Å ha et barn på 40: fordeler, risiko og hva du kan forvente

Del på Pinterest

Å ha et barn etter 40 år har blitt en stadig vanlig begivenhet. Faktisk forklarer sentrene for sykdomskontroll og forebyggende (CDC) at frekvensen har økt siden årene og nr. 8216; 1970, med antall fødsler for første gang blant kvinner i alderen 40 og 44 år i stedet for doblet mellom 1990 og 2012. Mathews TJ, et al. (2014). De første fødsler av eldre kvinner fortsetter å øke. https: // www.CDC.Gov / NCHS / Products / DataBriefs / DB152.htm

Mens kvinner ofte er sagt at det er bedre å ha barn før 35 år, tyder dataene det motsatte.

Det er mange grunner til at kvinner venter på å ha barn, inkludert fruktbarhetsbehandlinger, første karriere og bosetting senere i livet. Hvis du er nysgjerrig på å vite hva det betyr å ha et barn på 40, vurder alle fordelene, risiko og andre fakta du trenger å vite.

Hva er fordelene?

Noen ganger kan fordelene ved å ha et barn senere i livet overvinne de som har barn når du er 20 eller 30 år gammel.

Først kan du allerede ha etablert din karriere, og du kan bruke mer tid til vekst av barn. Eller din økonomiske situasjon kan være gunstigere.

Du kan også ha hatt en endring i din sentimental stat og vil ha et barn med partneren din.

Dette er noen av de vanligste fordelene med å ha en sønn ALLE’alder av 40 år. Noen undersøkelser foreslår imidlertid potensielle andre fordeler, inkludert:

 • Redusert kognitiv nedgang Karim R, et al. (2016). Effekt av reproduktiv historie og # 8217; bruk av eksogene hormoner på kognitiv funksjon i midten og i # 8217; avansert alder. Gjør jeg: 10.1111 / jgs.14658
 • Lifestyle Lifestyle Sun F, et al. (2015). Utvidet mors alder ved fødselen av kvinners siste sønn og lang levetid i kvinner i Long Life Family Studio. https: // www.NCBI.NLM.NIH.Gov / PMC / artikler / PMC4270889 /
 • Beste pedagogiske resultater hos barn, for eksempel høyere testresultater og diplomibarcarcay K, et al. (2016). Avansert materal alder og lovbryter resultater: reproduktiv aldring og tendenser i motvektsperioden. Gjør jeg: 10.1111 / J.1728-4457.2016.00105.X

Graviditet på 40 er i høy risiko?

På grunn av teknologiske fremskritt om fruktbarhet, graviditet og fødsel, kan du få et barn i sikkerheten i en alder av 40 år. Imidlertid anses noen graviditet etter 40 år med høy risiko. Legen vil nøye overvåke henne og barnet forsiktig så langt som:

 • Hypertensjon & # 8211; Dette kan øke risikoen for en komplikasjon av graviditet kalt Preeklampsia
 • Svangerskapsdiabetes
 • Defekter ved fødselen, som Downs syndrom
 • spontanabort
 • Lav vekt ved fødselen
 • Ektopisk graviditet, som noen ganger oppstår med in vitro befruktning (IVF)

Hvordan alderen påvirker fruktbarheten?

Fremgang i fruktbarhetsteknologi var en drivkraft for kvinners økning som venter på å ha barn. Noen alternativer tilgjengelig for kvinner inkluderer:

 • Behandlinger for infertiliteten, som for eksempel in vitro befruktning
 • Frys egg når du er yngre, slik at du kan få dem tilgjengelige når du er større
 • Frøbanker
 • Surround Maternity

Selv med alle disse alternativene som er tilgjengelige, reduseres en kvinnes fertilitetsfrekvens betydelig etter 35 år. Ifølge kvinners helsekontor har en tredjedel av parene etter 35 år fruktbarhetsproblemer. (2018). https: // www.kvinners helse.Gov / A-Z-emner / Infertilitet Dette kan tilskrives følgende risikofaktorer som forbedrer med alderen:

 • Mindre antall egg igjen for å gjødsle
 • usunn egg
 • Eggstokkene kan ikke løsne eggene riktig
 • Økt risiko for spontan abort
 • Flere muligheter for helsemessige forhold som kan hindre fruktbarhet

Selv antall oocytter (oocytter) som du har betydelig redusert etter 35 år. Ifølge L’American College of Obstetrikere og Gynekologer (ACOG), faller tallet fra 25.000 til 37 år på bare 1000 til 51 år. Relativ nedgang i fruktbarheten. (2014). https: // www.ACOG.Org / Klinisk veiledning og publikasjoner / Komiteen-meninger / Komiteen-på-gynekologisk-praksis / Kvinne-aldersrelatert fruktbarhet nedgang Under puberteten har du mellom 300.000 og 500.000 oocytter.

Hvordan bli gravid på 40

Kan ta litt tid å bli gravid, uavhengig av’alder. Men hvis du er mer enn 40 år gammel, og i seks måneder har du likt på jakt etter et barn på en naturlig måte, det kan være på tide å se en fruktbarhetsspesialist.

En fruktbarhetsspesialist vil ta tester for å se om det er faktorer som påvirker din evne til å bli gravid. Disse kan inkludere ultralyd for å undersøke livmoren og eggstokkene eller blodprøver for å kontrollere eggstokkreserven.

Andre ACOG, De fleste kvinner etter 45 år kan ikke bli gravid på en naturlig måte å ha et barn etter 35 år: som den aldrende påvirker fruktbarheten og graviditeten. (2018). https: // www.ACOG.Org / Pasienter / FAQs / Have-A-Baby-After-35-How-Aging-Affects-Fertility-and-Graviditet

Hvis du lider av infertilitet, snakk med legen din på følgende alternativer for å avgjøre om det er riktig for deg:

 • Fruktbarhetsmedikamenter. De hjelper med hormoner som kan hjelpe med vellykket eggløsning.
 • Assisted Reproduction Technology (Art). Det virker ved å fjerne egg og gjødsle dem i laboratoriet før de setter dem inn i # 8217; livmor. L’Kunst kan fungere for kvinner med eggløsningsproblemer og kan også jobbe for surrogat. Det er en estimert suksessrate på 11217; 11% hos kvinner i alderen 41 og 42 år. (2018). https: // www.kvinners helse.Gov / A-Z-emner / Infertilitet En av de vanligste typer kunst er in vitro befruktning.
 • Intrauterin inseminering (IUI). Også kalt kunstig inseminering, fungerer denne prosessen å injisere sperma i # 8217; livmor. IUI kan være spesielt nyttig hvis du mistenker mannlig infertilitet.

Hvordan graviditet vil være?

Akkurat som det er statistisk vanskeligere å bli gravid etter 40 år, kan selv graviditeten være vanskeligere med alderen i alderen.

Du kan ha mer smerte og smerter på grunn av ledd og bein som allerede begynner å miste masse med L & # 8217;. Du kan også være mer utsatt for alle Hypertensjon og svangerskapsdiabetes. Selv graviditetsrelatert tretthet kan være mer uttalt med alderen av Dells # 8217;.

Det er viktig å snakke med din gynekolog av COS’Mer du kan forvente under graviditet basert på din alder og din generelle helse.

Hvordan alderen påvirker arbeidskraft og fødsel?

Vaginal fødsel kan være mindre sannsynlig etter 40 år. Dette skyldes hovedsakelig fruktbarhetsbehandlinger som kan øke risikoen for tidlig fødsel. Du kan også ha større risiko for preeklampsi, noe som kan kreve en keisersnitt for å redde både mor og barn.

Hvis barnet ditt er født for vaginalt, kan prosessen være vanskeligere med alderen i alderen;. C’Det er også en økning i risikoen for natimortality.

Mange kvinner gir vellykket sunne barn i alderen 40 år. Snakk med legen din om hva du kan forvente og finn en reserveplan. For eksempel, hvis du planlegger en vaginal fødsel, snakk med partneren din og støttegruppen som hjelper deg, trenger du hvis du i stedet trenger en keisersnitt.

C’er en større risiko for tvillinger eller multipler?

L’Alder i seg selv og i seg selv øker risikoen for multipler ikke. Imidlertid er kvinner som bruker narkotika for fruktbarhet eller befruktning in vitro for unnfangelse, med høyere risiko for tvillinger eller multipler. (2018). https: // www.kvinners helse.Gov / A-Z-emner / Infertilitet Dette skyldes måten stoffene øker eggløsningen.

Å ha to tvillinger øker også risikoen for at barna dine er mer for tidlig.

Andre hensyn

Å holde seg gravid etter 40 år kan ta lengre tid for noen kvinner enn andre. Men din fruktbarhetsspesialist må jobbe med deg raskt fordi din fruktbarhetsrate faller drastisk i 40 år.

Hvis du ikke er i stand til å tenke naturlig, anbefaler vi deg å vurdere om du er klar for flere forsøk med fruktbarhetsbehandlinger, og hvis du har midler til å dekke behandlinger.

Ta bort

Å ha et barn på 40 er mye mer vanlig enn før, så hvis du har ventet å ha barn så langt, vil du ha mye selskap.

Til tross for utfordringene han kan be om å bli gravid, har barn i 40 år, er definitivt en sjanse. Vi anbefaler deg å snakke med legen din om alle dine individuelle risikofaktorer før vi starter en familie på dette stadiet i livet ditt.