Grunnleggende forestillinger om nyre helse og nyresykdom: årsaker og spørsmål

COS’er nyresykdom?

Nyrene er et par størrelser på en knyttneve som ligger i den nedre delen av thoracic buret. C’er en nyre på hver side av ryggraden.

Nyrene er avgjørende for å ha en sunn kropp. De er hovedsakelig ansvarlige for filtrering av avfallsprodukter, Dell’overflødig vann og andre blodpriser. Disse toksinene lagres i blæren og fjernes deretter under vannlating. Nyrene regulerer også pH, salt og kalium nivåer i kroppen. De produserer hormoner som regulerer blodtrykk og styrer røde blodlegemer. Nyrene aktiverer også en form for vitamin D som hjelper kroppen å absorbere fotball.

Nyresykdommer påvirker omtrent 26 millioner Amerikanske voksne. Oppstår når nyrene er skadet og ikke kan utføre sin funksjon. Skaden kan skyldes diabetes, hypertensjon og forskjellige andre kroniske forhold (langsiktig). Nyresykdom kan føre til andre helseproblemer, inkludert svake bein, nerver og underernæringskader.

Hvis sykdommen blir verre over tid, kan nyrene slutte å fungere helt. Dette betyr at dialysen vil være nødvendig for å utføre nyrene på nyrene. Dialysis er en behandling som filtrerer og renser blod ved hjelp av en maskin. Kan ikke kurere nyresykdom, men kan forlenge livet ditt.

Hva er typer og årsaker til nyresykdom?

Kronisk nyresykdom

Den vanligste formen for nyresykdom er kronisk nyresykdom. Kronisk nyresykdom er en langsiktig tilstand som ikke forbedrer seg over tid. Det er vanligvis forårsaket av’hypertensjon.

L’Hypertensjon er farlig for nyrer fordi det kan øke presset på glomeruli. Glomeruli er de små blodkarene i nyrene der blodet blir rengjort. Over tid, «8217 økningen i trykkskader disse fartøyene og nyrefunksjonen begynner å synke.

Nedsatt nyrefunksjonen vil ende opp med forringelse av det punktet at nyrene ikke lenger kan spille sitt arbeid riktig. I dette tilfellet ville en person trenge å gå til dialyse. Dialysen filtrerer overflødige væsker og slagg fra blod. Dialyse kan bidra til å behandle nyresykdom, men kan ikke kurere det. En nyretransplantasjon kan være A’annen behandlingsalternativ, avhengig av omstendighetene.

Diabetes er også en av hovedårsakene til kronisk nyresykdom. Diabetes er en gruppe sykdommer som forårsaker høyt blodsukker. L’økt blodsukkernivå skader blodkar i nyrer over tid. Dette betyr at nyrene ikke kan rense blodet riktig. L’Nyresvikt kan oppstå når kroppen din er overbelastet med toksiner.

Nyrestein

Nyrescorasjoner er et annet felles nyresproblem. Oppstår når mineraler og andre blodstoffer krystalliserer i nyrer, danner faste masser (steiner). Nedsatt nyreberegninger kommer vanligvis ut av kroppen under vannlating. Passasjen av nyrestein kan være ekstremt smertefulle, men forårsaker sjelden betydelige problemer.

Glomerulonfrit

Glomerulonefrit er en Glomeruli i Glomeruli & # 8217;. Glomeruli er ekstremt små strukturer ALLE’Interiør av nyrene filtrerer blod. Glomerulonfrit kan skyldes medfødte infeksjoner, narkotika eller abnormiteter (lidelser som oppstår under eller umiddelbart etter fødselen). Forbedrer ofte alene.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom er en genetisk sykdom som forårsaker veksten av mange cyster (små væskeposer) i nyrene. Disse cystene kan forstyrre nyrefunksjonen og forårsake nyresvikt. (Det er viktig å merke seg at individuelle nyrecyster er ganske vanlige og nesten alltid ufarlige. Polycystisk nyresykdom er en separat og mer alvorlig tilstand.)

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner (UTI) er bakterielle infeksjoner i hvilken som helst del av urinsystemet. Blæreinfeksjoner og alle «8217; urinrøret er de vanligste. De er lett behandlet og fører sjelden til flere helseproblemer. Men hvis ikke behandlet, kan disse infeksjonene spre seg til nyrene og forårsake nyresvikt.

Hva er symptomene på nyresykdom?

Nyresykdom er en tilstand som lett kan gå ubemerket til symptomene blir alvorlige. Følgende symptomer er tidlig alarmsignaler som du kan utvikle en nyresykdom:

 • utmattelse
 • Konsentrasjonsproblemer
 • søvnforstyrrelser
 • liten appetitt
 • muskel kramper
 • Hovne føtter / ankler
 • hevelse rundt øynene om morgenen
 • Tørket og skumlet hud
 • Hyppig vannlating, spesielt sent på kvelden

Tilleggsinformasjon: Renalfunksjonstest »

Alvorlige symptomer som kan bety at nyresykdom utvikler seg i nyresvikt inkluderer:

 • kvalme
 • Han retched
 • tap av Appetit
 • Endringer i urinproduksjonen
 • Flytende retensjon
 • anemi (en reduksjon i røde blodlegemer)
 • Redusert seksuell lyst
 • Plutselig økning i kaliumnivåer (hyperkalemi)
 • Betennelse i perikardiet (sekk full av væske som dekker hjertet)

Hva er risikofaktorene for utviklingen av nyresykdom?

Personer med diabetes har større risiko for å utvikle nyresykdom. Diabetes er hovedårsaken til nyresykdom, som representerer 44 prosent av nye tilfeller. Du kan også være mer sannsynlig å inngå en nyresykdom hvis:

 • overvektige
 • Ha andre familiemedlemmer med kronisk nyresykdom
 • de er gamle
 • Jeg er av afrikansk, spansk, asiatisk eller indisk amerikansk opprinnelse

Tilleggsinformasjon: Type 2 Diabetes og nyresykdom »

Hvordan nyre sykdom er diagnostisert?

Legen din vil bestemme først hvis du tilhører en av de høyrisikogruppene. Da vil de kjøre noen tester for å se om nyrene dine fungerer som de skal. Disse testene kan inkludere:

Glomerulær filtreringshastighet (GFR)

Denne testen vil måle nyrene og vil bestemme scenen for nyresykdom.

Ultrasonisk skanning eller datastyrt tomografi (TC)

Ultralyd og TC-skanninger produserer skarpe bilder av nyre og urinveiene. Bilder lar legen din se om nyrene dine er for små eller for store. De kan også vise noen svulster eller strukturelle problemer som kan være til stede.

Renalbiopsi

Under en nyrebiopsi vil legen fjerne et lite stykke stoff fra nyrene mens du er sedato. Stoffprøven kan hjelpe legen din til å bestemme hvilken type nyresykdom du har og # 8217; Enhet av skaden som skjedde.

Urin test

Legen kan be om et utvalg av urin for å teste albuminaet. L’albumin er et protein som kan overføres i urin når nyrene er skadet.

Kreatinin test i blodet

Kreatinin er et avfallsprodukt. Den slippes ut i blodet når kreatinen (et molekyl som er lagret i muskelen), dekomponeres. Nivåene av kreatinin i blodet vil øke hvis nyrene ikke fungerer som de skal.

Tilleggsinformasjon: Overdreven liten Urinering »

Hvordan nyre sykdom er behandlet?

Behandling for nyresykdom er vanligvis konsentrert på kontrollen av den underliggende årsaken til sykdommen. Dette betyr at legen vil hjelpe deg med å håndtere blodtrykk, blodsukker og kolesterolnivå. De kan bruke en eller flere av følgende metoder for å behandle nyresykdom.

Medisiner og narkotika

Legen vil foreskrive hemmere av’angiotensin (ess). Dette er blodtrykksmedikamenter som kan redusere utviklingen av nyresykdom. Legen din kan foreskrive disse stoffene for å bevare nyrefunksjonen, selv om du ikke har høyt blodtrykk.

Det kan også behandles med kolesterolmedisiner (for eksempel simvastatin). Disse stoffene kan redusere blodkolesterolnivået og bidra til å opprettholde nyrehelsen. Avhengig av symptomene, kan legen din også foreskrive legemidler for å lindre hevelse og kurere anemi (reduksjon av antall røde blodlegemer).

Endringer i kosthold og livsstil

Å gjøre endringer i kostholdet er like viktig som å ta medisiner. Vedta en sunn livsstil kan bidra til å forhindre mange årsaker på foten av nyresykdom. Legen din kan gi deg råd til:

 • Kontroller diabetes gjennom insulininjeksjoner
 • Reduser kolesterolrike matvarer
 • salt
 • Start et sunt kosthold for hjertet som inkluderer frisk frukt, grønnsaker, integrert frokostblandinger og fettfattige meieriprodukter
 • Begrense alkoholforbruket
 • slutt å røyke
 • Øke den fysiske aktiviteten
 • gå ned i vekt

For å lære mer: Hva vil du vite om fitness og trening? »

Dialyse og nyresykdom

Dialyse er en kunstig metode for å filtrere blod. Den brukes når noen nyrer har mislyktes eller mislykkes. Mange med nyresykdom på et avansert stadium må gjennomgå dialyse permanent eller til en donor nyre er funnet.

Det er to typer dialyse: hemodialyse og peritoneal dialyse.

Hemodialyse

I hemodialyse er blod pumpet gjennom en spesiell maskin som filtrerer avfallsprodukter og væske. L’hemodialyse utføres hjemme hos deg eller på et sykehus eller i et dialysenter. De fleste har tre økter i uken, som hver varer tre til fem timer. Imidlertid kan hemodialysis også utføres i kortere og hyppigere økter.

Flere uker før du starter hemodialysisen, vil de fleste lide en operasjon for å skape en artero-venøs fistel (AV). En AV-fistel er opprettet ved å koble en ‘8217; arterie og en vene like under huden, typisk i # 8217; underarmen. Det største blodkaret gir en større mengde blod å flyte kontinuerlig gjennom kroppen under hemodialysebehandling. Dette betyr at mer blod kan filtreres og renses. En artero-venøs graft (et ringplastrør) kan implanteres og brukes til samme formål hvis A’arterie og en vene ikke kan slås sammen.

De vanligste bivirkningene av hemodialysen er lavt blodtrykk, muskel og kløe kramper.

Peritonealdialyse

I peritoneal dialyse, erstatter peritoneo (membran som dekker bukveggen) nyrer. Et rør er implantert og brukes til å fylle magen med en væske som kalles dialysert. Dreneringsprodukter i blodstrømmen fra peritoneum til dialyse. Diamaliseringen blir deretter drenert fra # 8217; Abdomen.

Det er to former for peritonealdialyse: poliklinisk peritonealdialyse fortsetter, hvor magen er fylt og drenert flere ganger i løpet av dagen, og kontinuerlig peritoneal dialyse assistert av sykler, som bruker en maskin for å sirkulere fluidet i og utenfor # 8217; Magen om natten mens personen sover.

De vanligste bivirkningene av peritonealdialyse er infeksjoner i bukhulen eller i # 8217; område hvor røret ble implantert. Andre bivirkninger kan inkludere økning i vekt og ernie. A’Hernia er når tarmene skyver gjennom et svakt punkt eller lacerasjon i nedre abdominalvegg.

Hva er det langsiktige perspektivet for en person med nyresykdom?

Nyresykdom forsvinner normalt ikke en gang diagnostisert. Den beste måten å holde helsen til nyrene på, er å vedta en sunn livsstil og følge legenes råd. Nyresykdom kan bli verre over tid. Det kan også føre til nedsatt nyrefunksjon. L’nyreinsuffisiens kan være farlig for livet hvis ikke behandlet.

L’nyreinsuffisiens oppstår når nyrene jobber knapt eller ikke fungerer i det hele tatt. Dette styres av dialyse. Dialysen inkluderer bruk av en maskin for å filtrere avfallet fra blodet. I noen tilfeller kan legen anbefale en nyretransplantasjon.

Hvordan forebygge nyresykdom?

Noen risikofaktorer for nyresykdom, som alder, rase eller familiehistorie, er umulig å kontrollere. Det er imidlertid tiltak du kan adoptere for å forhindre nyresykdom:

 • drikk mye vann
 • Kontroller blodsukkeret hvis du lider av diabetes
 • Kontroller blodtrykket
 • Redusere saltinntaket;
 • slutt å røyke

Vær oppmerksom på benk-top-stoffer

Du bør alltid følge doseringsinstruksjonene for benk-top-stoffer. Ta for mye aspirin (Bayer) eller ibuprofen (Advil, Motrin) kan forårsake skade på nyrene. Ring legen din dersom de normale dosene av disse legemidlene ikke effektivt styrer smerten din.

Ta prøven

Spør legen din om å ta en blodprøve for nyreproblemer. Nyresproblemer forårsaker generelt ikke symptomer til de er mer avanserte. Et grunnleggende metabolsk panel (BMP) er en standard blodprøve som kan utføres som en del av en rutinemessig medisinsk undersøkelse. Sjekk blodet ditt for kreatinin eller # 8217; urea. Dette er kjemiske stoffer som trenger blod når nyrer ikke fungerer som de skal. En BMP kan oppdage nyreproblemer tidlig, når de er lettere å behandle. Du bør testes hvert år hvis du har diabetes, hjertesykdom eller hypertensjon.

Begrenser visse matvarer

Flere kjemikalier i mat kan bidra til visse typer nyreberegninger. Disse inkluderer:

 • overdreven natrium
 • Animalske proteiner, som biff og kylling
 • Sitronsyre, lokalisert i sitrusfrukter som appelsiner, sitroner og grapefrukt
 • Oksalato, en kjemikalie tilstede i rødbeter, spinat, søte poteter og sjokolade

Spør om fotball

Snakk med legen din før du tar et fotball supplement. Noen kalsiumtilskudd har vært knyttet til økt risiko for nyrestein.