Guaifenesin for Fibro: Mucinex kan behandle fibromyalgi?

Beskrivelse

Fibromyalgi er en langsiktig sykdom som forårsaker muskuloskeletale smerter, tretthet og ømhetsområder. Årsaken til fibromyalgi er ikke kjent, men kan være relatert til stress, infeksjoner eller skader.

Siden det ikke er noen kur, ser de fleste med fibromyalgi etter noe for å lindre symptomer og forbedre livskvaliteten.

Guaifenesina, mest kjent med sin mucinex merkevare, blir noen ganger annonsert som en alternativ behandling for fibromyalgi. Guaifenesina er en ekspektorant. Kast slimet i luftveiene dine. Av denne grunn er det oftere brukt til å behandle thoracic congestion. Guaifenesina er lett å finne og tilgjengelig på disken.

Gjennom årene og # 8216; 1990, Dr. R. Paul St. Amand hypotesized at guaifenesin kunne brukes til å behandle fibromyalgi fordi det er litt urikosurisk. Uricosuric betyr at det fjerner urinsyren fra kroppen. St. Amand trodde at Guaifenesin hjelper med fibromyalgi symptomer fordi det fjerner urinsyren og fosfatet fra kroppen. Testene til støtte for hans uttalelser var anekdotiske, men de var tilstrekkelig til å få en stor oppfølging.

Men i kliniske studier har Guaifenesin ikke vist seg å være effektiv for fibromyalgi.

Guaifenesina-protokollen for fibromyalgi

Guaifenesin-protokollen er behandlingen for fibromyalgi utviklet av St. Amand i årene og # 8216; 1990.

Ifølge ham kan urikosuriske stoffer, som de som brukes til å behandle gikt, også lindre symptomer på fibromyalgi. Guaifenesina er bare litt urikosuric. Det har også færre bivirkninger i forhold til andre urikosuriske stoffer. Det er billig og lett å finne. St. Amand har bestemt at det kunne være det ideelle middelet.

ST-protokollen. Amand inkluderer tre deler:

 • Ved langsomt økende (titling) doseringen av Guaifenesina til du finner den rette
 • unngå salicylater (plassert i mange stoffer som aspirin, kosmetikk og urter som San Giovanni Grass)
 • Konsumere et lavt karbohydrat diett
 • Protokollen sier at symptomene dine faktisk skal forringe alle & # 8217;. Slik kan du nå den riktige dosen. Tilhengere hevder at du vil føle deg verre mens stoffet virker for å fjerne fosfatavsetninger fra vevet ditt. Hvis du fortsetter å følge protokollen, sier de, du vil gradvis begynne å føle deg bedre. Til slutt vil du gå inn i remisjonen, og du vil være fri for symptomene.

  Påståtte fordeler med Guaifenesin i Fibromyalgi

  Guaifenesina er ikke godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av fibromyalgi eller dets symptomer. Dette skyldes at det ikke har vist seg å lykkes i kliniske studier med tilstrekkelig antall mennesker.

  Til tross for dette har Guaifenesin-protokollen blitt vedtatt av mange basert utelukkende på anekdotiske tester.

  Ifølge anekdoter kan Guaifenesin:

  • frigjøre kroppen fra fosfatavsetninger & # 8220; skadelig & # 8221;
  • Slapp av muskler
  • smerte avlaste
  • Øke smertestillende effekter av andre analgetika
  • redusere angsten
  • Inverter alle symptomer på fibromyalgi

  Hva sier forskningen?

  CE N’Det var bare randomisert Klinisk eksperimentering Gjort for å evaluere effekten av guaifenesin i behandlingen av fibromyalgi symptomer. Studioet inkluderte 40 kvinner med fibromyalgi. Halvparten av kvinnene fikk 600 milligram Guaifenesin to ganger om dagen og # 8217; En annen halvdel hyret en placebo (sukkerpille) to ganger om dagen.

  Resultatene av studien fant at Guaifenesina ikke hadde noen vesentlige effekter på smerte og andre symptomer på fibromyalgi sammenlignet med placebo over et år. Forfatterne av studien oppdaget også at blod og urin nivåer av fosfat og urinsyre var alt normalt under studien, og ingen endring har blitt observert over tid.

  Etter at resultatene ble publisert, St. Amand han har erklært at studien ikke var tilstrekkelig kontrollert bruken av salicylat, og det var derfor han mislyktes. Anbefalt et oppfølgingsstudio.

  Imidlertid er den viktigste forfatteren av studien, Dr. Robert Bennett hevder at ingen av deltakerne brukte produkter som inneholdt salicylater under studien. Bennett tror du at det meste av suksessen med guaifenesin kan tilskrives en placebo-effekt og følelsen av en større følelse av kontroll.

  Siden da. Amand har publisert en bok om hvordan Guaifenesin kan hjelpe folk med fibromyalgi. Han begynte også å markedsføre en ny kosmetisk linje som ikke inneholder salicylater.

  Aneekdotiske relasjoner og pasientundersøkelser fortsetter å være til stor støtte for Guaifenesina. EN Telefonundersøkelse av kvinner som selv refererer til å ha fibromyalgi funnet at Guaifenesin var en av de vanligste husholdningsbehandlingene for disse kvinnene. Kvinner har også evaluert Guaifenesin som svært effektiv.

  Det er noen rettssaken Som Guaifenesin har mysteriumegenskaper hvis de brukes i høyere doser. Flere søk er nødvendig for å bekrefte disse effektene, men dette kan delvis forklare hvorfor noen mennesker med fibromyalgi føler seg bedre under Guaifenesina inntaket. Husk at det allerede er muskelavslappende midler godkjent av FDA som kunne fungere bedre enn Guaifenesin.

  Bivirkninger og risiko

  Selv om St. Amand sier at Guaifenesin ikke har noen bivirkninger, dette er ikke sant.

  Bivirkningene av guaifenesin er generelt milde. Den vanligste er:

  • svimmelhet
  • hodepine
  • diaré
  • døsighet
  • kvalme
  • Han retched
  • utslett
  • magesmerter

  Ved høye doser kan Guaifenesin øke risikoen for å ha nyre steiner.

  L & # 8217;

  L’bruk av guaifenesin for fibromyalgi mangler solid vitenskapelig basis. Snakker alltid med legen din før du starter en behandling som ikke er prøvd for din tilstand.

  Under avtalen kan legen gi sine anbefalinger for behandling av symptomer på fibromyalgi, for eksempel antidepressiva medisiner, smertestillende midler, myster eller fysioterapi. Du må kanskje prøve noen forskjellige behandlinger eller en kombinasjon av behandlinger før du finner noe som fungerer for deg.

  Hvis du vil prøve Guaifenesin for fibromyalgi, må legen din først sørge for at du ikke samhandler med andre rusmidler du allerede antar. Ikke avbryt reseptene uten først å konsultere legen din.