Gummi uten sukker: Ingredienser, med suspenders, diaré, graviditet

Bytt sukkergummi med A’alternativ uten sukker er bra for tennene. Faktisk har noen merker av sukkerfrie dekk tjent Acceptance Seal av’American Dental Association (ADA).

Men sukkerfri tannkjøtt kan ikke være bra for alle. Før du kjøper din neste pakke, må du sørge for at du forstår de potensielle bivirkningene av sukkerfrie gummi og fordeler.

Indikasjoner på helsen til dekk uten sukker

Det er mange uttalelser om sukkerfri gummi og dets potensielle fordeler for tannhelse. Disse inkluderer følgende.

Reduserer eller forhindrer karies og karies

Tygge dekk uten sukker etter måltider i 20 minutter om gangen Å redusere karies. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at munnen produserer mer spytt.

Saliva hjelper å vaske bort partiklene av mikroskopisk mat igjen etter å ha spist. Også avbryte og vask syrene som produseres når maten er brutt ned av bakteriene i platen.

To år Klinisk studie Som fulgte 547 barns barn i Budapest, fant at tygge dekk uten sukker etter måltider betydelig redusert kariesdannelse.

Reduserer plakk

Et lite studio Det har oppdaget at tyggedekk uten sukker eller dekk med sukker redusert dannelsen av plakk og eksisterende plate.

Men studien bemerket at tygge dekkene ikke hadde noen effekt på gingivittsgraden (gingival sykdom).

Styrker tennene emaljen

Hjelper også L’økning i spytt produsert av tyggegummi Styrke tennene emalje. Dette skyldes at spytt inneholder kalsium og fosfat.

Reduserer følsomheten til tennene forårsaket av tannbleking

Midlertidige følsomhetsensasjoner av tenner er et felles resultat av studio tennbleking prosedyrer.

En studie Det har indikert at tyggedekk uten sukker har vært i stand til å redusere følsomheten i tenner for deltakere som tygget to forskjellige typer dekk uten sukker.

Hva c’er i sukkerfri gummi?

Ulike merker med sukkerfrie dekk har forskjellige ingredienser, alle designet for å etterligne smaken av sukker. Noen av disse er kunstige søtningsmidler, og andre er laget av naturlige kilder.

Søtningsmidler i sukkerfri gummi inkluderer:

  • Sukkeralkoholer. De mest brukte sukkeralkoholene i sukkerfrie dekk er xylitol, isomalt, maltitle, mannitolo og sorbitol. Sukkeralkoholer kommer fra bær og andre frukter.
  • Aspartam. L’aspartam er et kunstig søtningsmiddel basert på to aminosyrer: fenylalanin og asparaginsyre.
  • Stevia. Dette naturlige søtningsmidlet er oppnådd fra bladene på Stevia-anlegget.

I tillegg til typen søtningsmiddel som brukes, kan sukkerfri gummi også inneholde naturlige og kjemiske ingredienser som er utformet for å gi konsistens, tygging og langvarig smak. Disse ingrediensene varierer fra merke til merkevare.

Bivirkninger av tyggegummi uten sukker

Selv om det ikke er en bivirkning, husk at sukkerfri tannkjøtt ikke er en erstatning for god tannpleie og bør ikke brukes i stedet for å pusse tennene dine.

Bivirkningene av sukkerfrie dekk kan variere basert på deres ingredienser:

  • Fenilalanin i # 8217; aspartam kan være farlig for folk som har en arvelig sykdom som heter Phenylchetonuria (PKU).
  • Det var overdreven bruk av sorbitol rapportert forårsake fordøyelsesproblemer, som diaré og i noen sjelden Saker, dramatisk og uønsket vekttap.
  • A’allergiallergi; aspartam kan forårsake urtikaria i hvilken som helst del av kropps- og gastrointestinale eller respiratoriske problemer.
  • Fordi tyggingen kan føre til at kjeve musklene blir styrket, kan overdreven tygge noen form for gummi, forårsake kjeve smerte. Tyggegummi har også vært knyttet til en økning i smerte for temporo-mandibulære ledd (minibanker), selv om denne potensielle bivirkningen er Ikke definitivt akseptert.

Folk som har l’enheten bør også unngå dekk av noe slag for å unngå å skade dem. De fleste gravide skal kunne tygge dekk uten sukker under graviditet, så lenge de ikke har problemer med noen av ingrediensene i gummien.

Bunnlinjen

Tygge et sukker uten sukker er bedre for tannhelse som tygger et dekk med sukker. Det har blitt vist at sukkerfrie dekk reduserer karies og plakkproduksjon. Men det erstatter ikke gode tannvaner, som å pusse tennene etter måltider.

Ingrediensene i sukkerfri gummi kan ha noen bivirkninger, noe som gjør det til et dårlig valg for noen mennesker. Pass på at du leser L’etikett av noe dekk uten sukker som du har tenkt å tygge før du bruker den.