Å ha en vagina er veldig viktig … til jeg har en

Del på PinterestIllustrasjon av Ruth Basagoitia

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

Jeg er en hengiven søster, en takknemlig datter og en stolt tante. Jeg er en kvinne d’Business, A’artist og en feminist. Og fra denne måneden har jeg en vagina i to år.

På en måte betyr ikke å ha en vagina noe for meg. Det er lettelse fra kroppsdysmorfologi som gjør forskjellen, friheten til å ha en kropp konfigurert på en slik måte som ingen mening for meg.

Jeg føler meg mer & # 8220; fullført & # 8221; nå? Jeg antar at du kan fortelle ham. Men å ha en vagina er bare en liten del av det. L’Life transgender erfaring inkluderer mye mer enn noen del av kroppen kan noensinne oppsummere.

Jeg følte meg overbevist om å være kvinne da jeg var veldig ung. Jeg prøvde den samme overbevisningen da jeg var en voksen, før Dell’medisinsk intervensjon. Nå føler jeg den samme overbevisningen og kirurgi hadde ingen effekt på den.

Ikke alle transgender folk føler denne samme bue. Det er ingen to transseksuelle mennesker som graver om de var på samme måte. Men min oppfatning av meg selv er ikke sjeldent. Mer enn noe annet, har den sosiale og medisinske overgangen ment at omverdenen forstod meg bedre, i stedet for å i samsvar med meg eller forvandle meg til noe annet enn hvordan jeg var.

Selskapet har en usunn besettelse med kjønnsorganene og kroppsdelene

L’menneskelig genuttrykk har faktisk det Mye mer mangfold Sammenlignet med de klart binære fysiske ideene som vi pleide å klassifisere folk og deres erfaringer. Avslører at en «perfekt» mann eller kvinne er en fortelling skapt sosialt at han ignorerer hele spekteret av hva det betyr å være menneske.

Ved å klassifisere folk som menn eller kvinner, reduserer vi dem også til uttalelser som og # 8220; menn har pulser som ikke kan kontrollere & # 8221; O & # 8220; kvinner er sykepleier & # 8221;. Disse for forenklede og reduktive utsagn brukes ofte til å rettferdiggjøre våre sosiale roller og de av andre.

Sannheten er at operasjonen ikke er viktig for alle transfolk, og ikke alle trans kvinner vurderer vaginoplasty en nødvendighet for deres livssti. Jeg tror at for alle mennesker, av hvilken som helst opprinnelse, bør denne samme friheten gis med hvor mye og hvordan de identifiserer med sin egen kropp.

Noen kvinner føler seg veldig forpliktet til å mate. Noen føler seg forpliktet til å føde. Noen av disse kvinnene føler en dypere forbindelse med sin vagina, og andre gjør det ikke. Andre kvinner føler en forbindelse med skjeden og har ikke til hensikt å føde.

Vi kvinner og mennesker og mennesker representerer så mange måter å være mennesker som de er mennesker i live på jorden.

En del av mitt vaginoplastiske ønske var enkel bekvemmelighet. Jeg ønsket å være fri for ulempen med å bøye og binde mine tidligere kroppsdeler for å holde dem vekk fra synet. Jeg ønsket å føle meg pen i en badedrakt.

Dette behovet for enkelhets skyld komplimenterte andre trosretninger, som for eksempel som ønsker å oppleve sex på en bestemt måte, og kanskje naivt vil føle seg mer feminin enn jeg gjorde «8211; Å føle seg nærmere # 8217; sosial ide om femininitet etter følt seg så skilt fra det så lenge.

Disse mange kompliserte og forskjellige pulser tilsatt til det som virket som en «uunngåelig inkongruitet mellom mitt sinn og min kropp, og jeg ble tvunget til å rette opp det. Imidlertid er det ingen rett eller feil måte å gjøre det på. Det er ingen riktig eller feil måte å høre kroppen din, ingen riktig eller feil vei for medisinsk inngrep og ikke riktig eller galt forhold til skjeden din eller sjangeren.

Den typen transgender person er ikke avhengig av medisinsk eller sosial overgang

Enten for personlig valg, frykt eller mangel på ressurser, kan en transgender person aldri gjøre skritt mot medisinsk inngrep. Dette nekter ikke de som er eller gyldigheten av deres personlighet.

Selv de som forfølger den medisinske overgangen, er fornøyd med å anta hormoner. Hormonutskiftningen (HRT) terapien er trolig den bredeste og mest effektive komponenten i den medisinske overgangen.

L’Forutsetning om et foreskrevet regime av typiske kjønnshormoner lanserer utviklingen av sekundære seksuelle egenskaper som vi vanligvis har opplevd i puberteten og påvirker sine seksuelle impulser og det følelsesmessige panoramaet. I tilfelle av trans kvinner, L’østrogeninntak lanserer brystvekst, omfordelt kroppsfett, reduserer eller endrer kvaliteten på ens seksuelle interesse i mange tilfeller og avslører en person å rush d’humør, ligner på effekter av en menstruasjonssyklus.

For mange kvinner er dette nok til å føle seg i fred med kjønnsopplevelsen. Av denne grunn, blant mange andre, ikke alle trans kvinner, prøver selv vaginoplastikk.

For meg, å nå transgender vaginoplasty har medført en lang vei for indre forskning, terapi, hormonell erstatning og i slutten av år med forskning på alt relatert til prosedyren. Bassenget av kirurger vokser, men da jeg startet overgangen, var det et begrenset antall pålitelige leger å velge mellom, og svært få undersøkelser ble gjort til # 8217; interiør av akademiske institusjoner.

Utvinning fra vaginoplastikk krever noen uker med tilsyn, så også posthjelpsstrukturer og nærhet til hjemmet er faktorer å vurdere. Oppnåelsen av operasjonen min har også bedt om en sosial og regjeringsendring for å påvirke samfunnets meninger om transseksuelle mennesker: I de månedene som går før operasjonen min, Staten New York har skapt forskrifter forplikter forsikringsselskapene til å dekke transgenderstjenester.

Ikke alle vaginoplastikkene går perfekt

Noen mennesker ender med tap av følsomhet på grunn av avskårne nerver og finner det vanskelig eller umulig å nå orgasme;. Andre finner seg traumatisert av et estetisk resultat tutt’annet enn ønskelig. Noen mennesker opplever prolaps og noen kirurgiske inngrep forårsaker en perforering av tykktarmen.

Jeg er en av de heldige, og jeg er entusiastisk om resultatene mine. Selv om jeg kan ha estetisk masete (og hvilken kvinne ikke gjør det?), Jeg har en fornuftig klitoris og vaginal belegg. Jeg kan nå orgasmen. Og som det er vanlig, nå har jeg en vagina at seksuelle partnere kanskje ikke gjenkjenner som et kirurgisk produkt.

Mens noen aspekter av Transgender Helse å forbli underskudd etter, spesielt når det gjelder Langsiktige effekter av hormonbehandling, De psykologiske realitetene i’transgender erfaring er godt studert og dokumentert. C’er en betydelig forbedring i psykisk helse resultater av mennesker som gjennomgår transgender kirurgi som vaginoplastikk, falloplastikk, ansiktsfeminiseringsoperasjon, dobbelt mastektomi og brystkonstruksjon eller brystforstørrelse.

Det samme gjelder for meg. Etter operasjonen var jeg i stand til å bevege seg fremover med livet mitt. Jeg føler meg mer, mer justert. Jeg føler meg styrket seksuelt og jeg liker absolutt … Opplev mye mer nå. Jeg føler meg hjertelig lykkeligere og uten angrer.

Ennå, siden disse «8217-aspektet av Ånden er bak meg, bruker jeg ikke tiden min til å alltid tenke på min vagina. Han brydde seg så mye, og nå passerer han meg for tankene bare noen ganger.

Min vagina er viktig, og samtidig spiller det ingen rolle. jeg føler meg fri.

Jeg har ofte luksusen til & # 8220; Pass & # 8221; Som Donna Cisgender, fly under radaren til hvem som ellers gjenkjenner meg som en transgender. Når jeg møter noen for første gang, foretrekker jeg ikke å snakke om det faktum at de er trans. Det er ikke fordi jeg skammer meg, ja, jeg er stolt av hvor jeg var og hva jeg passerte. Det er ikke fordi folk dømmer meg annerledes når jeg oppdaget fortiden min, selv om, la oss innrømme det, grunnen til at jeg prøver å skjule.

Jeg foretrekker ikke å avsløre min transstatus fordi for meg er transgender langt fra # 8217; være på toppen av de mest interessante og relevante tingene på meg selv.

Imidlertid oppdager det bredere publikum fortsatt detaljene i Trans-opplevelsen i dag, og jeg føler meg forpliktet til å representere meg selv og Transgender-samfunnet på en positiv og informativ måte. Hvis selskapet blir bedre å forstå de medisinske realitetene som trans folk må møte, så vel som våre reiser fra vårt synspunkt, kan vi kanskje oppdage mer dype sannheter og nyttige verktøy for å unngå myter og misinformation.

Jeg tror det er de transgenderfolkene, og de cisgender vil ha nytte av # 8217; gå videre med gjensidig forståelse av # 8217;.

Jeg vil at folk skal samhandle med meg om musikk jeg gjør, på forskjellen jeg gjør i mitt samfunn og vennlighet som jeg viser vennene mine. Poenget med den medisinske overgangen, for de fleste transpersoner, er fri for kroppsformorphism eller mental dissonans, slik at de mentale ressursene kan brukes bare til å være menneskelige, for å grensesnittet med verden uten ombrudd av verden; deres ulempe.

Healthline er dypt forpliktet til å gi pålitelig innhold på helse og velvære som lærer og tillater folk å leve sitt sterkeste og sunnere liv. Lær mer om ressurser, identitet og transgenderopplevelser, klikk her.