Haloterapi: Bruk, fordeler og risiko

Så’er haloterapien?

L’Haloterapi er en alternativ behandling som inkluderer saltpuste. Noen hevder at det kan behandle respiratoriske forhold, for eksempel astma, kronisk bronkitt og allergier. Andre tyder på at det også kan:

 • Lindre røykrelaterte symptomer, for eksempel hoste, kortpustethet og hissende pust
 • Cure Depresjon og # 8217; Angst
 • Cure noen hudforhold, som psoriasis, eksemet og akne og # 8217;

Opprinnelsen til # 8217; haloterapi dateres tilbake til middelalderen. Men bare nylig har forskere begynt å studere potensielle fordeler.

Haloterapi metoder

Haloterapi er vanligvis delt inn i tørre og våte metoder, avhengig av hvordan salt administreres.

Tørre metoder

Haloterapi tørr metode utføres vanligvis i en & # 8220; salt grotte & # 8221; Kunstig uten fuktighet. Temperaturen er kald, satt til 68 ° F (20 ° C) eller lavere. Sesjonene varer vanligvis fra 30 til 45 minutter.

En enhet som kalles alogenerator, griner saltet i mikroskopiske partikler og frigjør dem i rommet. Når det er inhalert, sies det at disse saltpartiklene absorberer irriterende stoffer, inkludert allergener og toksiner, fra luftveiene. Tilhengere hevder at denne prosessen bryter slimet og reduserer betennelsen, noe som resulterer i rengjøring av luftveien.

Det sies at saltpartikler har en lignende effekt på huden ved å absorbere bakterier og andre urenheter som er ansvarlige for mange hudforhold.

Det er også sagt at saltet produserer negative ioner. Dette teoretisk gjør at kroppen din frigjør mer serotonin, en av kjemikaliene bak følelsene av lykke. Mange bruker Himalayas saltlamper for å få fordelene med negative ioner hjemme. Imidlertid er det ikke noe bevis på at disse lampene har andre fordeler igjen og tilsatt atmosfære.

Våte metoder

Selv haloterapi utføres ved hjelp av en blanding av salt og vann. Halotherapiens våte metoder inkluderer:

 • Gargarisms med saltet vann
 • Drikk saltet vann
 • bade i saltet vann
 • Bruker saltet vann til nesen vanning
 • Flytende tanker fylt med saltet vann

Hva studiene sier om # 8217; haloterapi?

Vitenskapen har ennå ikke nådd klamoren av haloterapi. Det er få studier på # 8217;. Noen studier viste lovende resultater, men de fleste forskning er ufattelig eller motstridende.

Her er hva noen av søkene sier:

 • I en 2007 studie, Personer med kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) presenterte mindre symptomer og bedre livskvalitet etter haloterapi. Imidlertid, den Lung instituttet Jeg anbefaler det ikke fordi medisinske retningslinjer ikke er etablert.
 • Ifølge en 2014 Gjennomgang, De fleste studier på’COPD haloterapi er feil.
 • Ifølge en 2013 studie, L’Haloterapi har ikke forbedret resultatene av lungfunksjonstester eller livskvalitet hos personer med ikke-cystisk fibrose bronkisektasier. Dette er en tilstand som gjør det vanskelig å eliminere slim fra lungene.
 • L’Haloterapi utløser anti-inflammatoriske og antiallergiske svar hos mennesker med bronkial astma eller kronisk bronkitt, andre Søk 2014.

Nesten all forskning på # 8217; haloterapi for depresjon eller hudsykdommer er anekdotiske. Dette betyr at den er basert på de personlige opplevelsene til mennesker.

Haloterapi Haloterapi Ha Risiko?

Haloterapi er sannsynligvis trygt for de fleste, men det er ingen studier på sikkerheten. Også haloterapien utføres vanligvis i et spa eller i en velvære klinikk uten kvalifisert medisinsk personell tilgjengelig for å håndtere medisinske nødsituasjoner. Husk mens du vurderer fordeler og ulemper med Dell / # 8217; haloterapi.

Mens det sies at egenskaper astmaen, kan haloterapi også smale eller irritere radiobølger hos personer med astma. Dette kan forverre hoste, hissende pust og mangel på pusten. Noen mennesker rapporterer også å ha hodepine under haloterapi.

L’Haloterapi er en komplementær terapi designet for å jobbe med alle stoffene du antar. La legen din vite at du vil prøve denne tilnærmingen. Ikke avbryt stoffinntaket uten å snakke med legen din.

Tilhengere av’Halotherapia bekrefter at det er trygt for barn og gravide kvinner. Det er imidlertid få undersøkelser til støtte for denne utsagnet. Sekund 2008 studio, L’Innånding av en 3% saltoppløsning er en sikker og effektiv behandling for spedbarn med bronkiolit. Det er imidlertid ingen standardisering mellom haloterapi klinikker. Mengden salt administrert kan variere sterkt.

Bunnlinjen

Haloterapi kan være en avslappende termisk behandling, men det er få tester på hvor gode funksjoner. Noen undersøkelser tyder på at det kan være nyttig for åndedrettsproblemer og depresjon. De fleste leger er fortsatt skeptiske, skjønt.

Hvis du er interessert i å prøve haloterapi, snakk med legen din. Pass på at du følger dem på nye symptomer du har etter å ha prøvd det.