Guiden ingen bs med sikker voksing hjemme

Klar til å prøve depilering hjemme? Disse forslagene vil hjelpe deg med å unngå skade og infeksjon

Kroppshår er et hårete faktum i livet. Men noen ganger vil du fjerne det av en eller annen grunn: Beslutningen er opp til deg. Kanskje din lykkelige våkne ser litt og # 8216, mer som et drømfelt. Eller kanskje håret ditt er ikke så peachy.

Du kan ta en barberhøvel, men hvis du vil at resultatene skal bo i uker uten stubbe, er voksing den beste løsningen. Hvis du er den gjør-det-selv-typen for å spare penger og minutter, kan du velge å gi opp salongen for hårfjerning hjemme.

Men alle voksende innsats krever sikkerhetsregler for å unngå skade eller infeksjon. Slik håndterer du arbeid med voks hjemme trygt og aplomb.

Slik forbereder du huden for voksing

Voksing fjerner håret fra follicle & # 8211; Det er, han trekker ut kroppshåret fra roten & # 8211; gi bakterier en invitasjon til de åpne hårsekkene. I mange tilfeller fjerner voksing også det øvre laget av tørre og døde hudceller, noe som gjør huden jevnere, men også mer utsatt for irritasjon. Og den oppvarmede voksen har potensial til å brenne.

I et nøtteskall er det mange ting som kan gå galt.

Mulige voksende kontrakter

 • infeksjon
 • brenner
 • slitasje

Dette er grunnen til at en korrekt forberedelse og omsorg for huden, kombinert med god voksingspraksis, er avgjørende for å unngå problemer som kan spore den glatte huden du leter etter.

Hvis du følger disse trinnene, bør du kunne fjerne håret ditt trygt og nyte resultatene i flere uker.

Forbered huden og håret voks

Del på PinterestExfolia huden

En eller to dager før voksing, exfoliates forsiktig med en delikat skrubbe, en børste, en hanske eller en luff for å fjerne døde hudceller som omgir hårsekkene.

Exfoliatoren bidrar til å oppløse eksisterende inngrodd hår og forbedrer voksresultater. Pass på at du bare er snill: Hvis slag for sterk kan du irritere huden, som ikke er # 8217; ideell for voksing.

Ren hud

Begynner alltid voksøkten med bare vasket skinn. Gni med en delikat såpe for å fjerne bakterier, svette, olje, sminke, smuss eller andre rester.

Dirten øker muligheten for å pådra seg infiserte fremspring og lær og fetthår kan forhindre at voks skal kobles til.

Tørket hud

Voksen holder seg ikke engang til vått hår. Tørk forsiktig området med et rent håndkle.

Legg til enda en PO & # 8216; av Borotalco. Støv kan hjelpe deg med å absorbere fuktighet hvis du svetter for varmen eller # 8217; fuktighet, eller hvis du er nervøs for voksing. Det bidrar også til å beskytte huden under fryktende trekkraft.

Først kutt håret om nødvendig

Selv om håret ditt må være minst en fjerdedel tommer for å bli vokset, kan for langt hår gjøre voksing mer komplisert og smertefullt.

De American Academy of Dermatology (AAD) anbefaler å kutte tre-kvartal tommelhår hvis de er lengre. Klipp håret ditt med et rent personlig omsorgsverktøy, som en elektronisk raffinering eller sikkerhetssaks.

Følg disse beste praksisene for en smertefri voks

Del på Pinterest

 • Test temperaturen på voksingen. Påfør en liten oppdatering på det eksterne håndleddet kan hjelpe deg med å evaluere hvis den oppvarmede voksen er for varm til å fortsette. Det burde være varmt, men tålelig.
 • Påfør voks i retning av hårvekst. Enten du bruker voks med strips eller en stripe voks, alltid glatt voks på huden etter kornet. Påfør stripen i samme retning. Aldri dykk to ganger l’applikator i voksbeholderen. Dette unngår å introdusere bakterier i voksen.
 • Trekk i motsatt retning. Følg de spesifikke instruksjonene for din spesielle voks. Noen voks tar tid å herdes, mens andre kan ekstraheres nesten umiddelbart. Når du er klar til å trekke, hold huden spenningen med en hånd ved å trekke den litt i retning av hårvekst. Bruk deretter L’annen hånd for å fjerne stripen eller voks i motsatt retning med en rask og rask bevegelse.
 • Lindrer trekksmerter. For å minimere punkteringen, ta et dypt pust og pust ut mens du skyter raskt. Så legg en hånd på den nyvoksede huden for å roe henne. Hvis du er utsatt for voksing, kan du bruke et lidokainbasert produkt som Plomme glatt plumb numb ca 30 minutter før voksing.
 • Behandle huden din bare vokst med TLC

  Fjern voksrester

  Mange vokssett er utstyrt med forhåndsbehandlede kluter for å hjelpe deg med å fjerne eventuelle voksrester festet til huden. Men ellers, litt & # 8216; oliven eller jojoba vil gjøre trikset.

  Bruk pincet til å fjerne eventuelle voksrester og rive uregelmessig hår du savnet deg.

  Påfør et etterbehandlingsprodukt

  Umiddelbart etter en voks, vil du bruke et produkt som lånes huden, men sminke er å bruke noe som også kjemper bakterier.

  Rettssaken EIR NYC Serum Aftershave. Calendula rolig mens oljen til teetreet holder Dossi i sjakk. Påfør regelmessig for å avlaste L’irritasjon på grunn av svette eller alle «8217; klær friksjon.

  Del på PinterestExfolia etter 24 timer

  Mens det er best å vente en dag før eksfoliering igjen, kan en kontinuerlig peeling mellom voksing bidra til å forhindre inngrodd hår og holde huden jevn. Følg alltid ditt favoritt postterapi produkt.

  Voksinfeksjoner: Hvordan unngå og hva du skal gjøre

  Alle har naturligvis bakterier på huden. Også, selv overflatene i hjemmet ditt, beholder bakterier, uansett hvor mye du liker å rengjøre. Så du kan ikke helt unngå bakterier. Bakterier, svette og # 8217; Friksjon på de utstillede folliklene kan alle forårsake irritasjon eller i noen tilfeller infeksjoner.

  Et tilfelle av pruriginøse fremspring eller et hovent og smertefullt punkt er det siste du vil ha når du går uten hår, men det kan skje under eller etter en voksøkt og føre til en av følgende infeksjoner:

  • Follikulitt. Dette er en Betennelse på 8217; Inflammasjon eller en infeksjon i hårsekkene og ser vanligvis ut som kviser eller utslett. Det kan forårsake et hvitt punkt: prøv å ikke få det brast.
  • Bobler. Også kalt abscesser, de oppstår når en’Pilifer bakteriell eller soppinfeksjon skaper en hevet rød fremspring som kan bryte.
  • Ingrown Hair Cysster. Disse kan oppstå når det voksede håret begynner å regrow. I stedet for å vokse mot overflaten vokser håret i huden, noe som forårsaker en fremspring. Hvis du betent, kan det forårsake en cyste. Ikke alle inngrodde hårcyster er smittet, men tar forholdsregler for å forhindre utvikling av inngrodd hår og behandle dem tilstrekkelig kan redusere muligheten for infeksjon.
  • Smittsom mollusk. Dette er en viral infeksjon på 8217; som forårsaker godartede fremspring i pubic-regionen, og fjerning av pubic hår var tilkoblet På en mulig økning i risikoen for å kontrahere den.

  Hvordan unngå A’infeksjon

  Unngå infeksjonen starter med A’tilstrekkelig hudpreparat nevnt ovenfor, men du bør også ta forholdsregler for å søke deg selv i et rent rom og bruke rent utstyr. Dette kan bety å bruke en desinfiserende spray eller kluter og L’steriliseringsutstyr.

  Ikke oppbevar en varmeapparat på badetelleren hvor du kan samle bakterier fra luften & # 8217;. Hvis det er skittent, gni det eller rengjør det med en bomullsalkoholbatuff.

  Del på Pinterest

  Hva å gjøre i tilfelle infeksjon

  Hvis du befinner deg med det som ser ut som en av de nevnte infeksjonene, ingen panikk. Et produkt som Pelsoljens konsentrere Med desinfeksjonen av te-treet kan oljen møte problemet. Du kan også bruke en benk antibiotika salve som bacitracina.

  Dossi vil trolig falle alene om noen dager. For å unngå ytterligere irritasjon, unngå smale klær eller friksjon på området og ta en dusj etter en sterk svette.

  Brenner fra voksing: hvordan å unngå og hva du skal gjøre

  Hver gang du har å gjøre med noe varmt, har du potensial til å brenne deg hvis du ikke er forsiktig. I et lite studio med 21 personer med voksbrenner, 38 prosent av dem brente de faktisk en hånd i stedet for den delen av kroppen de hadde tenkt å prøve.

  Disse brenningene var resultatet av’bruk av oppvarmet mikrobølgeovn. Studien konkluderte med at denne typen voks kan nå farlige temperaturer, og at brukere har risiko for å bli skadet når de fjerner beholderen fra mikrobølgeovn.

  Del på Pinterest

  Hvordan unngå en’brenne

  Hvis du bruker mikrobølgeovn, anbefaler studioforfattere posisjonering av voksbeholder på en tallerken egnet for mikrobølgeovn. Bruk en bakervarerhanske for å fjerne pannen fra hjemmet fra Hjemmesiden etter oppvarming, i stedet for direkte å gripe voksbeholderen direkte.

  Husk at myk voks krever høyere temperaturer enn hard voks og øker risikoen for ubehag eller brannsår. Den myke voksen er typen som krever striper av en muslin for å trekke voksen. Den harde voksen er fleksibel når den gjelder det, men det er herdes når det avkjøles slik at det kan fjernes direkte i stedet for å trenge en stripe.

  Uansett hvilken type oppvarmet voks du bruker, prøv temperaturen først.

  Hva å gjøre hvis voksen din brenner deg

  Hvis du finner en liten brenning på et lite område, kjøler det med kaldt vann i 5-15 minutter. Prøv deretter forsiktig å fjerne voksen.

  Påfør aloe vera gel og en antibiotisk salve og, om nødvendig, ta en benk analgetisk.

  Skinnskader: Hvordan unngå og hva du skal gjøre

  Selv om målet om voksing er å rive overflødig hår, voksing, i de fleste tilfeller, fjerner også noen overfladiske døde celler på huden. Dette kan føre til en hyggelig eksfolierende effekt, men noen ganger kan voks koble fra et tynt lag med skinn, og etterlate en rå eller blødende flekk.

  Hvordan unngå å skade huden under voksing

  Det er mindre sannsynlig å forekomme hudskader hvis du bruker hard voks i stedet for myk voks. Hard voks bare overholder håret, i stedet for huden. Den myke voksen, utmerket for å fjerne de myke hårene, overholder både hår og hud.

  Uansett hvilken type voks du bruker, må du sørge for at huden din ikke allerede er skadet, irritert av A’overdreven eller for tynn eksfoliering for voksing.

  Unngå voksing hvis & # 8230;

  • solenergi
  • De har åpne skader
  • Han hadde nylig en hudprosedyre
  • Bruk blekingsprodukter
  • Bruk syrer eller skinn
  • Ta medisiner for oral akne
  • Ta retinolprodukter ved oral eller aktuell
  • Ta orale eller aktuelle antibiotika

  Prøv aldri huden som allerede er rødt, irritert, betent, pruriginøs, brent av solen, kuttet, riper eller vondt. Du vil ikke legge til eksisterende AUCH til noen.

  Unngå å vokse på ansiktshår hvis du nylig har hatt laser hud resurfacing, microdermabrasion eller enhver annen kosmetisk prosedyre som tungt exfolierer huden. Spør din dermatolog eller skjønnhetspleie når du er sikker på å begynne å vokse.

  Noen aktuelle kan også gjøre huden mer utsatt for skade på grunn av hårfjerning. Stopp voksing i omtrent en uke hvis du brukte:

  • Kjemiske skinn
  • Produkter for å lette huden eller blekemiddel håret ditt
  • alfa eller beta hydroksy syrer
  • Benzoylperoksid eller salicylsyre

  Ta en våpenhvile fra retinolen og retinoider foreskrevet i det minste fra to til fem dager før hårfjerningsøkten.

  Noen medisiner for den orale akne som isotretinoin (Accutane) tynn huden, og du bør ikke prøve hvis du tar dem. Hvis du tar medisiner mot akne, spør legen din om voksing er trygt.

  Antibiotika kan også ha en innvirkning på hudfølsomheten, så vent til voks til du er ute av skriptet i omtrent en uke.

  Del på Pinterest

  Hva å gjøre hvis du får huden

  Hvis en del av huden kommer av med voks, må du behandle den lappen med forsiktighet for å unngå irritasjoner og infeksjoner. Rengjør forsiktig det åpne såret og bruker en antibiotisk salve.

  For å holde det hydrert og beskyttet, bruk en lignende barriere Ikke-oljell Og bruk solkrem hvis huden er utsatt.

  Endelige tips for voksing

  Selv om disse komplikasjonene av voksing kan virke litt og # 8216; bekymringsfull, er voksing hjemme generelt trygt hvis du følger disse forslagene. Også, vil du finne mange produkter på markedet for å hjelpe deg med å gjøre det enkelt.

  Hvis du er nybegynner om voksing, kan det være nyttig å besøke salongen for din første voks for å se en profesjonell i aksjon.

  For din første gjør-det-selv-voks, velg en del av kroppen nås med to hender og lett å se. Start med en liten lapp og se hvordan ting går før du flytter til en større seksjon eller en vanskeligere hårete del å nå.

  Hvis du bestemmer deg for at voksing ikke er for deg, ikke bekymre deg. Du har andre alternativer for hårfjerning. Eller du kan holde håret på stedet og vise det. Valget er ditt.

  Jennifer Chesak er en medisinsk journalist for forskjellige nasjonale publikasjoner, en skriveinstruktør og en freelance bokredaktør. Han mottok Master of Science i journalistikk på Northwestern’s medill. Han er også en redaktør av det litterære magasinskiftet. Jennifer bor i Nashville, men kommer fra Nord-Dakota, og når han ikke skriver eller ikke legger nesen i en bok, kjører han vanligvis på stiene eller spiller med hagen sin. Følg den opp Instagram eller Twitter.