Har vondt i midten av brystet?

Hva betyr det når det stikker i brystet?

Som regel er tilstanden forårsaket av en blodpropp som har vært i en blodåre i bekkenet eller i beinet, som så har kommet seg til lungen. Symptomer på lungeemboli er blant annet skarpe smerter i brystet som forverres ved dype innpust og/eller hoste. Noen har smerter som ligner på smertene ved hjerteinfarkt.

Hva skal man gjøre når man har vondt i brystet?

Lege bør kontaktes hvis smertene i brystet:

Oppstår for første gang og er akutte eller alvorlige. Disse gjelder spesielt om du har økt risiko for hjertesykdom (høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, er overvektig eller røyker).

Hvordan bli kvitt muskelsmerter i brystet?

De fleste vil kunne ha nytte av avspenningsøvelser og innlæring av god pusteteknikk. Noen ganske få pasienter kan få mer plagsomme og langvarige plager. I slike tilfeller kan behandling (tverrfriksjon) hos fysioterapeut hjelpe.

Er det farlig å ha vondt i brystet?

Akutt oppståtte, sterke smerter i brystet eller brystkassen bør undersøkes av lege snarest.

Hvor sitter brystsmerter?

Smerter midt inne i brystkassa er typisk for hjertesykdom. Smertene kan også ha utstråling til en arm eller til kjeve. Sentrale brystsmerter betyr likevel ikke at hjerte er en sikker årsak.

Er det normalt at det stikker i hjertet?

Brystsmerter, årsaker

Stress, angst, anspenthet. Dette er den aller hyppigste årsaken. Smertene skyldes stram og øm muskulatur i brystkassen og er som regel tilstede i hvile. Hjerte-/karsykdommer: Angina pectoris, betennelse i hjertet, hjerteinfarkt og utposing på hovedpulsåren.

Hva er perikarditt?

Hjertet ligger i en i en sekk som kalles perikard (hjerteposen). Hjerteposen bidrar til å beskytte hjertet. Den inneholder også en liten mengde væske som bidrar at hjertet kan slå nesten uten friksjon. Hvis hjerteposen blir betent, kalles det perikarditt.

Har man smerter ved brystkreft?

Smerter eller følelse av spreng i brystene rett før menstruasjon er vanlig og sjelden et tegn på brystkreft. Brystsmerter kan også være et tegn på hjerteinfarkt.

Hva kan smerter i puppen være?

Smerter i brystene kalles mastalgi og er svært vanlig hos kvinner. Det er normalt at brystene føles ømme til bestemte tider, slik som rett før menstruasjon og tidlig i graviditeten. Dette skyldes normale hormonforandringer i kroppen. Du kan søke hjelp hos lege dersom smertene går ut over livskvaliteten.

Hvor lenge kan brystsmerter vare?

Vanlige symptomer på brystsmerter som kan stamme fra muskel- og skjelettsystemet: Skarpe, krampaktige eller stikklignende smerter i brystet, ofte lokalisert til en av sidene. Smerter kan stråler fra ryggen frem mot brystet. Konstant verk som kan vare i timer eller dager.

Hvordan bli kvitt spenninger i kroppen?

Fysisk aktivitet og fysioterapi

Fysioterapeuter har ofte mye kunnskap om blant annet egentrening, avspenningsteknikker og psykomotorisk fysioterapi, og kan hjelpe med å finne passende treningsøvelser. Andre tiltak som kan hjelpe er tøyeøvelser, varme mot særlig ømme og vonde muskler, samt massasje.