Har man mye utflod før mensen?

Hva betyr hvit utflod?

Sopp er den nesthyppigste årsaken til utflod. Den viser seg som en hvit, tykk utflod med en konsistens som hytteost. Ofte er det også irriterte slimhinner i skjeden og svie, kløe og rødme omkring skjedeåpningen. Det kan også være svie ved vannlatingen.

Er utflod et tegn på mensen?

Oppblåsthet, humørsvingninger og utflod er tegn på at mensen kommer.

Hvordan ser utflod ut i trusa?

Utseende, konsistens og lukt

Man merker det ved at det blir litt mer fuktig i trusa. Utflod er litt slimete, og det kan stivne og henge fast i kjønnshår og i trusa. Normal utflod er klar, melkehvit, svakt gulhvit eller eggehviteaktig. Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig.

Hva forteller utfloden deg?

Takket være utflod holdes livmorhalsen og slimhinnene i god stand. De er også den beste ryktesprederen – de forteller når det er eggløsning, når mensen er på vei eller om noe ikke er helt i stand.

Når har man mest utflod?

Du har ofte mer og seigere utflod rundt eggløsning fordi livmorhalsens kjertler gir fra seg økt sekret. Utfloden har som oppgave å rense skjeden for bakterier og døde celler samtidig som den holder miljøet stabilt. Melkesyrebakteriene i utfloden skal gjøre miljøet syrlig og mindre mottakelig for infeksjoner.

Kan mye utflod være tegn på graviditet?

Økt utflod er et tidlig tegn på at man er gravid. Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Dette er normalt. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet, eller om fargen endres til brun, grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din.

Når får man økt utflod gravid?

Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren. Cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke-gravide kvinner. Det blir derfor mer utflod, og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens.

Hva er vanlig utflod?

Ved unormal utflod merker kvinnen at det skjer en endring i det som hun ellers observerer av utflod. Hvit og klumpet utflod (som cottage cheese) er typisk for sopp (vanligst er candida, gjærsopp). Det vil ofte også være kløe og svie i og omkring skjeden.

Hva betyr kremete utflod?

Hvis utfloden er tyntflytende og lukter er det sannsynligvis snakk om en bakteriell ubalanse. Soppinfeksjon i underlivet gir grynete utflod som vanligvis ikke lukter. I tillegg gir soppinfeksjon ofte sterk kløe. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling.

Er gul utflod normalt?

Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre. Rundt 20 prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Det er vanskelig å angi hva som er normalt i forhold til når man har for mye utflod.

Hvordan vet jeg når jeg får mensen igjen?

– Den gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen er 28 dager lang fra første dag i en menstruasjon til første dag i den neste. Variasjon mellom 21 og 35 dager fra første dag i en syklus og til første dag i neste menssyklus regnes som normalt, forklarer gynekolog Romundstad.