Hemorragisk cystitis: behandling, symptomer, årsaker og mer

Beskrivelse

Hemorragisk blærebetennelse er en skade på den indre blærefôr og blodkar som leverer den indre blæren inni.

Hemorragisk betyr blødning. Cystitis betyr betennelse i blæren. Hvis du har hemorragisk cystitis (HC), har du tegn og symptomer på blærebetennelse sammen med blod i urin.

Det er fire typer, eller grader, av HC, avhengig av mengden blod i urinen:

 • klasse jeg er mikroskopisk blødning (ikke synlig)
 • Grad II er synlig blødning
 • Grad III bløt med små blodpropper
 • IV-graden bløder stor nok til å låse strømmen av urin og forespørsel fjerning

Årsaker til hemorragisk blærebetennelse

De Mest vanlige årsaker Kjemoterapi og strålebehandling er av langsiktige HCS. Infeksjoner kan også forårsake HC, men disse årsakene er mindre alvorlige, varer ikke lenge og er lettere å behandle.

En sjelden årsak til HC jobber i en sektor hvor du er utsatt for toksiner fra fargestoffer fargestoffer; anilin eller insektmidler.

Kjemoterapi

En vanlig årsak til HC er kjemoterapi, som kan inkludere cyklofosfamid eller ophosphamide-legemidler. Disse stoffene bryter inn i akrolein giftig substans.

L’akrolein går til blæren og forårsaker skade som fører til HC. Kan ønske oss uker eller måneder Etter kjemoterapi for symptomutvikling.

Selv behandling av blærekreft med Kacillo Calrasette-Guérin (BCG) kan å forårsake HC. BCG er et stoff satt inn i blæren.

Andre anticancer-stoffer, inkludert Busulfan og Tiotepa, De er mindre vanlige årsaker enn HC.

Radioterapi

Radioterapi i # 8217; bekkenområdet kan forårsake HC fordi den skader blodkarene som leverer blæren belegget. Denne døren til ulcerasjoner, arr og blødning. L’HC kan oppstå måneder eller til og med år etter radioterapi.

infeksjoner

Vanlige infeksjoner som kan forårsake HC er virus som inkluderer adenovirus, polyomavirus og type 2 herpes simplex. Bakterier, sopp og parasitter er mindre vanlige årsaker.

De fleste som har HC forårsaket av en infeksjon på 8217, har et immunsystem svekket av kreft eller kreftbehandling.

Risikofaktorer

Folk som trenger kjemoterapi eller bekkenadioterapi, er til størst risiko for HC. Pelvic radioterapi behandler prostata tumorer, livmor livmorhals og blære. Det cyklofosfamidet og L’iffosfamid behandler et bredt spekter av tumorer som inkluderer lymfom, brystkreft og testikler.

Den høyeste risikoen for HC er hos personer som trenger en benmarg eller stamcelletransplantasjon. Disse personene kan trenge en kombinasjon av kjemoterapi og strålebehandling. Denne behandlingen kan også redusere resistens mot infeksjon. Alle disse faktorene øker risikoen for HC.

Symptomer på hemorragisk blærebetennelse

Hovedtegnet på HC er blod i urinen. I HC-fasen I er blødermikroskopisk, så du vil ikke se den. I de følgende faser, kan du se blodfarget urin, blødet urin eller blodpropper. I IV-fasen kan blodproppene fylle blæren og avbryte strømmen av urinen.

Symptomene på # 8217; HC ligner på AN-infeksjonen (UTI), men kan være mer alvorlig og langvarig. De inkluderer:

 • Prøv smerte under passasjen av urinen;
 • å måtte urinere ofte
 • føler et presserende behov for å urinere
 • Miste kontrollen av blæren

Snakk med legen din hvis du manifesterer HC-symptomer. Urinveisinfeksjoner forårsaker sjelden blod i urin.

Du bør umiddelbart kontakte legen din hvis du har blod eller blodpropper i urinen. Ta kontakt med nøddokumentet hvis du ikke kan urinere.

Diagnose av hemorragisk blærebetennelse

Legen din kan mistenke HC fra dine tegn og symptomer, og hvis du har en historie om kjemoterapi eller strålebehandling. For å diagnostisere HC og utelukke andre årsaker, for eksempel en blærekreft eller blæreberegninger, kan legen:

 • Bestil blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner, anemi eller hemorragiske lidelser
 • Bestill urinprøver for å verifisere tilstedeværelsen av mikroskopisk blod, tumorceller eller infeksjoner
 • Utfør blære-bildebehandlingsstudier ved hjelp av TC, magnetisk resonans eller ultralyd
 • Se på blæren gjennom et tynt teleskop (cystoskopi)

Behandling av hemorragisk cystitis

Behandlingen av’HC avhenger av årsaken og graden. Det er mange behandlingsalternativer, og noen er fortsatt eksperimentelle.

Antibiotika eller antifirale eller antivirale legemidler kan brukes til å behandle HC forårsaket av en infeksjon av en infeksjon.

Behandlingsalternativene for kjemoterapi eller HC relatert til radioterapi inkluderer følgende:

 • For den første fasen HC i begynnelsen, kan behandlingen starte med intravenøse væsker for å øke urinproduksjonen og flushblæren. Narkotika kan inkludere smertestillende og rusmidler for å slappe av blære muskler.
 • Hvis blødningen er alvorlig eller koaguli blokkerer blæren, inkluderer behandlingen posisjonering av et rør, kalt kateter, i blæren for å finne blodproppene og irrigere blæren. Hvis L’kontinuerlig blødning, kan en kirurg bruke cystoskopi for å finne blødende områder og stoppe blødningen med en elektrisk strøm eller en laser (elektrisk støt). Bivirkningene av elektrocution kan inkludere arr eller perforeringer av blæren.
 • Du kan motta en blodtransfusjon hvis blødning er vedvarende og blodtap er tungt.
 • Behandling kan også inkludere innsetting av narkotika i blæren, kalt intravesikurbehandling. Natriumhyaluronidase er et stoff for intravesisk terapi som kan redusere blødning og smerte.
 • Et annet intravekisk stoff er L’aminokaproinsyre. En sikkerhetseffekt av dette stoffet er dannelsen av blodpropper som kan reise gjennom kroppen.
 • Intraviske astringents er medisiner plassert i blæren som forårsaker irritasjon og hevelse rundt blodkarene for å stoppe blødningen. Disse stoffene inkluderer nitrat D’sølv, alun, fenol og formalin. Bivirkningene av astringents kan inkludere blærehevelse og reduksjon av urinstrømmen.
 • L’Hyperbarisk oksygen (HBO) er en behandling som inkluderer 100% oksygenpuste mens du er ALLE «8217; innsiden av et oksygenkammer. Denne behandlingen øker oksygen, som kan hjelpe helbredelse og stoppe blødning. Det kan være en daglig HBO-behandling i opptil 40 økter.

Hvis andre behandlinger ikke virker, er et annet alternativ en prosedyre som kalles embolisering. Under en emboliseringsprosedyre legger en lege et kateter i et blodkar som fører til blødning i blæren. Kateteret har et stoff som blokkerer blodkaret. Du kan prøve smerte etter denne prosedyren.

L’Last Resort for høy kvalitet HC er operasjonen for å fjerne blæren, kalt cistektomi. Bivirkningene av cystektomi inkluderer smerte, blødning og infeksjon.

Utsikter for hemorragisk blærebetennelse

Ditt perspektiv avhenger av stadion og årsaken. L’HC fra infeksjon har et godt perspektiv. Mange med smittsomt HC reagerer på behandling og har langsiktige problemer.

HC fra behandling av kreft kan ha et annet perspektiv. Symptomene kan starte uker, måneder eller år etter behandling og kan være langvarig.

Det er mange behandlingsmuligheter for HC forårsaket av stråling eller kjemoterapi. I de fleste tilfeller vil HC-responsen på behandling og symptomer bli bedre etter kreftterapi.

Hvis andre behandlinger ikke virker, kan cystektomi kurere HC. Etter cystectomi er det muligheter for rekonstruktiv kirurgi for å gjenopprette urinstrømmen. Husk at behovet for cystektomi for HC er svært sjeldne.

Forhindre hemorragisk cystitis

Ikke C’Det er måte å fullstendig forhindre HC. Det kan være nyttig å drikke rikelig med vann under radioterapi eller kjemoterapi for å fortsette å urinere ofte. Det kan også være nyttig å drikke et stort glass tranebærjuice under behandlingene.

Ditt kreftbehandlingsteam kan forsøke å forhindre HC på forskjellige måter. Hvis du gjør bekkenadioterapi, begrenset området og mengden stråling kan bidra til å forhindre HC.

En annen måte å redusere risikoen på er å sette et stoff i blæren som styrker blæren belegget før behandling. To stoffer, Natriumhyaluronat og kondoitinsulfat, De hadde noen positive resultater.

Redusere risikoen for HC forårsaket av kjemoterapi er mer pålitelig. Din behandlingsplan kan inneholde disse forebyggende tiltakene:

 • Hyperhydrering under behandling for å holde blæren full og glatt; Selv l’å legge til et vanndrivende kan hjelpe
 • Kontinuerlig blære vanning under behandlingen
 • Medisinsk administrasjon Mesna før og etter behandling som et oralt eller IV-stoff; Dette stoffet binder alle’akrolein og gjør det mulig å bevege seg over blæren uten skader
 • Opphør av røyk under kjemoterapi med cyklofosfamid eller ifosfamid