Hammer Finger: Årsaker, symptomer og behandling

Del på Pinterest

COS’er hammerfingeren?

En seneskade som strekker seg på fingeren eller tommelen, kalles en pokerfinger (O & # 8220; baseball finger & # 8221;). Hvis du har et sår på en hammers finger, fingeren din:

 • Tips
 • det ser livlig og hovent ut
 • skade

Også, du vil ikke kunne rette fingeren.

I denne typen lesjon kan senen tårne ​​eller løsne fra # 8217; fingerbenet. Hvis et beinfragment også er løsrevet, snakker vi om avulsionfraktur.

Det er vanlig?

Hammerens finger er en Vanlige skader. Kan treffe noen finger av hånden. bro Skaderne til malletfingrene påvirker den dominerende hånden.

Malletfingeren er kjent som «8220; baseball finger & # 8221; Fordi såret ofte oppstår når du spiller baseball. Skaden på senen oppstår når en siste ball (du prøver å ta eller feltet) treffer fingeren på fingeren. Hammerfingeren kalles også finger til høst.

Våre initiativer

I sport kan ethvert direkte skudd til fingrene utvidet av en baseball ball (eller fra fotball, kurv eller volleyball) bryte sene som retter fingeren til fingeren. Dette er kjent som Extender Tendon. Andre direkte påvirkninger, selv de som er i kraft, kan ha samme effekt.

En slagskade på Extensor Tendon vil forhindre deg i å rette fingeren.

En sener er som et tau som består av kollagenfibre (protein) som angriper musklene til beinene. En fingerpåvirkningskade kan bare rive sendens mykvev. Eller kan trekke senen vekk fra # 8217; fingertipben (distal phalanx). Noen ganger vil et beinfragment komme av med senen.

En hammer finger oppstår oftere Blant unge i idrettsaktiviteter. Hos barn er det skade oftere Fra et direkte sjokk, hvordan å knuse en finger i en dør.

Selv om et hardt slag mot senen er årsaken til de fleste lesjoner til fingrene på flaggermusene, noen ganger Mindre styrke kan skade senen. Skader forårsaket av lav påvirkning oppstår oftere Hos eldre kvinner, under aktiviteter som å ha på seg sokker eller redo en seng.

Symptomer

Din finger kan prøve smerte etter såret og fingerpissen vil senke. Du kan fortsatt bruke hånden din. Smerte er ofte forbundet med en beinfraktur.

Andre symptomer på hammerfingeren er:

 • rødhet
 • opphovning
 • ekkymose
 • ømhet
 • Manglende evne til å rette fingeren på fingeren med mindre du bruker den andre hånden til å støtte den

Hvis selv l’neglen er skadet og har løsrevet fra den ungueal sengen eller har et blod under det, det kan være et tegn på et kutt eller en beinfraktur. Kontakt legen din så snart som mulig, siden C’er risikoen for infeksjon.

Diagnose

Legen vil kunne diagnostisere malletfingeren som undersøker fingertipset. De kan bestille en røntgen og muligens en magnetisk resonans eller en ultralyd for å se omfanget av skaden til senen og beinene.

En røntgenstråle vil vise Tendon Break, noen beinfraktur og hvis beinet er ute av justering. L’ultralyd og magnetisk resonans er mer følsom I # 8217; avbildning av beinfragmenter som kan være involvert.

Behandlinger

For å umiddelbart behandle smerten og hevelsen i en flaggermus:

 • Påfør is.
 • Løft hånden slik at fingrene er over hjertet.
 • Ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans)

Det er en god ide å konsultere en lege så snart som mulig. Lesjonene til hammers fingre blir vanligvis behandlet uten kirurgi, med mindre skaden er kronisk.

Selv om du ikke har mye smerte og din hånd fortsatt fungerer, er det bedre å ta vare på så snart som mulig. Men også forsinket behandling med underskrift kan lykkes.

Hvis en mazza-finger ikke behandles, kan fingeren stivne. Eller fingeren kan utvikle en deformitet av svanen nakke, hvor artikulasjonen er brettet på feil måte.

En hammerfinger hos barn innebærer en’ytterligere bekymring. Lesjonen kan påvirke bruskens brusk som styrer beinvekst. Hvis det ikke behandles, kan barnets finger bli stunted eller ikke vokse riktig.

Skinne

Signering er førstegangsbehandling for en macefinger. L’Målet er å holde fingertuppet rett i splint til senen helbreder.

Vanligvis vil din Mazza-finger forbli i en splint i minst seks uker. Etter det vil du bare bære staven om natten i ytterligere to uker. Det er mulig at du anbefales å ha splint for andre høyrisikoaktiviteter, for eksempel manuell arbeid eller sport, i løpet av de to ukene.

TIL 2014 Studio anbefaler å holde køen om natten i ytterligere seks uker etter de første seks ukene.

Den vanligste typen cue som brukes er en type plastbunke. Legen din kan lede deg til en håndterapeut for å lage en skreddersydd splint for deg.

Mange typer lameller er tilgjengelige. Noen limes til # 8217; spiker. Noen kan være polstret. Ingen har bevist å være overlegen til de andre.

To nyere studier har oppdaget at et skreddersydd termoplastisk skall var mindre sannsynlig være involvert i feil i behandlingen og hadde en høyere rente samsvar.

Bruk splint når du bader eller dusjen. Deretter må du være forsiktig med å holde fingeren rett på en flat overflate mens du fjerner spluten for å vaske den og tørke den fordi hvis du bretter den, kan du forlenge senen igjen, og du må gjenta helbredelsesprosessen.

Legen din vil trolig se deg en uke etter å ha brukt splint for å evaluere hvordan fingeren er helbredende.

Det er viktig å respektere den religte rutinen fullt ut. Hvis den interesserte artikulasjonen (L’distal interphalangea) kan bøye seg i løpet av seks uker, må du starte den skrikende prosessen.

I noen tilfeller, når Signor-rutinen er vanskelig, kan legen sette inn en midlertidig pinne for å holde rett L’artikulasjon for den åtte ukers helbredelsesperioden.

Kirurgi

Kirurgi anbefales vanligvis for komplekse lesjoner på hammerfingrene. Disse inkluderer skader som:

 • Fugen er ikke riktig justert.
 • Senen krever en tendon-stoff graft et annet sted i kroppen.

Kirurgi kan åpnes, hvor huden er kuttet for å avsløre senen, eller utføres med en punktering av Nålet (perkutan). L’Maskinvare vil bli satt inn for å holde fingertuppet rett til senen er helbredet. Maskinvarealternativene inkluderer:

 • Pin
 • metalltråd
 • bor
 • tallerken

I noen tilfeller, en sutur kan brukes til å reparere det revet bein. L’Maskinvare er fjernet når fingeren har helbredet.

C’er en debatt pågår på det faktum at kirurgi er bedre enn delt i komplekse saker. Studier har ikke vist seg enhver signifikant forskjell I resultat av konservativ og kirurgisk behandling.

Problemet er at operasjonen ofte involverer komplikasjoner, som for eksempel infeksjoner, stivhet eller artrose. En beslutning om friluftsoperasjon Det er vanligvis gjort Hvis fordelene med kirurgi for riktig helbredelse overskrider potensielle farer.

Hvert individ er annerledes. Diskuter med legen din og en spesialist hvis kirurgi kreves slik at fingeren din tilbakekjøp sin funksjon.

øvelser

Legen eller terapeut av hånden kan foreskrive en øvelse for å forhindre at det sentrale fence av forstøret. Å gjøre det:

 • Hold hånden din for å støtte midtartikuleringen på begge sider.
 • Fold det’artikulasjon, holde fingerfingeren tilbake rett.
 • Gjør dette 10 ganger, fra 4 til 5 ganger om dagen.
 • Når splint kommer av, kan legen eller terapeuten gi deg andre øvelser for å finne mobilitet i # 8217; såret ledd. En kalles blokkøvelse:

 • Bruk den andre hånden til å holde (Lås) L’Sentralfingerens sentrale ledd i den skadde fingeren.
 • Brett bare ned L’siste ledd teller opp til 10 og deretter rette det teller opp til 10.
 • Gjør dette 2 eller 3 ganger om dagen, i 5 minutter. Dette for å finne nedgangen og styrke senen.
 • gjenoppretting

  Gjenopprettingstiden for Maglio Finger er vanligvis åtte uker. Det kan være lengre hvis du gjør n’tent til splint-rutinen som angitt.

  De fleste helbreder godt. Alle’Start Du kan ikke få full evne til å rette fingeren på fingeren. Din finger kan være rød, hovent og øm. Men disse problemene løser vanligvis etter tre eller fire måneder.

  Noen ganger kan det være en liten fremspring på den øvre delen av [8217; bekymret artikulasjon, men det er ikke smertefullt og hindrer ikke fingerfunksjonen.

  Bunnlinjen

  Hammerfingeren er en vanlig lesjon forårsaket når en slag ødelegger senen av en finger. De fleste lesjoner kan behandles uten kirurgi.

  Hvis du får en finger og du ikke kan rette opp fingeren, er det bedre å konsultere en lege så snart som mulig for behandling.

  Det er veldig viktig å holde seg til splint-rutinen hele tiden som anbefales av legen. Forskningen pågår på den beste typen splint og kirurgi for å behandle hammerfingeren.