Guide til gaver til endometriose: Epsom salter, menstruelle truser og mer

Del på Pinterest

Jeg må gjøre med scenen 4 endometriose i mer enn et tiår, og jeg kom for å bygge en verktøykasse for å håndtere mine mer smertefulle dager. Hvis du er ute etter den perfekte gaven til noen i livet ditt som du bor sammen med Endo (eller hvis du er ute etter noe som hjelper deg med din omsorg for deg selv), er disse kjøpene jeg anbefaler!

En topp rekkevidde termoform

For meg, og for de fleste jeg kjenner som sameksisterer med endoen, er varmen ofte en av de beste alternativene for å håndtere smerten fra Endo. Men ikke alle varmeplater er de samme. De du trenger å varme i mikrobølgeovn, for eksempel? De er gode bare i ca 10 minutter. Så forsvinner varmen og lettelsen forsvinner.

På samme måte er mange elektriske oppvarmingsplater laget for å dekke bare en liten skinnseksjon. Men jeg har en tendens til å sette pris på varmen på nedre rygg, på den sentrale delen av ryggen, på hoftene og på underlivet. For meg betyr dette å bruke flere forskjellige oppvarslere på samme tid. Så King size Thermoform.M som dekker hvor mye mer overflaten kan absolutt hjelpe.

Epsom Salter

Jeg liker også å lage mange varme bad i løpet av syklusen, og Epsom-salter kan hjelpe med betennelsen og hevelsen som jeg føler. Jeg er en stor fan av Dr. Teals, deres utvalg av ingefær og leire, spesielt fordi jeg liker duften.

Det er hyggelig å føle seg som om jeg selv koser en PO & # 8216; på den tiden av måneden. Men jeg antar at de fleste Epsom Salter Brands er opprettet på samme måte og kan tilby et lignende nivå av lettelse.

Truser D & # 8217; ERA

Jeg nådde punktet i # 8217; takle endoen der jeg ikke kan stå noe i meg i løpet av syklusen. Mestervennlige pads og kopper forverrer sterkt mine smerternivåer.

Men dette forlater meg med absorbentene som mitt eneste verktøy for å administrere rotet for en PO & # 8216; og jeg hater dem helt. Personlig tror jeg de er klissete, stinkende og aldri forbli på stedet.

Så da jeg nylig oppdaget Panties of the Period, var det et absolutt vendepunkt. Noe jeg komfortabelt kan bære, uten å bekymre seg for lekkasjer eller ekstra polstring mellom beina dine, til menstruasjonen har fullført kurset? Solgte det!

Etter en enkelt bruksperiode Tynn, Jeg var overbevist om at dette var svaret jeg lette etter. De er dyre, men antagelig kan vare i årevis. Og selv om C & # 8217; det er en læringskurve for rengjøring, disse er utvilsomt l & # 8217; beste alternativet jeg fant så langt.

Massasje gavekort

En av de tingene som folk kanskje ikke forstår kronisk smerte er at når du er i seng, eller når du irrigerer deg på grunn av smerte, kan du faktisk forårsake skade og spenning til andre muskler som ikke engang er involvert i de opprinnelige smertefulle områdene.

En god massasje kan hjelpe, og det er en fin måte å slappe av og ta vare på en PO & # 8216;. Men det er også en av de tingene som folk ikke alltid er gode til å gjøre en galskap for seg selv. Så et massasjegavesertifikat er en måte du kan hjelpe den kjære med Endo til å ta vare på seg selv og forhåpentligvis finne en PO & # 8216; av lettelse mens det er der.

Pyknogenol

Pycnogenol, eller furu barkekstrakt, er et av de eneste kosttilskuddene med Vitenskapelige studier Støtte verktøyet i behandlingen av endometriosen. Og resultatene er lovende, med pasienter som opplever en langsom, men konstant reduksjon av symptomene på # 8217; endometriose.

Jeg tok 100 mg av et piknogenol supplement hver dag siden min endometriose spesialist anbefalt det for første gang for syv år siden. Jeg vil ikke si at det er en mirakuløs omsorg (jeg har fortsatt endometriose og symptomene, tross alt). Men jeg tror hjelp.

Keto Cookbook

Gjennom årene prøvde jeg alle slags anti-inflammatorisk og overdreven restriktivt diett som du kunne ha hørt om. De fleste har blitt rammet eller tapt med hensyn til lettelse fra symptomer for meg.

Men keto dietten var annerledes. Faktisk er det sannsynligvis det nærmeste til en & # 8220; omsorg & # 8221; som jeg fant. Når jeg holder meg til minst 70% av måneden, er menstruasjonssmerten ofte ikke-eksisterende. At lav smerte situasjon har vært uhørt for meg i mange år.

Jeg er imidlertid en person som har problemer med å stikke til restriktive dietter. Jeg liker heller ikke matlaging. Så noen ganger finner jeg det vanskelig å være god på keto som jeg tror jeg burde være.

Men hvis du har noen i livet ditt som du liker å bli på kjøkkenet, og det er på utkikk etter lettelse fra symptomene, kan en kokebok keto være nyttig.

Bare vær der

På slutten av dagen, det beste du kan gi til personen i livet ditt som Endo er din kjærlighet og støtte.

Tilbyr å ta hendene dine fra hendene på spesielt vanskelige dager. Ta med måltider. Eller bare sitte med dem og la meg kle seg.

De fleste av oss vet at dette er dekket som har blitt tildelt oss, og vi har lært å klare det på best mulig måte, men dette betyr ikke at noen ganger ikke blir sint eller oss igjen for smerten vi har og # 8216; du bor. Være der under de vanskelige øyeblikkene, gi en skulder å gråte og et øre for å lytte, kan være en utrolig gave å gjøre.

L & # 8217;

Hvis du elsker noen med endometriosisen, vet du at noen ganger er det gode dager og dårlige dager. Men du vet også at de sliter med å skape så mange gode dager for seg selv og for de som elsker, så mye som mulig.

Hver av disse gaver kan hjelpe dem med å nå dette målet. Men enda viktigere, vet de at du holder oss. Og husk dem å ta vare på seg selv.

Som er kanskje den beste gave av alle.

Leah Campbell er en forfatter og utgiver som bor i Anchorage, i Alaska. Er en enslig mor for valg etter at en serie fortapt hendelser tok til vedtaket av datteren hennes. Leah er også forfatteren av boken «Enkelt kvinnelig infertile& # 8220; og skrev mye om temaene til & # 8217; infertilitet, Dell & # 8217; adopsjon og foreldre. Du kan koble sammen med Leah via Facebook, Hans Dedikert portal Og Twitter.