Hemorroide kirurgi: påfølgende symptomer, typer og behandlinger

Hemorroider er hovne årer som kan være interne, noe som betyr at de befinner seg i endetarmen i endetarmen. Eller de kan være eksterne, noe som betyr at jeg er ute av endetarmen.

De fleste hemorroide rehabiliteringer stopper skadet innen to uker uten behandling. Spis en diett rik på fiber og drikke fra 8 til 10 glass D’vann om dagen kan vanligvis hjelpe deg med å håndtere symptomer ved å fremme mykere og vanlige tarmbevegelser.

Det kan også være nødvendig å bruke mykemidler for avføringen for å redusere innsatsen under tarmbevegelser, siden innsatsen forsøker hemorroider. Legen kan anbefale aktuelle benkpomads for å lindre kløe, smerte eller sporadisk hevelse.

Hemorroide komplikasjoner

Noen ganger kan hemorroider føre til andre komplikasjoner.

Eksterne hemorroider kan utvikle smertefulle blodpropper. Hvis dette skjer, kalles trombiserte hemorroider.

Interne hemorroider kan prolapse, noe som betyr at de faller gjennom endetarmen og hovne fra # 8217; anus.

Eksterne eller prolaksate hemorroider kan irritere eller infisere og kan kreve kirurgi. De Amerikansk samfunn av kolon og retal kirurger Anslår at mindre enn 10% hemorroide tilfeller krever kirurgi.

Hemorroide symptomer

Interne hemorroider forårsaker ofte ikke ubehag. De kan bløde smertefritt etter en tarmbevegelse. De blir et problem hvis de blæske for mye eller prolaps. Det er typisk å se blod etter en tarmbevegelse når du har hemorroider.

Eksterne hemorroider kan også bløde etter tarmbevegelser. Fordi de er utsatt, blir de ofte irritert og kanofi eller blir smertefulle.

A’Andre vanlige komplikasjoner av eksterne hemorroider er dannelsen av blodpropper ALL’interiør i krukken eller trombiserte hemorroider. Selv om disse blodproppene vanligvis ikke er farlige for livet, kan de forårsake akutt og alvorlig smerte.

Tilstrekkelig behandling for slike trombiserte hemorroider består av en prosedyre på & Draining & # 8221;. En kirurg eller en lege i førstehjelp kan utføre denne prosedyren.

Klinikker uten anestesi

Noen typer hemorroide kirurgi kan utføres i legenes studio uten bedøvelse.

Banding

Bandasje er en prosedyre D’kontor brukt til å behandle interne hemorroider. Også kalt binding med elastisk, inkluderer denne prosedyren bruk av et smalt bånd rundt bunnen av hemorroider for å avbryte blodstrømmen;.

Bandasjen krever vanligvis to eller flere prosedyrer som foregår omtrent to måneder unna. Det er ikke smertefullt, men du kan føle press eller mildt ubehag.

Bandage anbefales ikke for de som ansetter blodvæsken på grunn av høy risiko for hemorragiske komplikasjoner.

skleroterapi

Denne prosedyren inkluderer injeksjon av et kjemisk stoff i hemorroider. Kjemikaliet gjør hemorroider smale og hindrer dem i å bløde. De fleste prøver lite eller ingen smerte med skuddet.

Skleroterapi utføres på legenes kontor. Det er få kjente risikoer. Dette kan være en’bedre alternativ hvis du tar blodfluidisering fordi huden din ikke er åpen.

Skleroterapi har en tendens til å ha de beste suksessprosentene for små interne hemorroider.

Koagulasjonsbehandling

Koagulasjonsterapi kalles også infrarød fotokoagulasjon. Denne behandlingen bruker infrarødt lys, ekstrem varme eller kulde for å trekke seg tilbake og kontrakt hemorroider. Er en annen type prosedyre som utføres på legekontoret og utføres vanligvis sammen med A’Anoskopi.

A’Anoskopi er en skjermprosedyre der en søker er satt inn på flere tommer i endetarmen. Målet lar legen se. De fleste opplever bare et lite ubehag eller kramper under behandlingen.

Binding av # 8217; hemorroidaria arterie

Legatur av # 8217; hemorrhoidaria arterie (Hal), også kjent som transanal hemorroidarisering (THD), er et annet alternativ for å fjerne A’hemorroid. Denne metoden identifiserer blodkar som forårsaker hemorroider ved hjelp av A’ultralyd og liga, eller lukkes, de blodkarene. Det er mer effektivt enn gummibånd, men det koster også mer og forårsaker mer varig smerte. Avhengig av typen hemorroider, er det en «8217; alternativ hvis den første elastikken mislykkes.

Klinikker med bedøvelse

Andre typer operasjoner må utføres på sykehuset.

hemorroidektomi

A’hemorrhoidektomi brukes til store ytre hemorroider og interne hemorroider som har prolaps eller forårsaker problemer og ikke reagerer på ikke-kirurgisk ledelse.

Denne prosedyren skjer vanligvis på et sykehus. Du og din kirurg vil bestemme den beste anestesi som skal brukes under intervensjonen. Valgene inkluderer:

  • Generell anestesi, som setter deg i en dyp søvn under intervensjonen
  • Regional anestesi, som innebærer narkotika som følger kroppen din fra midjen ned som leveres med et skudd til baksiden
  • Lokalbedøvelse, som bare number # 8217; anus og endetarmen

Det kan også administreres en beroligende for å hjelpe deg med å slappe av under prosedyren hvis du mottar lokal eller regional anestesi.

Når anestesien har effekt, vil kirurgen kutte de store hemorroider. På slutten av # 8217; operasjon, vil du bli brakt til et utvinningsrom for en kort periode med observasjon. Når medisinsk teamet vil være sikker på at dine vitale tegn er stabile, kan du gå hjem.

Smerte og l’infeksjon er de vanligste risikoen forbundet med denne typen operasjon.

Hemorrhoidopsi

L’Hemorrhoidopsi er noen ganger definert stifting. Det styres vanligvis som en dagsoperasjon på et sykehus og krever generell, regional eller lokalbedøvelse.

Stiftingen brukes til å behandle prolapsede hemorroider. En kirurgisk stift løfter de kronede hemorroider i høyre innvendig posisjon og avbryter blodtilførselen slik at stoffet er begrenset og reabsorberes.

Stifting utvinning tar mindre tid og er mindre smertefullt enn utvinning fra en glorhoidektomi.

Etter omsorg

Du kan forvente rektal og anal smerte etter å ha hatt kirurgisk kirurgi for hemorroider. Legen din vil trolig foreskrive en smertestillende for å lindre ubehag.

Du kan hjelpe deg med å gjenopprette:

  • Spis en diett rik på fiber
  • Hold deg hydrert av å drikke 8 til 10 glass D’vann om dagen
  • Bruker en stoffmykner slik at du ikke trenger å belaste under tarmbevegelser

Unngå aktivitet som involverer løfting eller trekkraft av tunge belastninger.

Noen mennesker finner at semi-funcips bidrar til å lindre etter kirurgisk ubehag. En halvupup består i # 8217; Senk analområdet i noen få centimeter av varmt saltet vann flere ganger om dagen.

Selv om individuelle utvinningstider kan variere, kan mange mennesker forvente å få en fullstendig gjenoppretting innen ca 10-14 dager. Komplikasjonene er sjeldne, men vennligst kontakt lege Hvis du har feber, kan du ikke urinere, du har smerte under vannlating eller du har svimmel.

Når du følger legen din, vil du sannsynligvis anbefale deg:

  • Endringer i kostholdet, som å spise rik fiber mat og holde seg hydrert
  • Gjøre endringer i livsstilen, hvordan å miste vekt
  • Vedta et vanlig treningsprogram

Disse justeringene vil redusere sannsynligheten for at hemorroider gjentar.

Kjøp mykemidler for avføringen.