Har jeg vestibulitt?

Hva er vestibulitt?

Lokalt provosert vestibulodyni eller vestibulitt som den også kalles, er en langvarig smertetilstand som først og fremst rammer unge kvinner. Området rundt skjedeinngangen er svært smertefullt og smerten utløses ved berøring, som samleie og bruk av tampong.

Hvordan behandle vulvodyni?

Behandling med en type antidepressiva brukt først og fremst ved smerter, amitriptylin, eller epilepsimedisin i form av blant annet gabapentin, kan ha effekt på smertene hos noen. Dersom plagene først og fremst består av kløe, kan allergimedisin (hydroksyzin) forsøkes.

Hvorfor svir det i underlivet?

Svie i underlivet kan komme av andre ting enn soppinfeksjon, bakteriell vaginose, vulvodyni og vaginisme. Urinveisinfeksjon, eller blærekatarr som det også kalles, gir deg ofte svie når du tisser, er veldig vanlig. Har du hatt sex med ny partner uten kondom, bør du teste deg for kjønnssykdommer.

Kan man bruke Xylocain i underlivet?

SVAR: Preparatet Xylocain (lidokain) finnes som både 2% gel, 3% liniment, 5% salve, 10% spray og injeksjonsvæske i ulike konsentrasjoner. Både gel, liniment, salve og spray kan påføres slimhinnen i underlivet.

Hvordan tøye skjeden?

Slik tøyer du:

Finn en behagelig stilling og før dilatoren rolig inn i skjeden samtidig som du puster dypt inn. Før dilatoren minst 5 cm innenfor skjedeåpningen. Pek dilatoren ned mot endetarmen og ut til siden med rolige, kontrollerte bevegelser.

Kan soppinfeksjon gå over?

Ofte kan en soppinfeksjon gå over av seg selv ved at man lar underlivet være mest mulig i fred. Det finnes mange råd ved sopp i skjeden som ikke er medisinskfaglig begrunnet, og de fleste av disse har ingen beviselig effekt.

Hva kan hjelpe mot vaginisme?

Vaginisme er ufrivillige sammentrekninger, men ved hjelp av trening kan du klare å kontrollere dem og slappe av. Bekkenbunnsmuskulaturen kan trenes opp til bedre funksjon, både avspenningsøvelser og styrkeøvelser kan være relevant.

Hvordan kan man få vaginisme?

Faktorer som kan bidra til vaginisme er: angstlidelser, fødselsskader som rifter og sår i skjeden, tidligere operasjoner, frykt for samleie eller negative følelser rundt samleie, kanskje på grunn av tidligere seksuelt misbruk, voldtekt eller traumer.

Hva gjør man når man har vondt i tissen?

Hvis det er rødt og hovent, er det ofte bruk for antibiotika. I noen tilfeller kan øyesalve, kloramfenikol, hjelpe. Også kremen brulidine kan hjelpe. Du bør kontakte lege dersom penis blir veldig rød og hoven, og det blir uforholdsmessig vondt.

Er soppinfeksjon vondt?

Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon.

Hva er Støtsmerter?

Hva er dype støtsmerter? Det vil da gjøre vondt inne i bekkenet når penis kommer dypt inn. Dette kan skyldes at livmoren ligger bakoverbøyd, eller at eggstokkene og andre bekkenstrukturer er ekstra ømfintlige. Det beste da er å prøve seg frem til en samleieteknikk som ikke gjør vondt.