Guide til legenes diskusjon: 15 Spørsmål fra å plassere på & # 039; hypothyroidisme

Symptomer som vektøkning, kald følsomhet, tørr hud og tretthet kan ha sendt deg til legen din for en diagnose. Nå som du vet at du har L’hypothyroidisme, en ipoaktiv skjoldbruskkjertel, kan du fokusere på å administrere symptomer og på & # 8217, lære å leve med tilstanden.

I tillegg til å se din grunnleggende lege, kan du også besøke en spesialist som tar vare på skjoldbruskkjertel, kalt endokrinolog. Fordi du bare har en begrenset periode med legen din hvert besøk, er det nyttig å være forberedt.

Bruk denne listen over spørsmål for å veilede eksamenen din og sørg for at du lærer alt du kan på’hypothyroidisme og behandling.

1. Hva forårsaket min hypothyroidisme forårsaket?

Kvinner er mer sannsynlig sammenlignet med menn for å få denne tilstanden. Du kan ha utviklet hypothyroidisme hvis en sykdom eller kirurgi har skadet skjoldbruskkjertelen og forhindret dem i å produsere nok av hans hormon.

Årsakene til # 8217; hypothyroidismen inkluderer:

 • Kirurgi eller radioterapi til skjoldbruskkjertelen
 • Hashimotos sykdom & # 8211; En sykdom der immunsystemet angriper din skjoldbruskkjertel
 • Skjoldbruskbetennelse eller betennelse i skjoldbruskkjertelen
 • Noen medisiner som L’Amiodarone, L’alfa interferon, litium og # 8217; interleukin-2

2. Hvilken behandling jeg trenger?

Behandlingen du får for L’hypothyroidisme vil avhenge av hvor mye skjoldbruskhormonnivået har falt. Legene behandler vanligvis denne tilstanden med en kunstig form for skjoldbruskhormon kalt Levotyroxin (Levothroid, Levoxyl Synthroid). Dette stoffet vil bringe skjoldbruskhormonnivået til normalt, som skal lindre symptomene. Hvis skjoldbruskhormonnivået ditt bare er lett lavt, trenger du kanskje ikke omsorg.

3. Slik beregner du dosen min?

Legen din vil velge din skjoldbruskhormondose basert på vekten din, alderen og enhver annen tilstand du har. Du vil motta en blodprøve om en gang hver seks til åtte uker etter at du har begynt å ta skjoldbruskhormonet. Denne testen styrer skjoldbruskstimulerende hormonnivåer, som styrer skjoldbruskkjertelen for å frigjøre sitt hormon. Legen vil justere dosen på’skjoldbruskhormon basert på testresultatet.

Når skjoldbruskhormonnivået ditt har stabilisert, vil du teste deg om en gang hver sjette måned for å sikre at du fortsatt er på riktig dose.

4. Hvor ofte må jeg ta medisinen?

De fleste tar denne medisinen hver dag. Spør legenes spesifikke tips.

5. Hvordan jeg tar L’skjoldbruskhormon?

Legen din kan foreslå at du tar denne medisinen om morgenen når magen er tom. Å ha mat i magen kan forhindre fullstendig absorpsjon av skjoldbruskhormonet. Noen medisiner og kosttilskudd kan forstyrre absorpsjonen av skjoldbruskhormonet. Vanligvis er det tilrådelig å ta Levotyroxin fire timer før eller etter å ha tatt dem.

6. Og hvis jeg glemmer en dose?

Hvis du glemmer en dose, er det bedre å ta det så snart du husker. Hvis det er nesten neste dose nå, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til det normale doseringsprogrammet. Ikke doble doseringen.

7. Jeg kan bytte til et annet stoff for skjoldbrusk?

Flere merker og generiske versjoner av erstatningen av & # 8217 er tilgjengelige; skjoldbruskhormon. Det er imidlertid en god ide å holde seg på samme medisin. Selv om alle disse legemidlene inneholder samme aktive ingrediens, kan de også inneholde forskjellige inaktive ingredienser som kan påvirke behandlingen.

8. Hvor lenge må jeg ta L’skjoldbruskhormon?

Du må kanskje ta L’skjoldbruskhormon for resten av livet. Men doseringen kan endres over tid, avhengig av hormonelle nivåer.

9. Hvilke bivirkninger kan forårsake skjoldbruskhormon?

Når du tar skjoldbruskhormonet i anbefalt dose, bør ikke ha mange bivirkninger. I større mengder kan det forårsake:

 • søvnforstyrrelser
 • hjertet slår
 • tremor
 • Økning av # 8217; appetitt

10. For hvilke bivirkninger skal jeg ringe deg?

Spør legen din hva bivirkninger er seriøse nok til å programmere et besøk.

11. Hvilke stoffer eller matvarer kan samhandle med medisinen min?

Noen medisiner og matvarer kan forhindre at kroppen din absorberer levothyroxin riktig. Spør legen din om du trenger å slutte å spise eller ta en av disse:

 • Vitaminer eller kosttilskudd som inneholder jern eller fotball
 • De er mat
 • Antacida som inneholder aluminiumhydroksyd
 • P-piller
 • Anticonvulsive Drugs
 • antidepressiva
 • Narkotika til lavere kolesterol
 • cholestiramin

12. Hvilke endringer skal jeg gjøre til kostholdet mitt?

Finn ut om du bør begrense eller unngå mat. Hvis du har Hashimotos sykdom, må du kanskje være forsiktig med å spise mat på høy jod, som alger og alger. Noen hostesirup inneholder også jod.

1. 3. Hvilke helseproblemer kan forårsake hypothyroidismen;?

L’hypothyroidisme kan øke LDL-kolesterolnivået (& # 8220; dårlig & # 8221;), som kan føre til hjertesykdom. Andre komplikasjoner inkluderer depresjon, skade på nerver og infertilitet. Sjelden kan den ubehandlede hypothyroidismen forårsake en farlig tilstand for livet kalt Coma Mixedem.

14. Det er trygt for meg å trene?

Siden hypothyroidismen senker hjertefrekvensen, hopper plutselig til et treningsprogram kan være farlig. Det kan være nødvendig å vente til nivået på skjoldbruskhormonet stabiliseres. Spør legen din når du kan begynne å trene og hvordan du trygt starter en ny rutine.

15. Hva skjer hvis jeg er gravid?

Behandlingen er spesielt viktig under graviditeten. L’ubehandlet hypothyroidisme kan være farlig både for deg og for barnet ditt. I gravide kan lave nivåer av skjoldbruskkjertelhormon forårsake anemi, preeklampsi, kongestiv hjertesvikt og postpartum blødning. Barn trenger skjoldbruskhormonet fordi deres hjerne utvikler seg normalt. Snakk med legen din om tvil om behandling av # 8217; hypothyroidisme under graviditet.