Heel smerte om morgenen: årsaker, rettsmidler, forebygging

Beskrivelse

Hvis du våkner om morgenen med hæl smerte, kan du føle stivhet eller hæl smerte når du ligger på sengen. Eller du kan legge merke til det når du flytter de første trinnene fra sengen om morgenen.

Heel smerte om morgenen kan skyldes en tilstand som plantar fasciitt eller senebetennelse av achilles. Det kan også skyldes skade som en stressfraktur.

Noen ganger kan hæl smerte bli behandlet med hjemmelagde rettsmidler som is og hvile. Hvis smerten din er mer ødeleggende, kan en lege eller en podiater diagnostisere symptomene dine og gi deg beskjed om en behandling.

Fortsett å lese for å lære om noen av de mulige årsakene til hælsmerter om morgenen.

1. Plantar fasciitt

Plantar fasciitt er en tilstand hvor plantarbåndet, ofte ligament på den nedre delen av foten, er irritert. Symptomer inkluderer stivhet eller smerte i hæler eller føtter. Symptomene kan bli verre om morgenen på grunn av lav blodtilstrømning til hælen og fotområdet når du er i ro.

Plantar fasciitt er en vanlig lesjon for løpere og andre idrettsutøvere. L’Atletikk setter en hard test og hæler. L’krysset trening et par ganger i uken med aktiviteter som sykling og svømming kan hjelpe. Bruk tilstrekkelig fottøy og endre løpesko hver 4.00-500 miles kan også forhindre smerte i overdreven bruk.

Hvis du har en plantar fasciitt, ​​tar du vanligvis noen få minutters aktivitet, som noen få minutters gange, for å varme opp området og lindre smerte.

2. Tendinitt D’Achille

Achilles Tendon, stoffbandet som forbinder kalvemuskelen Alle’hælbenet, kan antennes. Dette kan forårsake tendonitt D’Achilles eller stivhet og smerte i hælområdet. Symptomene kan bli verre om morgenen fordi sirkulasjonen i denne delen av kroppen kan begrenses til hvile.

I motsetning til plantar fasciitt, ​​vil du sannsynligvis føle smerte eller ubehag i løpet av dagen hvis du har senebetennelse av Achille.

3. Reumatoid artritt (RA)

Personer med reumatoid artritt (RA) har større risiko for plantar fasciitt. Dette kan forårsake hæl smerte om morgenen (se ovenfor).

Hvis symptomene ikke forbedrer med husholdningsbehandlinger, kan legen anbefale å ha på seg en natts kø for å holde foten bøyd om natten.

4. Stressfraktur

Du kan få en stressfraktur i hælen på grunn av overdreven bruk av en feil teknikk eller A’intens atletisk aktivitet. Du kan legge merke til smerte som utvikler seg for dager eller uker og hevelse. Vandring kan skade.

Hvis du har stressfraktur, vil du sannsynligvis prøve smerte i løpet av dagen. Kontakt legen din så snart som mulig hvis du mistenker at du har stressfraktur.

5. Hypothyroidisme

L’hypothyroidisme kan forårsake hæl smerte om morgenen. L’Avbrudd av kjemiske stoffer og hormoner i kroppen kan føre til betennelse og hevelse til fots, ankler og hæler. Det kan også forårsake Tarsal Tunnel Syndrome, hvor den tibiale foten nerven er knust eller skadet.

I tilfelle uforklarlig hælsmerter om morgenen og symptomene på hypothyroidisme, kan legen anbefale en blodprøve for å kontrollere skjoldbruskkjertelen.

Husholdningsartikler

Hjem rettsmidler og smertestillende midler uten medisinsk reseptbelagte (fans) kan være effektive for mild til moderert hæl smerte. I tilfelle akutt eller plutselig smerte, kontakt legen din. Heel smerte kan være et resultat av en mer alvorlig lesjon.

Is

Hold en liten flaske D’vann i fryseren for hele natten. Vikle den i et håndkle og rull opp forsiktig langs hælen og foten om morgenen.

Massasje

Rull en tennisball eller en lacrosse ball langs bunnen av foten fra fingrene til hælen. Dette kan bidra til å frigjøre spenningen.

Du kan også rulle foten på en skumrulle. Eller du kan gjøre en mer tradisjonell massasje som holder foten i hånden og påfør et lite trykk langs fot- og hælområdet med tommelen.

Strekker seg

Prøv følgende strekkøvelser for hæl smerte:

Hælkabel og elastisk buebue

 • Foran en vegg, ta et skritt tilbake med en fot og brett den fremre kneet, hold begge føttene og hælene på bakken.
 • Bøyd litt fremover mens du forlener.
 • Hold 10 sekunder, og slapp av.
 • Gjenta med den andre siden.
 • Forlengelse av plantarbandet spenningen

 • Sitter på siden av sengen eller på en stol, krysse hitfoten på # 8217; andre kneet, skape en posisjon A & # 8220; fire & # 8221; legged.
 • Ved å bruke hånden på treffsiden, trekker du forsiktig tærne til shinen.
 • Hold posisjonen i 10 sekunder og slapp av.
 • Gjenta hvis du vil ha det eller endre ben hvis begge hæler er interessert.
 • Hvordan hindre hæl smerte

  Følgende trinn kan bidra til å forhindre kjøttpine i hælen:

  • Hold en sunn vekt og en sunn livsstil. Å være overvektig eller overvektig kan sette ytterligere stress på hælen og fotområdet.
  • Bruk robust fottøy og støtte og unngå å ha på seg sko med høye hæler.
  • Erstatt løpende eller joggesko hver 4.00-500 miles.
  • Hvis du kjører normalt, prøv lavpåvirkningsaktiviteter, som sykling og svømming.
  • Kjør strekker seg hjemme, spesielt etter treningen.

  Når skal du søke hjelp

  Fest en avtale med en lege eller en podiater hvis du har følgende symptomer:

  • Morgenhæl smerte som ikke forsvinner etter noen uker, selv etter å ha prøvd hjemmelaget rettsmidler som is og hvile
  • Heel smerte som fortsetter hele dagen og forstyrrer din daglige rutine

  Kontakt beredskapsrommet hvis du merker ett av følgende:

  • Sterk smerte og hevelse i nærheten av hælen
  • Sterk hæl smerte som begynner å følge en skade
  • Heel smerte ledsaget av feber, hevelse, nummenhet eller prikking
  • Manglende evne til å gå normalt

  L & # 8217;

  Heel smerte om morgenen er et vanlig tegn på plantar fasciitis, men det er også andre forhold som kan forårsake denne typen smerte. Husholdningsartikler, inkludert is og strekk kan hjelpe med hælens kjøttpine.

  Kontakt legen din dersom du tror du har et mer seriøst sår eller hvis smerten ikke demper etter noen uker med hjemmemedisiner.