H. Pylori: det er smittsomt?

Hvordan det sprer h. pylori?

Helicobacter pylori (H. Pylori) er en veldig vanlig type bakterie & # 8211; Og ja, smittsom & # 8211; som infiserer fordøyelseskanalen. Generelt går bakteriene i munnen og går inn i mage-tarmkanalen.

Germs kan leve i spytt. Dette betyr at noen med infeksjonen kan overføre den gjennom kyss eller oralsex. Du kan også bli smittet gjennom fekal forurensning av mat eller # 8217; drikkevann.

Selv om H-infeksjoner. pylori er generelt ufarlig, de er ansvarlige for de fleste sår i magen og fordøyelseskanalen. Disse sårene kan føre til mer alvorlige komplikasjoner, for eksempel magekreft.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan du kontrakt L & # 8217;. Pylori, hva er symptomene og hvordan det blir behandlet.

Hvor vanlig er h. Pylori?

H. Pylori er til stede i omtrent 60 prosent av verdens befolkning. En studie av 2014 i Central European Urology Newspaper antyder at opptil 90% av personer med A & # 8217;. Pylori kan bringe bakterier til munnen og i spytt.

Dette betyr at infeksjonen kan spre seg gjennom oralsex (i tillegg til kyss) og kan også være en sannsynlig årsak til uretritt. L’uretritt er en betennelse på 8217; urinra behandlet med antibiotika.

Forskning har også oppdaget det h. Pylori kan føre til en rekke alvorlige helseproblemer, inkludert noen typer Gastrisk svulster og magesår. I 2018, forskere rapporterte at H. Pylori kan også spille en rolle i utviklingen av Parkinsons sykdom.

Men vanlig The’H. Pylori, testene antyder at det er Utbredelsen kan redusere, Hovedsakelig i utviklede nasjoner og barn. Når det er sagt, fortsetter denne bakterielle infeksjonen å være en bekymring blant mange etniske minoriteter.

En rapport fra 2018 på bladet Gastroenterologi Oppdager en annen bekymring: Verdensmotstanden til’H. Pylori til antibiotika kan i stor grad øke.

H. Pylori er svært smittsom

L’H-infeksjon. Pylori kan overføres gjennom kyss, oralsex og mat eller L’forurenset drikkevann.

Hvis du tar antibiotika for å behandle H. Pylori, du er fortsatt smittsom til testene viser at infeksjonen er forsvunnet.

Hva er risikofaktorene?

Bor i svært overfylte forhold eller i områder uten stadig ren vannforsyning øker risikoen for H-infeksjon. pylori. Selv Antigienck hjemme- eller fellesskapsforhold kan øke sjansene for å utvikle denne infeksjonen.

Disse forholdene har en tendens til å være mer vanlige i utviklingsland, og derfor h. Pylori er fortsatt en større trussel i disse områdene enn områdene med mer pålitelige kilder til rent drikkevann.

Også, leve med familiemedlemmer eller andre som har H-infeksjonen. Pylori kan gjøre deg mer sårbar. Folk tar antibiotika til å behandle en & # 8217;. Pylori er fortsatt smittsom til testene bekrefter at infeksjonen er forsvunnet.

Hindre H 8217; H-infeksjon. pylori

Det er ikke alltid klart som L’H. Pylori overføres av en person til den andre personen, men en god personlig hygiene er en måte å redusere sjansene for infeksjon. Det er viktig å vaske hendene nøyaktig og ofte, spesielt etter bruk på badet og før du spiser eller matlaging.

Du bør også sørge for at maten er ren og har blitt forberedt og tilberedt riktig. På samme måte, sørg for at drikkevannet er trygt og rent.

Vær spesielt oppmerksom på disse forebyggende tiltakene hvis du bruker tid i en del av verden der den offentlige hygiene er en utfordring og rene kilder til drikkevann og mat er knappe.

Hvis du bor sammen med noen med h. Pylori, sørg for at det fullfører behandlingsprogrammet som foreskrevet av legen. En person er fortsatt smittsom til den slutter syklusen av antibiotika og tester viser at infeksjonen er forsvunnet.

Hva er symptomene?

De fleste med H. Pylori har ingen symptomer. Det er ikke klart hvorfor infeksjonen forårsaker problemer for enkelte individer og ikke andre. Hvis du har infeksjonen, men du ikke viser tegn, kan du bare ha en større motstand alle «8217; bakterier påvirker systemet ditt.

Når symptomene er tilstede, kan de inkludere:

 • Magesmerter som er mer akutt når du er sulten
 • magesmerter eller brennende følelse Alle’tarmen
 • kvalme
 • Redusert appetitt
 • Uforklarlig vekttap
 • gass
 • opphovning

Hvis L’abdominal anguish ikke dempet eller hvis den er ledsaget av svart, tjærehus eller svart oppkast som ser ut som en kaffebunn, bør du umiddelbart konsultere en lege. Selv vanskeligheten i svelging er et tegn på en forverring av H # 8217; H-infeksjon. pylori.

Hvis du har H. pylori, men ingen symptomer, du er fortsatt smittsom

Hvis du ikke har noen åpenbare systemer, men du har fortsatt H # 8217;. Pylori, du kan passere den til noen andre.

En person som er sendt til behandling, er fortsatt smittsom til syklusen av antibiotika og eksamenene ser ut til å vise at infeksjonen er forsvunnet.

Hvordan det er diagnostisert?

Infeksjoner fra H. Pylori er diagnostisert med en kombinasjon av en fysisk undersøkelse og noen laboratorietester. Laboratorietester ser etter ekte bakterier eller tegn på at kroppen din kjemper i infeksjonen.

Disse testene inkluderer:

 • Blodanalyse. Denne testen verifiserer tilstedeværelsen av antistoffer som indikerer tilstedeværelsen av A’bakteriell infeksjon fra H. pylori.
 • Avføring test. En liten avføringsprøve sendes til et laboratorium og undersøkt for eventuelle unormale bakterier.
 • Pustetest. Denne testen utføres etter at du har inntatt en urea pille som inneholder karbonmolekyler. Hvis karbonmolekyler er funnet, indikerer det at kroppen din produserer et enzym som kalles urrease. Dette enzymet gjør magesyren mindre syre og svekker slimete magebelegget.

Hvordan det blir behandlet?

Behandlingen av A’H-infeksjon. Pylori krever vanligvis antibiotika for å drepe skadelige bakterier. I de fleste tilfeller er en kombinasjon av to forskjellige antibiotika foreskrevet.

Du vil bli testet igjen etter å ha fullført antibiotikaklusen for å sikre at infeksjonen er forsvunnet. Noen infeksjoner krever en ekstra syklus av antibiotika.

Andre stoffer kan også være nyttige. Blant dem er:

Antibiotika er de mest effektive midlene for å behandle H-symptomer. pylori. Men selv noen naturlige behandlinger for H # 8217;. Pylori kan bidra til å lindre symptomene.

Arbeidsplanens natur vil avhenge av flere viktige faktorer, spesielt fra alvorlighetsgraden av # 8217; infeksjon og symptomer. Andre hensyn inkluderer:

 • din alder
 • Din generelle helse og din medisinske historie
 • Din toleranse eller motstand mot visse stoffer
 • Prognosen til infeksjonen din

Com’er gjenoppretting?

Når behandlingen startet, bør du forvente å se legen din for en oppfølgingsavtale på omtrent fire uker. Du vil bli testet igjen for å se om du svarer på behandlingen, og hvis infeksjonen er løst.

Hvis du fortsatt har infeksjonen, kan en ytterligere syklus av antibiotika trenge. Legen kan vurdere en annen kombinasjon av antibiotika og andre stoffer for å få de ønskede resultatene.

Komplikasjonene av en infeksjon på 8217. Pylori kan inkludere sår, magekreft og esophageal cancer. Hvis komplikasjoner ikke forekommer, er prognosen generelt god etter tilstrekkelig behandling.

Risiko for reinfeksjon LAV & # 8211; ca 1-217; 1-2% for menn og 5-8% for kvinner og barn. Du vil ikke være smittsom hvis testene viser at infeksjonen er forsvunnet.

Hva er perspektivet?

H. Pylori er en vanlig bakterie som kanskje ikke forårsaker symptomer eller komplikasjoner. A’H-infeksjon. pylori kan være seriøs, men det er behandlet.

Nøkkelen reagerer raskt på tegn på infeksjon av en «8217;. Pass på at du informerer legen din dersom du tror at du har blitt utsatt for bakterier.

For eksempel, hvis du kanskje har blitt utsatt under de siste turene eller tilbringer tid med noen som har blitt smittet. Dette kan presse legen din for å teste H # 8217;. Pylori hvis ikke l’de har fortsatt tatt hensyn til.

Vær også oppmerksom på at antibiotika er effektive, de må antas som foreskrevet av legen. Fortsett å følge hele syklusen av antibiotika, selv om symptomene forsvinner. A’infeksjon kan fortsette selv om du kan føle deg bedre.

Også, sørg for at du kontakter legen din etter å ha fullført antibiotikabehandling for å bekrefte at 8217; H-infeksjon. Pylori har forsvunnet.