Hemorroider i graviditet: årsaker, risiko og når du skal konsultere legen din

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Hemorroider er forskjellige under graviditet?

Ingen liker å snakke om det, men hemorroider er et faktum for mange mennesker, spesielt under graviditet. Hemorroider er bare vener alle’inne eller # 8217; anus som ble stort og hovent.

Også kalt batterier, kan virke åreknuter når de er ute av kroppen. Hemorroider utvikler seg ofte under graviditet, spesielt i tredje kvartal og under og umiddelbart etter levering.

Du kan bare ha hemorroider under graviditet, eller du kan også ha dem i andre øyeblikk av livet ditt.

Årsakene til hemorroider kan være unike for graviditet. Ofte kan du behandle eller forhindre hemorroider med hjemmemedisiner og livsstil tilpasninger.

Hva du kan forvente hvis du har hemorroider under graviditet

Det er to typer hemorroider:

 • Interne hemorroider, som er alle’inne i kroppen din
 • Eksterne hemorroider, som er utenfor kroppen din

Dine symptomer kan variere avhengig av hvilken type du har.

Generelt vil du oppleve disse symptomene med eksterne hemorroider. Du kan ikke ha noen symptomer med interne hemorroider.

Du kan også utvikle en blodpropp i A’ekstern hemorroide. Dette er kjent som trombiserte hemorroider. De er generelt harde, betent og mer smertefulle.

Du kan utvise A’intern hemorroide under en intestinal bevegelse. I dette tilfellet kan du føle blødning og ubehag.

Hva forårsaker hemorroider under graviditet?

Så langt som 50 prosent Kvinner utvikler hemorroider under graviditet.

Du kan være mer utsatt for graviditets forstoppelse enn i andre perioder av livet. En nylig studie Han oppdaget at mellom 280 gravide kvinner, 45.7 prosent hadde forstoppelse.

Denne forstoppelsen kan skyldes en langvarig økt, hormonelle endringer eller alle jerninntak eller andre kosttilskudd.

Hemorroider forsvinner etter graviditet?

Dine hemorroider kan forsvinne helt etter graviditet og fødsel uten behandling fordi hormonelle nivåer, blodvolum og intra-abdominaltrykk reduseres etter fødsel.

De vanligste øyeblikkene i hvilke hemorroider utvikler seg under graviditeten er i tredje kvartal og under og umiddelbart etter fødsel. Du kan utvikle hemorroider fra fødsel hvis du prøver det Langvarig spenning I den andre fasen av travaglio.

Hva er behandlingen for hemorroider under graviditet?

Det er mange hjem rettsmidler og livsstilsendringer Du kan prøve å redusere hemorroider.

Det er en god ide å ikke ignorere dem, siden ubehandlede hemorroider kan forverres over tid og kan forårsake komplikasjoner som en økning i smerte eller sjeldne tilfeller blødende anemi.

Det kan også være nødvendig å kontakte legen din for å diagnostisere og behandle hemorroider. Fordi hemorroider ikke er den eneste årsaken til blødning nær # 8217; anus, er det alltid en god ide å snakke med legen hvis du oppdager en ny blødning under rengjøring eller i avføringen.

Husholdningsartikler

Det er mange ting du kan gjøre hjemme for å lindre og forhindre hemorroider.

Husholdningsartikler for hemorroider

 • Bruk kluter eller pads som inneholder amamelid.
 • Bruk delikate og vaskbare kluter når du går på toalettet.
 • Bruk en halv-up eller fordyp den i rent varmt vann i 10 minutter om gangen et par ganger om dagen.
 • Ta salt Epsom bad i varmt vann ikke for varmt.
 • Hold en ispakke på området i noen minutter flere ganger om dagen.
 • Flytt ofte og prøv å ikke sitte for lenge for å unngå ekstra trykk på # 8217; ano.
 • Drikk mye vann og spis fiberrike matvarer for å holde avføringen myke.
 • Unngå å strekke seg under tarmbevegelsen eller sitte på toalettet i lange perioder.
 • Kjør kegeløvelser for å styrke musklene.
 • Ligge på den ene siden i stedet for å sitte for å redusere presset på # 8217; ano.

Du kan kjøpe mange av disse artiklene på nettet:

 • Hemorroide tabletter
 • vaskbare kluter
 • sitte på badet
 • Epsom salt
 • isposer

Medisinsk behandling

Du kan konsultere en lege før du kurerer hemorroider hjemme. Dette vil sikre at du får en korrekt diagnose og forstår behandlingsalternativer til din disposisjon.

Under graviditeten snakker han alltid med legen din før han tar noen medisiner, inkludert de som søker på huden din. Dette vil sikre at behandlinger ikke representerer en risiko for barnet ditt.

Legen din kan gi deg råd til en trygg avføringsmiddel eller antagelse for å lindre forstoppelse. L’Amamelide kan også være en homøopatisk behandling for hemorroider under graviditet, men først snakk alltid med legen din.

Noen muntlige behandlinger på resept, som Ruto-sider og hidrosin, De er tilgjengelige for behandling av hemorroider, men kan ikke være sikker på graviditet eller amming.

Aktuelle behandlinger tilgjengelig fra benk eller resept kan hjelpe hemorroider, men kan ikke være sikker på graviditet. Pass på at du diskuterer med legen din.

Disse topiske stoffene kan inkludere smertestillende eller antiinflammatoriske ingredienser.

Medisinsk behandling for hemorroider inkluderer:

 • Elastisk binding. Under bandasjen er en liten elastikk plassert rundt bunnen av A’hemorroide. Bandet avbryter blodstrømmen i hemorroider og til slutt vil hemorroider falle. Vanligvis tar det fra 10 til 12 dager. Under denne prosessen dannes arrvæv som bidrar til å forhindre repetisjonen av form av hemorroider i samme posisjon.
 • Skleroterapi. En kjemisk løsning injiseres direkte i hemorroider. Dette betyr at det er innsnevret og dannet skather stoff. Hemorroider kan komme tilbake etter denne behandlingen.
 • Hemorroidektomi. Dette er en kirurgisk prosedyre for å fjerne hemorroider. Det er forbundet med forskjellige risikoer, inkludert den generelle anestesi, risikoen for skade på musklene i’anus, mer smerte og en lengre gjenopprettingstid. Som et resultat, er denne behandlingen kun anbefalt for alvorlige hemorroider, eller når det er komplikasjoner, som mange hemorroider eller hemorroider de har prolaps.
 • Hemorrhoidopsi med metall stifter. Det hemorrhoide vevet flyttes ved # 8217; # 8217; anus og holdt på plass ved hjelp av kirurgiske punkter.

Legen kan foreslå å pakke nettsiden til hemorroider med absorberende bandasjer for å unngå overdreven blødning.

Hvordan kan du forhindre hemorroider under graviditet?

Du kan prøve å redusere hemorroider eller forhindre at de utvikler seg på forskjellige måter.

L’

Hemorroider under graviditet er vanlige. Søk etter en behandling umiddelbart hvis du finner ut en ‘8217; hemorroider fordi de kan bli verre.

Det er mange hjemmebehandlinger du kan prøve, men du kan også trenge medisinsk behandling. Snakk med legen din om hvilken som helst behandling som kan påvirke graviditeten din.

Etter fødselen din, kan hemorroider løse seg fra ingen behandling.