøse stoffforbrukere og personer som har mottatt blodtransfusjoner før 1992 i større risiko. Folk manyner ofte ikke symptomer til sykdommen utvikler seg. Viruset forsvinner uten behandling i omtrent 15 prosent 20 smittede mennesker.

Hepatitt C og dens behandling: en kronologi

400 f.Kr

Landsbygda gulsott

Hippocrates beskrev en tilstand som han kalte & # 8220; Epidemic Gaundice & # 8221;. I # 8217; 7. århundre.C., Pave Zechariae satt i karantene menn og hester med gulsott. Dette var hensikten med å kontrollere spredningen av sykdommen.

L’ITECTER har blitt rapportert i mange århundrer. Mer enn 40.000 tilfeller er blitt registrert i Unionens # 8217; Army of Unionen under borgerkrigen. Det var så utbredt blant de hærene som noen ganger tilstanden er definert & # 8220; gulsott fra landsbygda & # 8221;. Forskere i dag tror at mange av disse tilfellene av gulsott var former for hepatitt.

1942-1945

Hepatitt og andre verdenskrig

Om 182.383 Servicemedlemmene ble innlagt på sykehus for HCV under andre verdenskrig. Sykdommen har blitt inngått på to forskjellige måter. De to forskjellige typene som er anerkjent er serum og akutt.

A’hepatittpidemi brøt ut blant mange medlemmer av tjenesten som har blitt vaksinert mot gul feber. Kilden til SECHE 8217; infeksjonen ble sporet tilbake til serumet, eller klar væske i blodet, som ble brukt i vaksinen. Denne form for sykdommen ble kjent som serum hepatitt.

En annen form for hepatitt, akutt hepatitt, ble funnet blant soldatene som hadde fått blodtransfusjoner.

1960 sekunder

L’Hepatitt B er ved et uhell oppdaget

Baruch Blumberg leter etter genetiske lenker til sykdommer følsomhet. I løpet av denne tiden oppdaget han ved et uhell viruset til Hepatitt B (HBV) i blodprøven av en australsk aborigin. Denne oppdagelsen førte til utviklingen av en test for folk som screening for HBV. Dette førte også til en effektiv sykdomsvaccin. I 1976 ble Blumberg tildelt Nobelprisen for sitt arbeid.

1973

The # 8217 er oppdaget; hepatitt a.

Guidet av Steven Feinstone, identifiserte National Institute of Health Scientises viruset som er ansvarlig for # 8217; hepatitt A (HAV). Viruset ble oppdaget i fekalprøver av fanger. Kjent Mikrobiolog Maurice Hilleman har utviklet den første effektive vaksinen for HAV i 1981.

1975

A & # 8217 ble oppdaget; tidligere ukjent hepatitt

Amerikanske og britiske forskere identifiserte en type hepatitt som ikke var positiv for proteiner funnet med HAV eller HBV. Begge lag konkluderer med at den sannsynlige årsaken er et virus av’tidligere ukjente menneskelig hepatitt.

1989

Viruset Dell & # 8217 er identifisert; hepatitt c.

Sentrene for kontroll og forebygging av sykdommer, og Chiron har samlet seg for å identifisere viruset til’hepatitt C (HCV). Det er ingen vaksine for HCV akkurat nå.

1991

Godkjent Et nytt stoff for behandling av HCV

Food and Drug Administration (FDA) Godkjent Interferon Alfa-2B (Intron A), de første interferonbaserte legemidlene for behandling av # 8217; HCV i 1991. Interferoner er proteiner tilstede i menneskekroppen. De fikk navnet sitt fordi de forstyrrer replikasjonskapasiteten til viruset.

1992

Start blodtilførselsprøven

Screening av’blodinngang i USA for HCV startet i 1990. Men i 1992 har en mer sensitiv test blitt tilgjengelig. I dag er risikoen som følge av kjente HCV-genotyper praktisk talt ikke-eksisterende.

1998

FDA godkjenner kombinasjonen av interferon og ribavirin

Det ribavirin antivirale legemidlet brukes til å behandle noen virusinfeksjoner. Hvis det brukes alene, viste dette stoffet seg for å være ineffektivt i behandlingen av HCV. Når det brukes i kombinasjon med interferon og andre stoffer, har det blitt et viktig element i terapi for HCV. Dette stoffet er mer effektivt for å hindre HCV-konsekvenser i stedet for som et antiviralt middel.

2001

L’Pegilato interferon øker effektiviteten av interferon

Peginterferon alfa-2b (pegintron) er en blanding av interferon og polyetylenglykol. Denne kombinasjonen hjelper stoffet til å bli lenger i blodet. FDA godkjente både L’Pegilato interferon at kombinasjonen av pegilato interferon med ribavirin.

2010

Den raske antistoffstesten forbedrer deteksjonen av HCV

Påvisning av # 8217; HCV har blitt forvandlet når FDA godkjente en rask antistofftest kalt Oraquick. Denne testen gir deg resultater på bare 20 minutter.

2013

Nye direkte handling antiviraler har blitt godkjent

FDA godkjente disse nye stoffene for HCV i 2013:

  • Sofosbuvir (SovalDi) er et nytt stoff som kan brukes i terapier uten L’Lagt til Pegilato Interferon. Kostnaden for dette revolusjonerende stoffet er ekstremt høyt. Dette plasserer det utenfor rekkevidde av mange mennesker rundt om i verden. Det er et medfølende program kalt støttespath, som kan delvis eller helt subsidiere stoffet for kvalifiserte personer.
  • Sofosbuvir (SovalDi) kombinert med ribavirin gir en like effektiv behandling uten Pegilato interferon.
  • SimePrevir (Olysio) er et nytt effektivt stoff som også brukes uten pegilato interferon. Det tilbyr mange av fordelene med Sofosbuvir.

Disse stoffene varierer i effektivitet, avhengig av stoffene som brukes og genotypen av HCV. For eksempel fant et studio at Sofosbuvir (Sovaldi) kombinert med ribavirin er helbredet 95 prosent av mennesker med genotype 2.

I tillegg til høyere helbredelseshastigheter, tilbyr alle tre legemidlene en mye kortere behandling og mindre bivirkninger. De er tilgjengelige i form av en pille.

Fremtiden for behandling for HCV

Om 2.7 millioner Amerikanerne har A’kronisk HCV-infeksjon. Men fremtiden har aldri vært så lys for de som har viruset. Nye stoffer som er utviklet og testet, bærer løftet om en omsorg for mange mennesker med HCV.