Å ha et barn på 50: Risiko, fordeler, hvordan å bli gravid og mer

Blir stadig mer vanlig

Å ha et barn etter 35 år er mer vanlig enn noensinne, men penger stopper ikke her. Mange kvinner er Ha barn med hell Selv mellom 40 og 50 år.

Vi har alle hørt om TIC TAC, TIC TAC av Quell & # 8216; & # 8221;, og det er sant: L’Alder kan gjøre en forskjell i form av naturlig oppfatning. Men takket være reproduktive teknologier, øk naturen og vent til det er riktig tid, selv om det er når du er 40 eller etter hvert som du treffer den store 5-0, kan det være et reelt alternativ.

Hvis du vurderer et barn på 50, eller hvis du er 50 år og du forventer, har du sannsynligvis mange spørsmål. Mens legen din skal være din referanseperson for svar, er det noen uunnværlig informasjon for å komme i gang.

Hva er fordelene med å ha et barn senere i livet?

Mens folk tradisjonelt har hatt barn mellom 20 og 30 år, tror mange at det er noen fordeler i # 8217; venter eller i # 8217; legge til et annet barn i familiens år etter å ha hatt den første.

Du vil kanskje reise, bestemme eller fremme din karriere, eller bli mer komfortabel med din identitet før du starter en familie. Dette er alle populære motiver for å utsette første gang som foreldre.

Eller du kan finne en partner senere i livet og bestemme seg for å ha barn sammen. Eller & # 8211; Og dette er helt legitimt! & # 8211; Du vil kanskje ikke ha barn når du er liten og deretter forandre deg.

Når du har 40 eller 50 år, er det kanskje mer sannsynlig å ha finansiell stabilitet og fleksibilitet som kan gjøre det lettere å ta vare på barn. Du vil også ha flere livserfaringer. (Bare ikke tro at dette betyr at du vil ha alle svarene når det gjelder foreldre & # 8211; Vi må fortsatt møte noen som gjør det!)

Å ha barn med et stort gap i sin alder har også fordeler at mange familier liker. En blanding av større og mindre barn tillater den største å ta en mer aktiv rolle i omsorg for en ny liten.

Og hvis du allerede har barn når du blir gravid i 40 eller til og med 50 år, vil du elske gleden til foreldre igjen & # 8211; Og sannsynligvis med mindre stress enn første gang!

Men det er noen ting å vurdere

Selv om å ha et barn senere i livet, kan det være lettere for noen aspekter, kan det også være vanskeligere å bli gravid. Selv din graviditet vil bli automatisk vurdert med høy risiko.

Noen av risikoen for å ha barn ca 50 år inkluderer:

 • Preeklampsi (en type høyt blodtrykk som utvikler seg under graviditet som kan bli farlig for livet)
 • Svangerskapsdiabetes
 • Ektopisk graviditet (når egget er festet til livmoren utenfor)
 • Høyere risiko for å trenge en keisersnitt
 • spontanabort
 • dødfødt

Det er også endringer i livsstil å vurdere. Mens noen kvinner velkommen sine 50 år som en’mulighet til å utforske & # 8220; Tid for meg og et barn kan forstyrre dette. Du kan også finne andre mindre tradisjonelle faste milepæler, som en overhengende pensjon eller en tur.

Videre er det risikofaktorer angående barnet ditt. Senere i livet har du et barn, jo større er risikoen for:

 • Lærings vansker
 • Medfødte defekter
 • Forskjeller knyttet til kromosomer, for eksempel Downs syndrom
 • Lav vekt ved fødselen

Det er tilrådelig å gjennomgå Pre-Conception Råd om å diskutere dine reproduktive mål med legen din. De kan komme i fare mer i risikoen og hensynene.

Hvordan bli gravid på 50 år

Biologisk sett ble vi født med alle eggene vi noensinne har. Når puberteten er nådd, og menstruasjonen begynte, vil vi generelt frigjøre et modent egg i hver syklus. Men dråpen i antall oocytter er enda mer dramatisk og vårt nummer vil falle hvert år til vi kommer til overgangsalderen.

Faktisk er det anslått at den gjennomsnittlige kvinnen bare har 1000 oocytter (også kalt eggceller) når det når 51 år. Det er en drastisk nedgang fra 500 000 under puberteten og 25.000 til midten av 30 år.

Selv om det er gravid med mindre oocytter, er det ikke umulig, det kan bety at du vil ha litt «8216; mer enn gravide problemer naturlig.

Kvaliteten på eggene reduseres også med alderen i alderen, som kan gjøre unnfangelse vanskelig eller øke risikoen for kromosomale anomalier, noe som kan gjøre tidlig tap av graviditet mer sannsynlig.

General Council er å konsultere en fruktbarhetsspesialist hvis du prøvde å tenke naturlig seks måneder Uten resultater og du er over 35 år gammel.

Men hvis du aktivt prøver å bli gravid i løpet av 50 år, kan du snakke med legen din for å se en fruktbarhetsspesialist selv før, på grunn av den hurtige utmattelsen av oocytteren.

Spesialisten kan først foreslå å ta fruktbarhetsdroger for å garantere eggløsningen. Dette kan være spesielt nyttig under perimenopausen, når syklusene dine er stadig mer uforutsigbare.

Noen ganger er inntaket av disse stoffene nok til å ha en vellykket graviditet etter en svært kort tid. Disse stoffene kan øke antallet modne ozuli utgitt under en syklus, så å skape mer & # 8220; mål og # 8221; Sperm.

Eller, hvis du fortsatt har problemer med å bli gravid, vil din fruktbarhetsspesialist snakke med deg om andre alternativer. De kan anbefale befruktning in vitro (IVF), en metode som henter eggene fra kroppen din og deretter gjødsel med sperma separat i et laboratorium før de injiserer dem igjen i # 8217; utero.

Flere egg er tatt av gangen, siden ikke alle av dem skal vellykkede befruktes. Du kan finne deg selv med null, en eller flere embryoer etter å ha fullført en vitro-befruktningssyklus.

Hvis du er 50, kan legen din foreslå at du får deg til å overføre mer enn ett embryo (hvis du har dem) for å øke sjansene dine en av dem & # 8220; remade & # 8221;.

Det er imidlertid ganske mulig at alle embryoer du har overført, er implantert, noe som resulterer i graviditet med multipler! Siden dette innebærer en høyere risiko for graviditet, sørg for å diskutere muligheten med legen din og din partner.

Vi vet ikke det: Din alder vil være et diskusjons tema under denne prosessen. (Dette gjelder også for kvinner over 30 år.) På grunn av kvaliteten på eggene kanskje lavere, kan du oppfordres til å gjøre genetiske tester på embryoer som kommer ut av in vitro befruktningsprosessen.

Dette kan være dyrt og resultatene kan ikke garanteres med en presisjon på 100%. Men velg de beste embryoene & # 8211; de uten detekterbare genetiske abnormiteter på dette stadiet & # 8211; kan gi deg størst sjanse til vellykket graviditet.

Bruk frosne egg

Frys egg (kryopreservasjon) Når du er yngre, er det et godt alternativ hvis du tror du vil legge til familien din senere i livet. Dette innebærer også in vitro befruktning. L’ideen er å fryse egg (eller embryoer) til du er klar til å bruke dem, om ikke helt.

Kryopreservering er ikke garantert å skape en vellykket graviditet, men som vi har sagt, har kvaliteten på eggene dine en tendens til å være høyere når du er yngre. Omvendt av mynten, levende fødselshastigheter er lavere enn frosne egg.

Bruker en svangerskapsvektor

Dine 50 år kan forårsake noen konsepter av unnfangelse, inkludert manglende evne til å frigjøre egg, mangel på befruktning og økning i risikoen for spontan abort.

I disse situasjonene kan du se på en mulig gestasjonsbærer, en annen kvinne som kan hjelpe deg med å bringe sønnen din til en slutt. Spør legen din hvordan du kan finne en surrogat.

En svangerskapsbærer kan være gravid gjennom in vitro befruktning ved hjelp av embryoer skapt med donor eller med egen hånd. Dine alternativer vil avhenge av dine preferanser og fruktbarhetshelse.

Skille mellom symptomene på graviditet og overgangsalder

En graviditetstest & # 8211; en gjort hjemme og deretter verifisert på legenes kontor & # 8211; er den eneste måten trygg for å avgjøre om du er veldig gravid.

Du vil ikke gå fra symptomer selv fordi de første tegn på graviditet kan lignes på overgangsalderen. Disse inkluderer endringer i humør og tretthet, som også kan rapportere syklusen, hvis den er av denne grunn.

Husk at den virkelige overgangsalderen ikke forekommer før du er ferdig med syklusen i 12 påfølgende måneder. Hvis periodene dine er usikre, kan du være i perimenopausefasen hvor du fortsatt forblir eggene.

Som en generell regel, hvis du fortsatt har menstruasjon, har du fortsatt eggene, og du kan bli gravid.

Så, hvis du fortsatt får syklusen og prøver å bli gravid, sørg for at du holder oversikt over syklusene dine og ta en graviditetstest hvis du har mistet en periode. Morgen Kvalme er et annet tidlig graviditetsskilt som ikke forekommer med overgangsalder.

Hvordan graviditet vil være?

Som kroppen din i alderen, som bærer et annet menneske, kan være litt og mer utfordrende. Du kan være enda mer utsatt for ulempen med graviditet som:

 • utmattelse
 • Muskelsmerte
 • Articolar smerter
 • Ben og føtter hovent
 • Irritabilitet og depresjon

Men alle gravide kvinner har litt ubehag: det er ikke engang en tur i parken for en 25 år gammel. På samme måte som alle graviditeter er annerledes, har hvert barn du har skapt forskjellige symptomer.

Hvis du har hatt en sønn ALLE’Start av livet (eller enda nylig), vær åpen om graviditetsprosessen og forberedt på å leve det annerledes denne gangen.

En betydelig forskjell er at graviditeten din vil bli overvåket mye nærmere når du er større. Du kan høre eller se vilkårene & # 8220; Geriatrisk graviditet & # 8221; – litt og # 8216; foreldet, takket være himmelen! & # 8211; og & # 8220; avansert moral alder & # 8221; Brukes med henvisning til høyrisiko graviditet. Ikke fornærme deg: Disse etikettene brukes til gravide som begynner på slutten av Trent & # 8217;!

Fremfor alt, hold gynekologen oppdatert på alle dine symptomer og ulempe for å se om de kan tilby lettelse.

Det er spesielle bekymringer for arbeidskraft og fødsel?

Etter 50 år er det flere risikoer som skal anses å være relatert til arbeidskraft og fødsel. Det er mer sannsynlig at du har en keisersnitt på grunn av din alder og tidligere fruktbarhetsbehandlinger, som kan forårsake preeklampsi.

En annen grunn til en keisersnitt er placenta før, en tilstand der placenta dekker livmorhalsen. For tidlig levering er også en høyere mulighet, som derfor også kan be om en keisersnitt.

Hvis legen din gir deg den frie måten for vaginal levering, vil du overvåke deg nøye for risikoen for blødning.

L & # 8217;

Selv om det ikke nødvendigvis er enkelt, hvis du vil ha et barn ca 50 år, og du har ennå ikke gått inn i overgangsalderen, har du sikkert alternativer. Før du prøver å bli gravid, snakk med legen din om helsen din, og hvis det er risikofaktorer som de kunne forstyrre.

Antallet egg du naturlig reduserer eksponentielt i løpet av 40 og 50 år. Så hvis du ikke var heldig å bli gravid naturlig i løpet av noen få måneder, spør gynekologen din til en henvisning til en fruktbarhetsspesialist.

Ikke ta for gitt at det er & # 8220; for sent & # 8221; Vi er stadig fremover i kunnskap og familier er tilgjengelige i mange varianter. Din beslutning om å legge til noe som ditt er personlig med mange potensielle belønninger!