Harvoni og hepatitt C: bivirkninger, kostnader og hvordan det fungerer

Høydepunkter i Harvoni

 • US Food and Drug Administration Godkjent Harvoni In 2014.
 • I studioer har Harvoni vist seg å være i høyden 99 hundre effektive.
 • Et typisk hardt behandlingskurs 12 uker .
 • Forstå L’hepatitt c

  L’Hepatitt C er en potensielt farlig leversykdom for livet. Over tid kan det føre til cirrhosis, leverkreft og nedsatt leverfunksjon.

  L’hepatitt C er forårsaket av viruset i Hepatitt C (HCV), som overføres gjennom kontakt med infisert blod.

  Du kan finne mer enn 71 millioner mennesker De er smittet med HCV over hele verden. De fleste med HCV manifesterer ikke noen symptomer i årevis. Noen mennesker har ingen symptomer i det hele tatt.

  Hvis de første symptomene er tilstede, kan de inkludere:

  • liten tretthet
  • Articolar smerter
  • muskelsmerter
  • lav energi
  • kvalme
  • Mangel på appetitt

  Med sykdommen kan symptomene inkludere:

  • alvorlig tretthet
  • vedvarende kvalme
  • Han retched
  • Et tap av appetitt
  • Guling av huden og hvite av øynene, kalt gulsott
  • Lav klasse feber

  COS’er Harvoni?

  I mange år har bare noen få stoffer vært tilgjengelige for behandling av HCV, for eksempel interferoner og ribavirin. Disse stoffene presenterte ofte alvorlige bivirkninger og var ikke alltid effektive.

  Ny terapeutisk tilnærming

  All’begynnelsen av 2000-tallet, har forskere begynt å utvikle mer effektive metoder for å behandle HCV.

  Forskere har begynt å utvikle narkotika som effektivt treffer den spesielle genotypen av HCV. En genotype er den spesielle belastningen av et virus.

  HCV-stammer inkluderer genotyper 1, 2, 3, 4, 5 og 6. Genotype 1 er den vanligste i USA.

  Disse nye stoffene, kalt Direct Action Viral (DAA), kan direkte feste HCV og forhindre virusreplikasjon. DAAS er et viktig skritt fremover i dagens innsats for HCV-behandling.

  Harvoni’s godkjenning

  FDA godkjente Harvoni i 2014. Harvoni var den første kombinerte pillen som tillot folk med genotype 1 å følge et muntlig terapeutisk regime.

  Harvoni er en kombinert pille sammensatt av Ledipasvir og Sofosbuvir narkotika.

  Som DAA, virker disse legemidlene som forstyrrer virkningen av et protein som er nødvendig for veksten av # 8217; HCV. Dette forhindrer multiplikasjonen av HCV. Harvoni brukes til å behandle mennesker med HCV 1, 4, 5 og 6 genotyper.

  Harvoni har vist seg å kurere opp til 99 prosent av folk (uten cirrhose) tar de det i 12 uker.

  Hva du kan forvente under behandling

  Harvoni er en oral tablett for å ta en gang om dagen, med eller uten mat.

  En typisk behandlingssyklus med Harvoni varer 12 uker. For noen mennesker som aldri har blitt behandlet for HCV før, kan 8 ukers behandling være tilstrekkelig.

  For personer med leverkirrhose kan behandling vare 24 uker. Du kan få de beste resultatene hvis du tar medisinen på samme tid hver dag.

  Pass på at du følger legen din resept på dosen. L’antagelse om en mindre eller større dose enn den foreskrevne kan gjøre stoffet mindre effektivt.

  Det er viktig å merke seg at du fortsatt kan sende viruset til A’en annen person mens du antar Harvoni. Pass på at du følger legenes ordre om sikkerhet og forebygging av overføringen av overføringen av’HCV.

  Legen kan foreskrive hyppige blodprøver under behandling for å avgjøre om viruset er slettet.

  Del på Pinterest

  Bivirkninger og interaksjoner

  L’Harvoni er generelt godt tolerert. De vanligste bivirkningene er:

  • svakhet
  • hoste
  • hodepine
  • utmattelse

  Andre bivirkninger inkluderer kvalme og oppkast, diaré og søvnforstyrrelser.

  Det er noen farmakologiske interaksjoner som kan forekomme hos personer som tar Harvoni. For eksempel bør du ikke ta en antacid innen fire timer fra # 8217; ansette en Harvoni Pill.

  Du bør også unngå urte supplement av San Giovanni og # 8217 urter; antibiotika rifampicin, som vanligvis foreskrives for behandling av tuberkulose.

  Det er mange andre interaksjoner som kan forekomme mellom Harvoni og forskjellige medisiner. Hvis du tar andre stoffer, fortell legen din før du starter behandlingen med Harvoni.

  Hvordan ha råd til Harvoni

  Harvoni, som alle behandlinger for HCV, er dyrt. Kostnaden Alle’Engroshandel med en 12-ukers behandling er mer enn $ 90.000. Den prisen dobler for en 24-ukers behandling.

  Medicare, Medicaid og noen private forsikringsselskaper dekker Harvoni, i hvert fall delvis. Du må diskutere Harvonis dekning med ditt eget forsikringsselskap før du starter behandlingen.

  Legemiddelprodusenten, Gilead Sciences, har en Assistance Program For å hjelpe de som ikke har råd til stoffet. Legen eller apoteket kan også kjenne andre programmer for å bidra til å dekke behandlingskostnadene.

  En generisk versjon av Harvoni vil bli utgitt i 2019. Den generiske versjonen er bør koste det $ 24.000 for en 12-ukers behandling.

  Snakk med legen din

  Harvoni demonstrerer et dyrt, men effektivt stoff. Hvis det tas riktig, kan dette stoffet eliminere viruset fra systemet ditt på bare 12 uker.

  Hvis du har blitt diagnostisert med HCV, bør du diskutere behandlingsalternativene med legen din så snart som mulig.

  I tillegg til Harvoni, er mange andre DAA tilgjengelig som kan bidra til å kurere hepatitt C-infeksjon. Sammen med legen kan du bestemme hvilken behandlingskurs som er bedre for deg.