HEP en vaksine: bivirkninger, fordeler og forholdsregler

Beskrivelse

Vaksiner mot hepatitt for å bidra til å gi langsiktig beskyttelse mot viruset til Dell’hepatitt a.

Viruset forårsaker en leversykdom som kan vare fra noen få uker til flere måneder. L’Hepatitt forårsaker ikke kroniske leversykdommer og er generelt ikke farlig for livet, men symptomene kan bli alvorlige.

Det er flere injiserbare antiupatitt vaksiner. Ingen inneholder et levende virus.

 • Havrix og Vaqta-vaksiner er godkjent for alle som har minst 1 år gammel. To slag er nødvendig for langsiktig beskyttelse. Generelt får de seks måneder unna.
 • Twinrix er en kombinert vaksine mot L’hepatitt A og L’hepatitt B beregnet for personer på minst 18 år. Den kombinerte vaksinen krever tre skudd i seks måneder for å gi langsiktig beskyttelse.

Rutinemessig vaksinasjon kan starte i en alder av en. Eller du kan også vurdere vaksinasjon hvis du reiser i regioner med dårlig hygiene eller hvor de er vanlige utbrudd av hepatitt a.

Vaksinen mot hepatitt A beskytter deg ikke mot andre typer hepatitt.

Fortsett å lese for å lære mer om de som er i fare for å få kontraherende L’hepatitt A, i tillegg til potensielle fordeler og bivirkninger av vaksinasjon.

Hva er bivirkningene av HEP en vaksine?

Hvem vi er halv av alle mennesker som får vaksinen mot hepatitt, har ingen bivirkninger. For de fleste andre er bivirkningene milde og varer bare en eller to dager. Disse kan inkludere:

 • Smerte på injeksjonsstedet
 • hodepine
 • følelse av tretthet
 • en lett feber
 • tap av Appetit

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Mindre vanlige symptomer som kan oppstå inkluderer svimmelhet, svimmelhet eller skuldersmerter som varer lenger enn normalt etter en vaksine.

En alvorlig allergisk reaksjon på en vaksine forekommer i ca. 1 på en million doser. Muligheten for at en vaksine forårsaker alvorlig skade eller død er fjernt.

Pass på at du informerer legen din om noen kjente allergier.

Hva er fordelene med the HEP en vaksine?

Selv om de fleste tar helt fra viruset til Dell’hepatitt i løpet av noen få uker, om 10 prosent 15 De er syke opp til seks måneder.

Viruset sprer seg gjennom forurenset mat og vann eller direkte kontakt fra person til person. For å bekjempe dette, CDC Anbefal vaksinen til alle barn etter første bursdag, da det kan tilby langsiktig beskyttelse fra # 8217; hepatitt a.

Du vil kanskje få vaksinen hvis du har større risiko for komplikasjoner av viruset Dell’hepatitt a.

Det er også en god ide å gjøre vaksinen hvis du har størst risiko for infeksjon. Dette ville være tilfelle hvis du planlegger å reise i en region uten tilstrekkelige toaletter eller hvor de sannsynligvis vil være utbrudd.

HEP en vaksine er trygt for alle?

Havrix og Vaqta vaksiner anses å være trygge for folk over en. Twinrix er godkjent for alle som er over 18 år.

Vaksinen inneholder ikke levende virus, så det er trygt hvis du har et kompromittert immunsystem. Du kan også få vaksinen under graviditeten.

Du kan ikke være sikker på om du hadde en alvorlig allergisk reaksjon på en tidligere vaksine mot hepatitt a.

Hvis du føler deg dårlig, spør legen din om du må vente på å ta deg tilbake for å vaksinere. Snakk med legen din i din medisinske historie, og hvis vaksinen mot hepatitt A er riktig for deg.

Hvis du noen gang har hatt L’Hepatitt A, har du en beskyttelse mot viruset for livet. Du trenger ikke en vaksine.

Hva er risikofaktorene for HEP en vaksine?

Tenk på å ta vaksinen hvis du har størst risiko for å trekke inn Dell’hepatittvirus.

Du kan være i fare hvis:

 • reise til land hvor hepatitt A er vanlig
 • Reise i områder med dårlig hygiene eller mangel på trygt drikkevann
 • Jeg er en laboratoriearbeider som kunne komme i kontakt med viruset
 • kan ha en direkte kontakt med noen som har hepatitt a.
 • Jeg er en mann som har sex med menn
 • bruk narkotika
 • Den har hemofili eller en annen lidelse av koagulasjonsfaktorer
 • Jeg er HIV-positiv
 • Det har allerede en leversykdom eller en annen type hepatitt
 • Jeg er for tiden hjemløs og bor på gaten

Med mindre det er spesielle forhold, trenger du ikke nødvendigvis en vaksinasjon bare fordi du jobber i catering service, helsevesenet eller assistanse alle & # 8217;.

Hva skal jeg unngå før og etter denne vaksinen?

Du trenger ikke å gjøre noe for å gjøre deg klar for en vaksine mot hepatitt a. Det er Ingen risiko kjent for å oppnå det samtidig med andre vaksiner. Legen vil bruke et annet injeksjonssted.

Snakk med legen din om alle stoffene du tar. Immunosuppressiv terapi kan redusere immunresponsen til vaksinen. Rapporter alvorlige bivirkninger nå.

Noen tilleggsinformasjon om denne vaksinen jeg burde vite?

Få vaksinen så snart du vet at du vil reise i en Høy risikoområde. Nesten 100 prosent av folk som er vaksinert, utvikler beskyttende antistoffer innen en måned fra en enkelt dose.

Hvis du mister anledningen, kan du fortsatt vaksine innen to uker fra viruseksponeringen.

Barn i alderen 6 måneder og 1 år kan motta vaksinen hvis de har høy risiko for hepatitt a. Fordi immunresponsen kanskje ikke er tilstrekkelig til den alderen, kan barnet motta vaksinen igjen etter det første år.

Hvis du ikke tar den andre dosen ALL’Anbefalt tid, kan du fortsatt ta det senere. Du trenger ikke å gjenta den første dosen.

Hvis du tilfeldigvis får en ekstra dose, er det ikke skadelig, ifølge CDC. Også, ikke C’Det er grunn til å bekymre deg hvis en dose var Havrix og L’andre Vaqta.

Ta bort

Vaksinen mot hepatitt A tilbyr langsiktig beskyttelse mot viruset som forårsaker leversykdom. Som med hvilken som helst vaksine, er det noen potensielle bivirkninger, men det anses generelt som en sikker og effektiv vaksine.

Snakk med legen din for å finne ut om du har størst risiko for hepatitt A, og hvis du skal bli vaksinert.