Helsen til skjeden din: 8 tips for å holde seg i perfekt form

Alle synes å snakke om vagines i disse dager, fra kjendiser og journalister mot sladder til forfattere og elskere av grammatikk og alt i mellom. Det blir vanskeligere å sile ting å gjøre og ikke gjøre når du har en vagina. Som en sexpedagog, noe som jeg er masete, er språket. Du ville bli overrasket over hvor mange mennesker & # 8211; Av noe slag & # 8211; Jeg bruker vilkårene «Vulva & # 8221; og & # 8220; vagina & # 8221; utskiftbare. De er to svært forskjellige ting og verdt å vite forskjellen.

Så før du går inn i vaner, la oss klargjøre noen fakta.

COS’er en vagina?

En vagina er også kjent som fødselskanalen for de som har barn. Skjeden kobles til livmorhalsen og gjennom det, alle’livmor.

Eggstokkene, som ligger på begge sider av livmoren, frigjør egg i fruktbare mennesker. Disse eggene reiser langs de mislykkede rørene opp til livmoren, hvor de i oppfatningen møtes med sperma for gjødsel og # 8217; plante langs livmorveggen.

Når befruktning ikke finner sted, menstruasjon ja. Inntil egget ikke er utgitt, frigjøres livmor, livmoren bygger et ekstra belegg for å gi det mest gjestfrie miljøet som er mulig for et befruktet egg. Når et egg ikke er befruktet, må dette belegget gå et sted. Så det kommer ut av kroppen under syklusen opp til overgangsalderen eller et hvilket som helst antall faktorer som påvirker menstruasjonen.

COS’er en vulva?

Vulvaen er den ytre delen av kvinnelige kjønnsorganer, den delen du kan se. Består av Mons pubis, klitoris, urinrør, store lepper og små lepper. De store leppene er den ytre foldet av kjønnsorganene, mens de små leppene er den interne folden. Disse delene bidrar til å beskytte klitoris, som er ekstremt følsom, enda mer enn en penishodet. Og som en penis hode, kan klitoris være et viktig senter for glede! Faktisk trenger mange mennesker med skjeden klitorisk stimulering for å nå orgasme.

Nå som vi har løst de morsomme fakta i # 8217; anatomi, utforsker vi noen vaner for helsen til skjeden. Her er åtte ting å huske på hvis du er L & # 8217, stolt eier av en vagina.

1. Ikke ta en dusj

Del på Pinterest

Jeg beklager å fortelle deg fordi du kan sette pris på lukten av & # 8220; frisk sommer & # 8221;, men faktisk lavenderne er skadelige for skjeden. Så som du holder det rent?

Heldigvis er vagines overraskende organer. Ikke bare bidra til å bringe livet til denne verden (som om det ikke var nok), men de gjør også en god jobb å holde seg ren. De gjør det til å balansere sunne bakterier og pH-nivåer alene. Ingen rengjøring kreves.

L’tørking eliminerer faktisk noen av de sunne bakteriene, som modifiserer pH og gjør deg mer utsatt for infeksjoner.

Men hva med’sommerfersk lukt, spør? Kjønnsorganene i hver person har en annen lukt, og det er naturlige måter å påvirke din personlige duft, inkludert å endre hva du spiser. Ting som ananas kan gjøre vagines mer søte eller duftende, mens asparges kan ha l’motsatt effekt.

Prøv dette: Hvis du fortsatt vil rengjøre skjeden og vulva, sørg for at du bruker ikke-duftende produkter og vask bare de store leppene. Rebalanse fuktighetsgivende kluter og personlige vaskemidler God ren kjærlighet er en fin måte å fjerne overflødig svette eller føle litt og # 8216; renere uten å endre den naturlige ph av skjeden din. De har også en fil Fuktighetsgivende vasking Det er fantastisk for de personlige stedene.

Finn ut mer: Tips for L’vaginal hygiene »

2. Hold puben

Del på Pinterest

Ok, kutt eller fjern hårene langs badedrakten. Ingen sier at han burde være urettferdig, selv om du skal riste ham som du foretrekker! & # 8211; Men vær så snill å holde kjønnshåret.

Pubic hår har mange formål. Beskytter planen din nedenfor fra ekstra bakterier og eliminerer også problemer knyttet til friksjon og svetting. Mindre hårfjerning betyr også mindre kløe når håret vokser tilbake, mindre kutt og riper og mindre inngrodd hår.

Prøv dette: Hvis du må rode eller plassere dine skamhår, prøv å bruke naturlige geler og kremer. Sliquid har en stor linje av Hypoallergenic og vegansk barberingskrem Om de er fantastiske å kutte ned der.

3. Kontroller ingrediensene i smøremiddelet

Del på Pinterest

Smøring er overraskende. Kan bringe sex til neste nivå for alle involverte personer. Det er imidlertid noen ingredienser som ikke er veldig sunne for kroppen din.

Glycerin er for eksempel korrelert med sukker. Selv om den har det veldig bra å holde smøremidlene fuktige, kan det også bidra til veksten av bakterier i skjeden. Selv petroleumsprodukter er forbudt fordi de kan ødelegge det naturlige pH-nivået på skjeden. Andre ting du kanskje vil unngå, inkluderer:

 • paraben
 • parfymer
 • smaker
 • Til naturlige oljer
 • fargestoffer

Prøv dette: Uberlube Det er et fantastisk personlig smøremiddel som også kan brukes til massasje. Den er laget av silikon og holder en silkeaktig og jevn følelse under spillet. Du kan også like god ren kjærlighet’s Nesten naken smøremiddel, som er organisk, vegansk og fri for parabener og glycerin. Han har også en utrolig duft.

4. Bruk sikre sexleketøy til kroppen

Del på Pinterest

Du finner deg selv og spør deg hvordan i helvete jobber med noen leker? Du er ikke alene. Og det viser seg at ikke alle sexleksaker er trygge for alt annet enn å okkupere plass i skuffen.

Lekene laget med visse materialer er generelt trygt. Disse inkluderer:

 • tre
 • silikon
 • rustfritt stål
 • glass
 • keramikk
 • Stein
 • En type plast kalt ABS

Når det er sagt, må de være rene og medisinske materialer eller til og med for mat, ikke blandinger.

Hvis du vil vite mer, foreslår jeg at du besøker Lilje farlig For informasjon om sikre kroppsleker, farlige leker og mer.

Prøv dette: Generelt vil du unngå å kjøpe sexleksaker på nettet. Det er vanskelig å finne ut hva disse lekene er laget og sørg for at de ikke var, ehm, tidligere brukt. Når det er sagt, er det mange flotte organisasjoner for å kjøpe.

For eksempel, Levende Det er en av mine favorittbutikker. Ikke bare er deres leker alle trygge for kroppen, men de gir også alle sine inntekter til den planlagte foreldrens planlagte foreldre. De er utrolig raske i å svare på eventuelle spørsmål du har gjennom nettstedet eller til og med på sosiale medier. A’andre store selskapet er morsom fabrikk. De lager en «8217; bredt utvalg av leker, inkludert Mange som er oppladet via USB, Så disse lekene er utrolig tilgjengelige og miljømessige.

5. Øv deg trygg sex

Del på Pinterest

En av de beste og enkleste tingene du kan gjøre for vaginal helse, praktiserer trygt sex. Her er noen forslag til å holde seg trygge:

 • Bruk beskyttelse. Det kan være en kondom, en tanndam eller hansker. Det er ikke missilvitenskap, og du vet allerede at du burde da gjøre det, og det er det.
 • SubMinets til vanlige undersøkelser for seksuelle overføringsinfeksjoner (MST). Du bør ta testen etter noen partner med hvilke kjønnsvæskeutvekslinger.
 • Vær oppmerksom på rekkefølgen av dine seksuelle handlinger. Bytte fra Ass Gaming til vaginalen kan øke sannsynligheten for å kontrahere en infeksjon på 8217, som de smertefulle urinveisinfeksjonene (UTI). Hvis L’Anal er din lidenskap, sørg for at du gjør det etter vaginalsex, ikke før.
 • Pass på at du sjekker ingrediensene i kondomet. Det er mange merker laget av spermicider. Spermicides er ikke veldig sunne for skjeden, siden de også kan drepe gode bakterier. Bruk andre former for prevensjon, hvis tilgjengelig, for å få en lykkeligere og sunnere vagina.
 • Prøv dette: fc2 vaginal kondom er et utmerket valg på 8217. Fordi det ikke er i latex, kan den brukes uavhengig av det valgte smøremiddelet, selv om det er forbevist med et silikonbasert produkt. Livsstil gjør en stor Ikke-krem mannlig kondom. Endelig har Glyde A’bredt utvalg av smaksatt kondomer Og dental dams For oralsex, i tillegg til et bredt utvalg av kondomer for den penetrerende virkningen.

  6. Piss etter sex

  Del på Pinterest

  Peeing etter kjønn kan bidra til å redusere sannsynligheten for urinveisinfeksjoner. Også, det hjelper deg med å få en rettferdig rengjøringstid.

  Tilleggsinformasjon: Urinveisinfeksjoner »

  7. Bruk pustende klær

  Del på Pinterest

  Pustende klær og stoffer gjør vagines lykkelige. Bomull undertøy er fantastisk. Den har absorpsjonsegenskaper av fuktighet for å begrense mengden fuktighet som kan fremme bakteriell vekst. Selv omvendt våte klær kan raskt bidra til å begrense problemer. Uansett hvilken type undertøy du liker, sørg for at du endrer den hver dag.

  Prøv dette: det er ikke alltid lett å finne søte bomullsundertøy, jeg vet. Torrid Den har en rekke stiler i en spandex bomullsblanding som fortsatt virker fint mens du beskytter skjeden din. Torrid går også fra en tradisjonell dimensjon 10 til størrelsen 30, noe som betyr at den har en’utmerket utvalg for folk som ikke alltid er i stand til å finne det de ser andre steder.

  Tilleggsinformasjon: Typer og årsaker til vaginale tap »

  8. Sov i din bursdagskjole

  Del på Pinterest

  Ingen løgn, søvn naken kan være sunn for skjeden din. Uavhengig av Living’Undertøy i løpet av dagen, kan det uten dem om natten hjelpe skjeden til å puste. Fordelene stopper ikke her, skjønt. Noen Undersøkelser antyder at kjøligere temperaturer kan være bra for helsen din. En enkel måte å avkjøles? Naken. Dessuten, når du er naken, kan du bli overrasket over hvor utrolig frigjørende og oppgradering kan være!

  Les på: 6 grunner til å bruke mer naken tid »

  Vaginaens gode helse er ikke en prosess i en og den eneste fasen. Men heldigvis er det mange enkle og enkle ting du kan gjøre hver dag for å sikre at vagina er godt beskyttet og lykkelig.

  Kirsten Schultz er en forfatter av Wisconsin som utfordrer seksuelle og kjønnsstandarder. Takket være hans arbeid som kroniske sykdommer og funksjonshemninger, har han rykte om å bryte ned barrierer mens de bevisst forårsaker konstruktive problemer. Kirsten ble nylig grunnlagt Kronologisk sex, som åpenbart diskuterer hvordan sykdommen og funksjonshemningen påvirker våre relasjoner med oss ​​selv og andre, inkludert & # 8211; Du gjettet & # 8211; kjønn!