Hakket finger: Førstehjelpsbehandling, etterfølgende omsorg og gjenopprettingstid

Av alle typer lesjoner til fingrene, kan et kutt eller en ripe være den vanligste typen lesjoner til fingrene hos barn.

Denne typen lesjon kan også forekomme raskt. Når huden på en finger bryter og blodet begynner å rømme, å vite hvordan å svare er nøkkelen for å sikre at kuttet helbredet trygt.

Mange kutt kan enkelt behandles hjemme. Men hvis det er dypt eller lenge, kontakt lege for å avgjøre om poengene er nødvendige.

Generelt vil et ganske bredt kutt som lett kombineres, trenger poeng.

Ta et øyeblikk for å undersøke såret og rengjør det om nødvendig, det vil hjelpe deg med å bestemme om du trenger en tur til beredskapsrommet (ER).

Hvordan behandle en kuttfinger

Ofte kan du behandle et mindre kutt hjemme ved å rengjøre såret og dekke det. Følg disse trinnene for å behandle din skade på tilstrekkelig måte:

 • Rengjør såret. Rengjør forsiktig kuttet ved å tørke blod eller skitten med lite vann og fortynnet antibakteriell væskesåpe.
 • Det handler om en antibiotisk salve. Bruk forsiktig en benk antibiotika krem ​​(OTC), for eksempel bacitracin, på mindre kutt. Hvis kuttet er dypt eller bredt, gå til beredskapsrommet.
 • Dekke såret. Dekk kuttet med en klebende dressing eller annen kompresjonsteril dressing. Ikke vikle fingeren for tett slik at blodet er helt avbrutt.
 • Løft fingeren din. Prøv å holde figuren såret over hjertet ditt så mye som mulig til blødningen er stoppet.
 • Påfør press. Hold en ren klut eller en bandasje rundt fingeren fast. Et lite trykk kan være nødvendig i tillegg til høyden for å stoppe blødningen.
 • Komplikasjoner og forholdsregler

  Et mindre kutt som rengjøres og dekket raskt bør helbrede riktig. De største eller dypeste kuttene kan ta lengre tid. De er også mer utsatt for visse komplikasjoner.

  Infeksjon

  Hvis fingeren er smittet, kontakt lege så snart som mulig. En ytterligere behandling kan være nødvendig, inkludert antibiotika.

  Tegnene til et infisert kutt inkluderer:

  • L’Området rundt kuttet er rødt eller nær såret, vises røde striper
  • Fingeren fortsetter å svulme 48 timer etter skaden;
  • Pus danner rundt kuttet eller skorpen
  • Smerte fortsetter å bli verre hver dag etter skaden;

  blødning

  En skjæring som fortsetter å bløe etter å ha hevet hånden din og påføring av trykk kan være et tegn på at et blodkar har blitt skadet. Det kan også være et tegn på en hemorragisk sykdom eller en bivirkning av narkotika, for eksempel blodfluidisering, for en hjertesykdom.

  Når du søker nødhjelp

  Noen kutt til fingrene krever medisinsk behandling som poeng. Hvis du tror at kuttet er mer alvorlig enn det, kan det behandles effektivt hjemme, gå til beredskapsrommet eller presserende hjelp. Dette kan redusere komplikasjoner av komplikasjoner.

  En fingerskade kutt er en Nødsskrift i: 8217;

  • Skriften avslører dype lag av lær, subkutan fett eller bein.
  • Kantene på kuttet kan ikke knuses forsiktig sammen på grunn av hevelsen eller størrelsen på såret.
  • Kuttet er gjennom en artikulasjon, med mulige leddbånd, sener eller skadede nerver.
  • Laceration fortsetter å bløde i mer enn 20 minutter, eller vil ikke bare stoppe blødning med høyde og trykk.
  • C’er et fremmed objekt, som et stykke glass, ALLE’interiør av såret. (Hvis dette er tilfelle, la det være i fred til en helsepersonell ser på den.)

  Medisinsk nødsituasjon

  Hvis kuttet er så alvorlig at C’er risikoen for en avskåret finger, gå til beredskapsrommet så raskt som mulig.

  Hvis en del av fingeren faktisk ble kuttet, prøv å rengjøre kuttet og pakke det i en fuktig og steril klut. Ta det til beredskapsrommet i en vanntett plastpose på is, hvis det er mulig.

  Medisinsk behandling for en dypere kutt

  Når du kommer til beredskapsrommet, på klinikken for presserende omsorg eller alle helsepersonell, vil en helsepersonell undersøke såret og vil spørre deg om en rask medisinsk historie og en liste over symptomer.

  Behandlingen starter vanligvis med en prosedyre kjent som debridement. Dette er rengjøringen av såret og fjerning av døde og forurensende vev.

  Poengene behandler ofte dype eller brede kutt. For litt mindre kutt kan legen din bruke sterile og resistente limstrimler kalt Steri-Strips.

  Hvis poeng er nødvendig, vil legen din bare sette inn det nødvendige nummeret for å lukke såret riktig. For en finger kutt, kan dette bety to eller tre poeng.

  Hvis det har vært mye skade på huden, kan det være behov for en hudtransplantat. Dette er en kirurgisk prosedyre som inkluderer bruk av sunn hud tatt fra andre deler av kroppen for å dekke såret. L’Hudtransplantasjon holdes på plass med suturpunkter mens den helbreder.

  Hvis du ikke har hatt en nylig antitanisk injeksjon, kan du få en på tidspunktet for sårbehandling.

  Avhengig av alvorlighetsgraden av såret og din toleranse for smerte, kan legen din foreskrive smertestillende midler eller gi deg råd til å ta benk-top-stoffer, for eksempel paracetamol (Tylenol) eller L’ibuprofen (Advil). Ta en av de to typer smertestillende i de to første dagene etter lesjonen.

  Etterfølgende behandling av fingrene kutting

  Hvis du behandlet en fingerkutt hjemme, og det er ingen tegn på infeksjon eller blødningsproblemer, kan du la helbredelse gjøre kurset ditt. Sjekk såret og endre dressingen to ganger om dagen, eller oftere hvis du kommer over eller blir skitten.

  Hvis kuttet ikke begynner å helbrede innen 24 timer eller vise tegn på infeksjon, spør du umiddelbart medisinsk hjelp.

  Hvis kuttet helbreder godt etter et par dager, kan du fjerne dressingen. Prøv å holde rengjøringsområdet som mulig til kuttet er fullstendig herdet.

  Legen din kan råde deg til å ha på seg en kort kø på fingeren som er interessert i å hindre at den beveger seg eller bøyer seg for mye. For mange bevegelser kan forsinke revet hudheling.

  Helbredelse fra en kuttfinger

  Et mindre kutt kunne bare ta noen dager å helbrede. I noen tilfeller kan det ta oss to eller fire uker For at såret skal helbrede helt.

  For å unngå stivhet og bevare styrken til fingrens muskler, kan legen anbefale noen øvelser og bevegelsesaktiviteter, for eksempel klemming og grep, når helbredelsesprosessen pågår.

  Større eller dypere sår som krever kirurgi kan lide fra seks til åtte uker å helbrede. Lengre gjenopprettingstider kan være nødvendig hvis sener eller nerver har blitt skadet.

  Oppfølgingsavtaler vil være nødvendig med legen din for å sikre at såret helbredet riktig.

  Alle sår forlater en slags arr. Du kan være i stand til å redusere utseendet på et arr på fingeren som holder såret rent og ofte bruker en ren dressing.

  Selv l’bruk av vaselin (vaselin) eller essensielle oljer i en vektorolje kan hjelpe deg med å minimere arr.

  Ta bort

  En kuttfingerskade kan forekomme raskt og uten varsel. For å bevare fingeren bruk, er det viktig å rengjøre såret og behandle det.

  I tilfelle et bredere kutt, kan en tur til beredskapsrommet eller en førstehjelpsklinikk for rettidig behandling hjelpe deg med å unngå ubehagelige og smertefulle komplikasjoner. Det garanterer også helse og # 8217; aspekt av fingeren.