Hemorroider: tegn, diagnose og behandling

Hvilke hemorroider er?

Hemorroider er hovne årer rundt og i nedre endetarmen. Ca 50% av voksne erfarne symptomer på hemorroider ALLE’alder av 50.

Hemorroider kan være internt eller eksternt. Interne hemorroider vokser alle’# 8217; anus eller endetarm. Eksterne hemorroider vokser utenfor # 8217;. Hemorroider er også kjent som batterier.

Eksterne hemorroider er de vanligste og de mest irriterende. Hemorroider forårsaker smerte, sterk kløe og vanskelighetsgrad. Heldigvis er de behandlet.

Utforsk det interaktive 3-D-diagrammet nedenfor for å lære mer om hemorroider.

Hva er symptomene på hemorroider?

Symptomene på hemorroider inkluderer:

 • Ekstrem kløe rundt # 8217; anus
 • irritasjon og smerte rundt’anus
 • Pruriginøs eller smertefull eller hevelse nodule nær # 8217;
 • Fekalt tap
 • smertefulle tarmbevegelser
 • Blod på vev etter å ha en tarmbevegelse

Selv om hemorroider er smertefulle, er de ikke farlige for livet og går ofte bort av sol uten behandling. Hvis du har dem ofte, kan du utvikle symptomer på anemi, for eksempel svakhet og blek hud på grunn av blodtap, selv om dette er sjeldent.

Hva forårsaker hemorroider?

Eksperter er ikke sikker på hva utviklingen av hemorroider forårsaker. Mulige faktorer inkluderer:

 • Strever under en tarmbevegelse
 • Komplikasjoner fra kronisk forstoppelse
 • Sitter i lang tid, spesielt på toalettet
 • En familiehistorie av hemorroider

Risikofaktorer

Hemorroider kan overføres genetisk av foreldre til barn, så hvis foreldrene dine hadde hemorroider, er det mer sannsynlig å motta dem. Løft tunge belastninger, være overvektige eller ha annen konstant innsats på kroppen din, kan øke risikoen for hemorroider.

Hold deg for mye stående uten en pause for å sitte, kan føre til at utviklingen av hemorroider. Selv konstant analsex og diaré kan øke risikoen for hemorroider.

Det er også mer sannsynlig å utvikle hemorroider hvis du er gravid. Når livmoren utvider, presser kolonvenen, forårsaker hevelse.

Hvordan hemorroider er diagnostisert?

En visuell undersøkelse av anusen din kan være nok til å diagnostisere hemorroider. For å bekrefte diagnosen, kan legen din utføre en annen eksamen for å kontrollere eventuelle anomalier alle’# 8217; ano. Denne kontrollen er kjent som en digital rektaleksamen. Under denne eksamenen legger legen en guato og smurt finger i endetarmen. Hvis de hører noe unormalt, kan de bestille en ekstra test kalt sigmoidoskopi.

En sigmoidoskopi innebærer legen ved å bruke et lite kamera for å diagnostisere A’intern hemorroide. Dette lille fiberoptiske kameraet, kalt et sigmoidoskop, passer inn i et lite rør og deretter legger inn i endetarmen. Fra denne testen får legen en klar oversikt over rektuminnredningen slik at de kan undersøke hemorroider nært.

Hvilke behandlingsmuligheter for hemorroider er?

Behandling for hemorroider kan finne sted hjemme eller på et medisinsk kontor.

Smertelindring

For å minimere smerte, fordyp i et badekar D’varmt vann i minst 10 minutter hver dag. Du kan også sitte på en flaske varmt vann for å lindre smerten av ytre hemorroider. Hvis smerten er uutholdelig, bruk en antagelse, en salve eller en benk-toppedal medisinsk krem ​​for å lindre brennende og kløe. Du kan finne suppositorier for online hemorroider eller i butikker.

Fibertilskudd

Hvis du er forstoppet, kan du også bruke et benkfibertilskudd for å myke avføringen. Kjøp dem på Amazon nå. To vanlige kosttilskudd av denne typen er psillio og metylcellulose.

Husholdningsartikler

Aktuelle benkbehandlinger, som L’hydrokortison eller krem ​​for hemorroider, kan lindre ubehaget av hemorroider. Du kan kjøpe både L’hydrokortison som krem ​​for hemorroider her. Senk også # 8217; anus i en halvup i 10-15 minutter om dagen kan være D’hjelp.

Øv en god hygiene Rengjøring av # 8217; anus med varmt vann hver dag under dusjen eller på badet. Men ikke bruk såpe, siden såpen kan forverre hemorroider. Unngå også å bruke tørt eller grovt toalettpapir når du rengjør etter en intestinal bevegelse.

Bruk en kald pakke på’anus kan bidra til å redusere hemorroide hevelse. Selv smertestillende midler, som paracetamol, L & # 8217, aspirin, kan lindre smerte eller ubehag.

Medisinske prosedyrer

Hvis Domicilian-behandlinger ikke hjelper med hemorroider, kan legen gi deg en binding med elastisk. Denne prosedyren gir at legen forstyrrer sirkulasjonen av hemorroider ved å plassere en elastikk rundt den. Dette forårsaker tap av sirkulasjon til hemorroider, og tvinger dem til å bli redusert. Denne prosedyren må bare utføres av en lege. Ikke prøv dette hjemme.

Hvis bindingen av’elastisk er ikke en «8217; alternativ i ditt tilfelle, kan legen utføre injeksjonsterapi eller skleroterapi. I denne prosedyren injiserer legen direkte en kjemikalie i blodkaret. Dette betyr at hemorroider reduseres i størrelse.

Forebygging

For å unngå eller unngå forverring av hemorroider, unngå å strekke seg under en tarmbevegelse. Prøv også å øke vanninntaket. Drikker nok vann kan forhindre herding av avføring.

Bruk på badet så snart du føler at en tarmbevegelse kommer for å hindre utviklingen av hemorroider. Tren regelmessig for å unngå å bli forstoppet og ikke sitte i lange perioder, spesielt på harde overflater som sement eller fliser.

Forbruket av mat med høyt innhold av matfibre kan minimere risikoen for å utvikle hemorroider i fremtiden.

Gode ​​kilder til matfibre inkluderer:

 • Hele hvete
 • Integrert ris
 • Mel d’havre
 • pærer
 • gulrøtter
 • bokhvete
 • kli

Matfiber bidrar til å skape masse i # 8217; tarmene, som myker avføringen, forenkler passasjen.

Hva er komplikasjonene forbundet med hemorroider?

Komplikasjonene av hemorroider er sjeldne, men de kan inkludere:

 • Blodkoaguli i oppblåsbare venen
 • blødning
 • Jernmangelanemi forårsaket av blodtap

Outlook

Med tilstrekkelig behandling vil du sannsynligvis oppleve en forbedring. Følg legenes anvisninger og opprettholde et regime, inkludert fysisk trening og unngå å sitte i lange perioder, noe som reduserer hemorroide symptomer kan også forbedre ditt perspektiv.