Hardt vann og ferskvann: forskjeller, fordeler og ulemper

Du har sikkert hørt vilkårene og hardt vann & # 8221; og & # 8220; ferskvann og # 8221;. Du kan spørre deg hva det bestemmer hardheten eller mykheten i vannet; hvis en type vann er sunnere eller sikrere å drikke Dell & # 8217;.

Selv om vannet er typisk krystallklart vann, inneholder det mineraler og kjemikalier. Konsentrasjonen av noen mineraler er det som skaper & # 8220; Hardness & # 8221; Dell’vann.

Denne artikkelen vil undersøke forskjellene mellom de to typer vann, samt fordeler og ulemper av hver og hva som skal vite om vannmykning;.

Hva er forskjellen mellom hardt vann og ferskvann?

Vannets hardhet bestemmes hovedsakelig av mengden kalsium og magnesium som inneholder. Høyere nivåer av disse og andre mineraler gjør hardt vann.

Vannmykningssystemer fungerer ved å redusere mineraler konsentrasjoner fra vann;.

I stedet for å ha høyere nivåer av kalsium og magnesium, L’ferskvann har en tendens til å ha høyere konsentrasjoner av natrium eller salt.

Som du kan vite om vannet er hardt eller mykt?

Vanligvis kan du ikke si å se på vannet hvis det er vanskelig eller mykt. Noen ganger følelsen av vannet; vann og hva kan gjenstander i oppvaskmaskinen eller i vaskemaskinen være et forslag.

Tegn på hardt vann inkluderer:

  • Føl en film på hendene dine etter at du har vasket dem. Dette skyldes såpe som reagerer med fotball for å danne såpe skum. Det kan være nødvendig å skylle hendene lenger hvis vannet er vanskelig.
  • Flekker. Disse kan vises på briller og bestikk som kommer ut av oppvaskmaskinen. Disse er vanligvis kalsiumkarbonatforekomster.
  • Mineral flekker. De vises på klær når de kommer ut av vaskemaskinen. Klær kan konsumeres raskere på grunn av hardheten til # 8217; hardt vann.
  • Mindre trykk på # 8217; vann hjemme. Mineralforekomster kan danne seg i rørene, noe som vesentlig reduserer rørets indre diameter og reduserer strømmen av vann;.

Fersk vannskilt inkluderer:

  • Et sunt skum når de vasker klær, tallerkener og til og med hender og kropp.
  • Renere klær, uten mineral flekker og mindre slitasje skade.
  • # 8217 Trykk; sunt vann til ditt hjem.
  • En liten natriumsmak i # 8217; drikkevann, men i mange tilfeller er en forskjell i smak umerkelig.

Det er helserisiko forbundet med tøft vann;?

Det er Ingen alvorlig ugunstig helseproblem forbundet med å drikke hardt vann.

Imidlertid, L’hardt vann kan bidra til å tørke huden og håret. Vasking ofte hår med hardt vann kan forårsake kløe til hodebunnen.

Mineraler i # 8217; hardt vann kan også endre balansen av pH i huden, svekke den som en barriere mot skadelige bakterier og infeksjoner. Personer med eksem kan være spesielt sårbare.

Hvis du oppdager problemer med hud og tørt hår, vil du kanskje lete etter et vannmykningssystem; vann til ditt hjem. Hvis dette ikke er mulig, snakk med en hudlege av fuktighetskrem og hårprodukter som du kan bruke til å bekjempe effekten av # 8217; hardt vann.

Hva er fordelene med hardt vann?

Siden L’hardt vann inneholder høye konsentrasjoner av magnesium og fotball, drikker hardt vann kan hjelpe deg med å få den anbefalte daglige rekruttering av disse essensielle mineralene.

C’er noen spekulasjoner at å drikke hardt vann kan ha kardiovaskulære fordeler, men ikke C’Det er en endelig konklusjon for å støtte denne utsagnet.

Det er helserisiko forbundet med ferskvannet?

Hvis dietten din vanligvis inneholder rike fotball- og magnesiumkilder, er det sannsynligvis ingen risiko i # 8217; drikkevann med lavere konsentrasjoner av disse mineralene.

Hvis det er mangler i kostholdet ditt, kan du leie et multivitamin eller kalsium- eller magnesiumtilskudd, være nok til å møte dine daglige behov.

Den høyere bekymringen er for personer med høyt blodtrykk som kan være utsatt for effekten av økt blodtrykk av Dell’drikkevann med høyere natriuminnhold.

Akkurat som noen med hypertensjon anbefales det ikke å legge til salt til mat, det kan bli rådet til å myke hjemme drikkevannet.

Det er også mer sannsynlig enn det ferske vannet samler bly fra # 8217; interiør av rørene i’eldre vann som ikke har blitt behandlet for å blokkere utvasking av bly.

Hva er fordelene med ferske vann?

L’Ferskvann er foretrukket for rengjøring, siden det ikke har en tendens til å forårsake såpeskum eller mineralflater.

Siden det er et mer effektivt og effektivt vaskemiddel, kan du spare på Dell’vannet som ikke trenger å vaske klær eller retter eller gjøre lengre dusjer å føle seg helt rent og skyllet.

COS’er mykningen av vannet;?

Et mykningssystem av husholdningsvann fungerer ved å skyve hardt vann gjennom en harpiks & # 8211; et klebrig og uoppløselig stoff fra noen trær og planter & # 8211; som er dekket med natriumioner lastet positivt.

Dette er molekyler med en netto elektrisk ladning. Natriumkonsentrasjoner erstatter i hovedsak magnesium og kalsium i vannet;.

Vannmykningsenhetene krever kontinuerlig vedlikehold og natriumpellets må legges til for å opprettholde harpiksen elektrisk ladet.

Noen systemer kan bruke kaliumpellets i stedet for natrium. Det er også systemer som bruker magneter, sitronsyre eller andre midler for å redusere kalsium- og magnesiumkonsentrasjoner i # 8217; vann.

L’vann mykning; vann er trygt?

Bakterier og sopp kan danne seg på harpiksen av et mykningssystem av vann, deretter rengjørings- og vedlikehold av utstyret er grunnleggende for å holde vannet;.

Den høyere sikkerhetsproblemet er ytterligere natrium i # 8217; innenlands drikkevann. Hvis du eller noen i ditt hjem følger et lavt natriumkamera, bør du snakke med mykningssystemprodusenten for å finne ut hvor mye natrium tilsettes til vannet;.

Du kan også prøve å finne et system som bruker kalium i stedet for natrium for å myke drikkevannet. Hvis du fortsatt har helseproblemer, snakk med en kardiolog som … Vannmykning kan påvirke blodtrykket.

Hvis ditt hjem har en gammel og ubehandlet rørleggerarbeid, er det en god ide at vannet ditt blir testet for blynivåer og andre forurensninger. Mange offentlige vanntjenester vil teste innenlandske vannprøver på minimum eller nullkostnader.

Bunnlinjen

De fleste kan drikke hardt eller søtt vann uten bivirkninger.

Høyere natriumnivåer i # 8217; Ferskvann kan være en årsak til bekymring for noen mennesker, men dette kan styres med et kaliumbasert mykningssystem.

Hvis natrium i # 8217; ferskvann er et problem, kan du prøve drikkevann i flasken og bruke ferskvannet til huset ditt for vaskeri, vasken av rettene og på badet.

Hvis du er interessert i å myke vannet ditt, se deg rundt og snakk med en rørlegger av hvordan systemet kan påvirke rørene i ditt hjem. Det er også nyttig å forstå vedlikeholdskravene til et vannmykningssystem før du kjøper en.