Hammerfinger: Årsaker, symptomer og diagnose

COS’er en hammerfinger?

En hammerfinger er en deformitet som gjør foten til å bøye eller krølle foten til bunnen i stedet for å sikte fremover. Denne deformiteten kan påvirke fotens tå. Svært ofte påvirker den den andre eller tredje fingeren på foten. Selv om en hammerfinger kan være tilstede, utvikler den vanligvis over tid på grunn av Dell’leddgikt eller # 8217; bruk av uegnede sko, for eksempel smale og spisse hæler. I de fleste tilfeller kan en fontenen tilstand til hammeren behandles.

Hva forårsaker dannelsen av en hammerfinger?

Fotfingeren inneholder to ledd som lar deg bøye seg i midten og under. En hammerfotfinger oppstår når den sentrale artikulasjonen bøyes eller bøyes ned.

De vanlige årsakene til dette inkluderer:

 • En traumatisk lesjon av tipset
 • leddgikt
 • En uvanlig høy bue bue
 • Bruk sko som ikke passer riktig
 • Spente ledbånd eller sener i foten
 • Trykk fra en Hallux, som er når L’Tips Tips mot L’inne til den andre fingeren på foten

Ryggmargen eller skade på perifere nerver kan bøye alle tærne til føttene ned.

Risikofaktorer for en hammerfinger

Noen risikofaktorer øker sannsynligheten for å utvikle en hammerfotfinger. Disse inkluderer:

 • En familiehistorie av Punta en martello
 • Bruk stramme eller spisse sko kronisk
 • Å ha samtaler, bursitt eller calli, som er tykkere hudlag forårsaket av langvarig og gjentatt friksjon

Iført for små sko kan tvinge L’artikulasjon av føtter tær i en unormal posisjon. Dette gjør musklene umulig å forlenge. Over tid øker praksisen med å bruke feilaktig sko, risikoen for å utvikle:

 • hammered fingre
 • blærer og ulcerasjoner
 • Bositis
 • ring oss

Tegn og symptomer

En hammerfinger forårsaker ubehag når du går. Det kan også forårsake smerte når du prøver å strekke eller flytte fingeren til slått eller de rundt det. Symptomene på hammerhodet kan være mild eller alvorlig.

Milde symptomer

 • et tips som bretter seg ned
 • Calli eller duroni
 • Vanskelighetsgrad å gå
 • Manglende evne til å bøye foten eller flytte tærne
 • Fingrene ligner på klør

Alvorlige symptomer

Kontakt din ortopediske kirurg eller podiater umiddelbart hvis du utvikler en av disse symptomene.

Bilde av hammertipset

Del på Pinterest

Hvordan en hammer tips er diagnostisert?

En lege kan vanligvis diagnostisere en hammerfotfinger under en fysisk undersøkelse. Imaging tester, som røntgenstråler, kan være nødvendig hvis du har hatt en bein lesjon, muskler eller leddbånd av Dell & # 8217;.

Hvordan en hammerhead blir behandlet?

Alvorlighetsgraden av tilstanden din bestemmer behandlingsalternativene for en hammerfinger.

Behandling for en liten finger til hammer

Du kan rette en hammerfinger forårsaket av utilstrekkelig fottøy iført sko av riktig størrelse. Hvis tilstanden er forårsaket av en høy plantarbue, kan det være D’hjelp slitasje eller plater i skoene. Disse lagrene virker ved å flytte posisjonen til festens finger, som lindrer smerte og korrigerer fingeraspektet.

Kjøp såler for sko.

Vanligvis kan du bruke puter, tabletter eller benk-top-stoffer (OTC) for å behandle valgus og kalle det også. Men hvis de er smertefulle, eller hvis de forårsaker deformasjonen av tærne, kan legen bestemme seg for å fjerne dem kirurgisk.

Ikke brist blærene på tærne. Utbruddet av blærer kan forårsake smerte og infeksjon. Bruk OTC-kremer og puter til å lindre smerte og forhindre skrubbeblærer mot sko inni.

Forsiktig utvide fingrene dine kan også bidra til å lindre smerte og reposisjon fingeren på hit foten.

Behandling for en alvorlig hammerfinger

Hvis du ikke klarer å bøye størrelsen, er operasjonen det eneste alternativet for å gjenopprette bevegelsen. Kirurgi kan plassere spissen, fjerne deformerte eller skadede beinet og justere senene og leddene. Kirurgi utføres normalt på poliklinisk basis, slik at du kan gå hjem på dagen for & # 8217;.

Hvordan kan jeg unngå å få en hammerfinger?

Det beste rådet for å forhindre at tipset på hammeren er å ha på seg sko av riktig størrelse. Hvis skoene dine er for adherent, gå til nærmeste skobutikk og gjør lengden og bredden på føttene dine.

Hvis du har høye hæler, er L & # 8217 hælhøyde være 2 tommer eller mindre. Bruk sko med høye hæler øker trykket på tærne og gjør dem bøye. Det kan også forårsake dannelsen av calluses og en høy bue.

Hva kan jeg forvente etter behandling?

Etter å ha håndtert årsaken til hammerfingeren, forsvinner den vanligvis uten komplikasjoner. Men for å vente for lenge for å se etter en behandling, kan det føre til at deformasjonen av fingrene i de omkringliggende føttene fordi hammerens spiss tvinger det ut av posisjon. Det er bedre å bli behandlet så snart diagnosen er bekreftet.