Hallux brutt: Symptomer, utvinning og mer

Det er en forvrengning eller en pause?

Hvis du noen gang slår fingeren på foten sterk, kan umiddelbar og intens smerte få deg til å tenke hvis fingeren er ødelagt. I mange tilfeller slutter lesjonen å være en forvrengning. Dette er smertefullt, men betyr at beinet selv fortsatt er intakt.

Hvis fotfingerbenet bryter inn i en eller flere stykker, så har du en ødelagt fotfinger.

Lære å gjenkjenne symptomene og behandlingen av en ødelagt fotfinger er viktig. Hvis en ødelagt fotfinger ikke behandles, kan det føre til problemer som kan påvirke evnen til å gå og løpe. En dårlig behandlet ødelagt fotfinger kan også være mye smerte.

Symptomer

Peak smerte er det første tegnet som kan bli ødelagt. Du kan også høre beinbryteren på tidspunktet for # 8217; ulykke. Et knust bein, også kalt brudd, kan også forårsake hevelse for brudd.

Hvis du brøt en finger av foten, kan huden nær såret virke bak eller midlertidig endre farge. Du vil også ha problemer med å sette noen vekt på spissen. Gå, eller til og med stå, kan være smertefullt. En dårlig pause kan også miste spissen, noe som kan få det til å hvile i et unaturlig hjørne.

En slostende finger bør ikke virke lusty. Han vil svulme igjen, men han vil nok ha mindre blåmerker. En slostende finger kan være smertefull i flere dager, men det bør da begynne å forbedre.

A’annen grunnleggende forskjell mellom en pause og en forvrengning er stillingen som smerte. Vanligvis er en pause dårlig hvor beinet har brutt. Med en forvrengning kan smerte høres i en’mer generelt område rundt tipset.

L’Den eneste måten å vite med sikkerhet hvis lesjonen er en pause eller en forvrengning, kan konsultere legen din. De kan undersøke L’stor tå og bestemme typen skade.

Våre initiativer

De to vanligste årsakene til en ødelagt fotfinger knuser den mot noe hardt eller har noe tungt om det. Å gå barfot er en viktig risikofaktor, spesielt hvis du går i mørket eller i et ikke-familiemiljø.

Hvis jeg transporterer tunge gjenstander uten A’tilstrekkelig beskyttelse av foten, som tykke støvler, har du også større risiko for å bryte fotfingeren.

Hva du kan forvente når du ser legen din

En ødelagt fotfinger kan vanligvis diagnostiseres ved bruk av en røntgenstråle. Hvis smerten og misfargingen ikke demper etter noen dager, bør du definitivt konsultere legen din.

En ødelagt fotfinger som ikke helbreder riktig, kan føre til slitasjegikt, en smertefull tilstand som forårsaker kronisk smerte i en eller flere ledd.

Legen din vil undersøke fottøyene dine og spørre din medisinske historie. Informer legen din om hvor mange detaljer du kan på lesjon og symptomer. Pass på at du informerer legen din dersom du oppdager et tap av følsomhet eller prikking til tærne. Dette kan være et tegn på nerveskade.

Hvis C & # 8217, det er muligheten for at fingeren på foten er ødelagt, vil legen sannsynligvis ønske å gjennomgå en eller flere radiografier av den skadde fingeren. Å få bilder fra forskjellige vinkler er viktig for å forstå enheten til & # 8217;.

Informasjonen som kommer fra røntgen, vil også hjelpe legen din til å bestemme om kirurgi er nødvendig.

Behandling

Med de fleste tilfeller av en ødelagt fotfinger, C’det er lite at legen din kan gjøre. Det er hovedsakelig å hvile # 8217; stor tå og holde den stabil.

Selv før du vet om foten fingeren er ødelagt, bør du fryse den sårede fingeren og holde den hevet. Du kan også ta benk smertestillende midler, for eksempel paracetamol (Tylenol), Ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproser (Aleeve).

Hvis du har operasjon til å reparere fingeren, kan legen din foreskrive sterkere smertestillende midler.

Tørking av & # 8217;

Typisk behandling for en ødelagt finger kalles & # 8220; Buddy Taping & # 8221;. Dette innebærer å ta fingeren i den ødelagte foten og fikse den nøye til fingeren ved siden av den med tape. Vanligvis er en gasbind plassert mellom tærne for å forhindre hudirritasjon.

Det ikke-ødelagte spissen er fundamentalt brukt som en splint for å forhindre at det ødelagte spissen beveger seg for mye. Fest fingeren i den ødelagte foten til sin nabo, kom til den sårede fingeren, som han trenger for å begynne å helbrede.

Kirurgi og ytterligere behandlingsalternativer

Mer alvorlige forstyrrelser kan kreve ytterligere behandling. Hvis du har benfragmenter i spissen, må de helbrede, kan båndet ikke være nok.

Det kan bli rådet til å ha på seg en kritt for å gå. Dette bidrar til å holde den skadde fingeren stabil og samtidig gir tilstrekkelig støtte til å redusere en del av smerten du kan prøve mens du går.

I svært alvorlige tilfeller kan kirurgi kanskje gjenopprette knust bein eller bein. Noen ganger kan en kirurg sette inn en pin eller en skrue i # 8217; bein for å hjelpe ham med å helbrede riktig. Disse maskinvarene vil forbli permanent i spissen.

gjenoppretting

Det er sannsynlig at foten fingeren er øm og hovent, selv etter noen uker. Du vil sannsynligvis måtte unngå å løpe, gjøre sport eller gå for lange avstander i en eller to måneder etter skaden;.

Gjenopprettingstiden kan være lengre hvis pause er i en av metatarsi. Metatarsi er de lengste beinene på foten som kobler til phalangene, som er de minste beinene i tærne.

Legen kan gi deg et godt estimat av gjenopprettingstiden basert på tyngdekraften og stillingen av lesjonen. En liten brudd, for eksempel, bør helbrede raskere enn en mer alvorlig brudd.

Med en kritt å gå, bør du kunne gå og gjenoppta de fleste av de uovertrufne aktivitetene innen en eller to uker etter L’i ulykke All & # 8217;. Smerte bør gradvis redusere hvis beinet helbredet riktig.

Hvis du føler smerte i fingeren i den ødelagte foten, avbryter aktiviteten som forårsaker smerte og informer legen din.

Outlook

Nøkkelen til et godt resultat er å følge legenes råd. Lær hvordan du knytter slipset «Alluce, slik at du kan endre det regelmessig.

Søk nøye for å trene mer press hver dag på’ødelagt stort hull for å se hvordan det gjenoppretter. Ta en liten forbedring i smerte og ubehag som et tegn på at såret ditt helbreder.

Gjenopprettingsforslag

Her er noen ting du kan gjøre for å forbedre utvinningen.

Fottøy

Du kan ha midlertidig trengte en større eller bredere sko for å ønske din hovne fot. Ta hensyn til l’ideen om å kjøpe en sko med en stiv såle og en lett topp som vil utøve mindre press på det sårede spissen, men vil fortsatt gi mye støtte.

Velcro-lukninger Du kan enkelt justere kan gi ekstra komfort.

Is og høyde

Fortsett å fryse og heve foten hvis legen din anbefaler det. Vikle isen i en klut slik at den ikke kommer til å styre huden din.

Ta det med ro

Slapp av i dine aktiviteter, men hør på kroppen din. Hvis du føler at du setter for mye vekt eller stress på spissen, kom tilbake. Det er bedre å gjenopprette lengre og unngå smertefulle tilbakebetalinger i stedet for å gjenoppta aktiviteter for fort.