Guide til legenes diskusjon: 10 spørsmål for å spørre Parkinsons sykdom

Gå til en avtale av legen kan være stressende, spesielt når du har en tilstand som krever flere avtaler med mange spesialister for mange symptomer. Men være i stand til å kommunisere effektivt med legen din til avtaler er den beste måten å få riktig hjelp til dine behov.

For å sikre at du dekker alt du vil ha i en avtale, er det nyttig å ta med noen diskusjonspunkter i en liste eller et ordning. Her er en liste over spørsmål å ta med deg når du ser legen din.

1. Hvilke behandlinger er tilgjengelige nå?

Å vite behandlingsalternativer kan hjelpe deg med å ta en aktiv rolle i din omsorg. Spør legen din om å fortelle deg hva som er tilgjengelig, så spør hva du synes er det beste valget for deg og hvorfor.

2. Hva er de mulige bivirkningene av narkotika eller behandlinger?

Behandlinger kan ofte ha ubehagelige bivirkninger som går hånd i hånd med positive fordeler. Før du starter et stoff eller gjennomgår en prosedyre, er det godt å være oppmerksom på det. Ikke alle opplever bivirkninger og ikke alle bivirkninger er farlige, selv om noen kan være ubehagelige.

Spør legen din om de vanlige bivirkningene og som krever umiddelbar medisinsk behandling.

3. Hvordan vet jeg om Parkinson blir mer avansert?

Parkinson er en sakte bevegelsessykdom som blir verre i lang tid, så det kan være vanskelig å si om symptomene dine faktisk forverres. Spør legen din signalene til å holde D & # 8217;. Husk å informere legen din om du merker noe nytt eller annerledes i måten kroppen din føler eller reagerer på behandling.

4. Hvis min nåværende behandling slutter å fungere, hva er de neste alternativene?

Med fremdriften av Parkinson kan narkotika kanskje ikke fungere som før. Det er godt å snakke om din langsiktige behandlingsplan, så du er klar for de neste endringene i behandlingen din.

5. Du vet om det er kliniske studier i nærheten av meg for hvem jeg ville være kandidat?

Kliniske studier er en av de siste stadiene av en lang og komplisert forskning for nye behandlinger. Hjelp forskere å finne ut om en ny narkotika- eller behandlingsmetode fungerer bra i visse grupper av mennesker. Før behandlingen er akseptert som effektiv og klar for den bredeste befolkningen, må den testes.

Dr. Valerie Rundle-Gonzalez, en nevrolog basert i Texas, anbefaler å stille dette spørsmålet til legen din. Han sier at du også kan søke på filen Nasjonale institutter av helse For å finne en klinisk prøve og spørre legen din om du er egnet.

Disse testene finansieres av regjeringen eller andre organisasjoner, så det er ingen kostnader for deg. Du har også mulighet til å dra nytte av en ny behandling som ikke er tilgjengelig ennå.

6. Du vet om det er nye behandlinger som nylig er godkjent?

Parkinsons forskning pågår, og siden teknologien forbedres og legene fortsetter å lære mer om sykdommen, vil flere behandlinger være tilgjengelige.

Hvis legen din spesialiserer seg på Parkinson, bør det være oppmerksom på nye undersøkelser som er publisert eller behandlinger som er godkjent for L & # 8217; bruk fra mat og narkotikamadministrasjon. Ikke alle behandlingsalternativer er egnet for alle mennesker, men det er godt å kjenne dine alternativer og ha en åpen diskusjon med legen din. Spør legen din hva C & # 8217; det er igjen, og hvis du tror det kan hjelpe deg.

7. Det er lokale støttegrupper?

Støttegrupper kan være nyttige fordi du møter andre mennesker som går gjennom det samme. Hvis du ikke var heldig å finne en i nærheten av deg, kunne legen din vite en.

8. Hvilke treningsprogrammer er trygge for meg?

L & # 8217; Regular trening kan spille en viktig rolle i behandlingen, men ikke alle treningsprogrammer passer for de som lider av Parkinson. Legen din kan gi deg noen tips for å veilede deg i riktig retning.

9. Hvilke andre spesialister skal jeg se på dette stadiet?

Din assistansehold kan forandre seg med utviklingen av sykdommen. For eksempel kan du ikke umiddelbart trenge en ergoterapeut eller en tale terapeut. Legen din kan gi deg råd om deg og snakke med deg når du skal legge til nye spesialister til ditt serviceteam.

10. Hvilken annen informasjon du trenger fra meg?

I tillegg til å skrive spørsmål, bør du også være forberedt med en liste over ting for å fortelle legen din om symptomene dine og hvordan stoffene dine fungerer. Spør hva du bør være oppmerksom på og hva du skal holde oversikt over avtalene.