Grovt hår: Tips for omsorg og behandling

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Til tross for det du kanskje har hørt, betyr det ikke grovt hår at håret ditt er vanskelig å administrere.

Faktisk, & # 8220; grovt hår & # 8221; Det er bare en måte å beskrive tykkere og bredere kroppstrenger enn de fleste andre hårtyper.

Disse tykkeste tråder, hvis man klarte riktig, kan holde en krølle eller en stil godt og høres sunt, tykt og sterkt.

Nøkkelen, som med de fleste hårtyper, er å vite:

 • Hvordan ta vare på håret ditt
 • Hvilke typer produkter bruker
 • Hva å unngå å unngå

I denne artikkelen vil vi gjøre en «8217; mer grundig dykk i noen av hårpleie tricks som fungerer spesielt godt for å hjelpe ditt tøffe hår til å virke til det beste.

Hvordan vet du om du har grovt hår?

Mange mennesker er genetisk forberedt på å ha grovt hår. Grovt hår er rett og slett en naturlig konsistens som deles av mange etnisiteter, og mange mennesker tilbeder for å få det.

Når det kommer til hår, definerer stylister og dermatologer vanligvis grovt hår som å ha en tykkere omkrets enn andre hårtyper. Dette betyr ikke at håret ditt er grovt eller vanskelig å administrere.

Når du tar en lås med grovt hår og ruller dem i fingrene, kan du høre tykkelsen. Føles generelt og ser bredere ut enn et stykke sytråd.

Med fint hår, låsen er mye tynnere og vanskelig å høre mellom fingrene dine.

Hvis håret ditt alltid har vært naturlig grovt, er det noen faktorer som kan føre til at håret ditt blir mer grovt.

Grovt hår kan være en bivirkning av:

 • Reseptbelagte legemidler, som steroider og medisiner for hårvekst som minoxidil
 • En hormonell ubalanse
 • Noen skjoldbruskkjertelen

Hvor grovt hår er forskjellig fra tykt hår?

C’er ofte mye forvirring om de som regnes som håret & # 8220; grove & # 8221; Og de som regnes som hår og er tykk & # 8221;.

Det tykke håret refererer til tettheten av hårsekkene på hodebunnen. Med andre ord, hvis du har tykt hår, har du flere hårsekk på hodebunnen, noe som betyr at du har mer hår på hodet ditt enn andre mennesker.

Grovt hår, D’annen del betyr at hårakselen har en stadig større omkrets og føles mer konsistent mellom fingrene dine.

Konsistensen og tettheten av håret ditt er to forskjellige ting. Hver har en kombinasjon av de to.

Forstå hva slags tekstur og tetthet av håret du kan hjelpe deg med å bestemme den beste måten å administrere og ta vare på håret ditt.

Hårpleieforslag for grovt hår

Vet hvordan du skal ta vare på ditt tøffe hår, kan gjøre dem lettere å administrere og stunne. De riktige typer behandlinger kan også bidra til å legge til kropp og skinne til dine tykke tråder.

Her, ifølge hårpleieeksperter, er det åtte måter å øke helse og håndtering av ditt grove hår.

1. Bruk condition kremer

Opprette kremer og serum kan hjelpe hårakselen til å slappe av, gjenopprette sin naturlige form.

Også, mange anti-skarpe condition kremer kan beskytte grovt hår mot skade på skade ved å infisere hår med silikon og protein.

Sera kan legge til glans og vekt til grovt hår og opprørere som ikke vil holde seg stille.

Paul Mitchell Super Skinny Serum inneholder lette silikoner som kan bidra til å sand, tilstand og legge til glans til grovt hår.

Hårbehandling Serum av Bali Secret er et skyllingserum som bidrar til å kontrollere L’crepe effekt og forbedre glans med en rekke vegetabilske oljer og vitaminer.

2. Unngå alkoholbaserte hårprodukter

L’Alkohol er en grunnleggende ingrediens i mange hårprodukter, spesielt lakker og hårgel. Selv om disse produktene midlertidig kan tømme mannen din, kan de også fjerne håret fuktighet.

Grovt hår kan lett tørke opp, noe som gjør dem underlagt skade. Prøv å velge alkohol eller lave alkoholformler for dine styling produkter når det er mulig.

To alkoholalternativer som kan fungere godt, inkluderer:

 • Pantene Pro-V Hairspray er en lett lakk og uten alkohol blokkerer fuktighet for å bekjempe frizz;.
 • L’Ange Hair Luster Spray Laminat er en spray uten alkohol med botaniske ekstrakter som kan være verdt den høyeste prisen hvis du er ute etter et styling produkt som gir skinn også til ditt grove hår.

3. Sov på en silkepute

Selv om det ikke er noen undersøkelser til støtte for «uttalelse, anbefaler mange skjønnhetseksperter å sove på en silkepute for å beskytte håret fra:

 • vekst
 • tangles
 • skader

Silke putevarer gir en friksjonsfri overflate som har en tendens til å være mer delikat både på hår og hud enn bomulls varianter.

De absorberer også mindre fuktighet, noe som betyr at de kan hjelpe håret til å holde sin naturlige olje og glans.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en silkepute, sørg for at du kjøper en av ren silke og ikke annonseres som «8221, som betyr at det kan realiseres med lavere kvalitetsmaterialer.

4. Begrens den varme frisyren

Overdreven bruk av varme styling verktøy kan frata fuktighet hår, noe som gjør det:

 • tørketrommel
 • Frizzier
 • mindre håndterlig

Hold din varme styling rutine på et minimum hvis du har grovt hår. Hvis du tørker håret ditt, en studie antyder at holder hårføner ca 6 cm fra håret kan bidra til å forhindre skade.

Det er også viktig å holde dysen i bevegelse og ikke konsentrert på et punkt.

5. Prøv dype condition masker

Konditionering av hårmasker er en fin måte å mate, fukte og myke grovt hår. Du kan prøve å lage dine gjør-det-selv-hårmasker med naturlige ingredienser som:

 • kokosolje
 • Olje d’oliven
 • honning
 • aloe vera
 • Avokado

Hvis du har prøvd en spesielt nyttig hårmaske for håret ditt, kan du maksimere fordelene ved å bruke den om natten.

Du kan også prøve behandlingene med varm olje som inneholder:

 • avokado olje
 • jojoba olje
 • kokosolje

Disse vegetabilske oljene kan bidra til å beskytte og fukte hår, redusere crepe og tørrhetseffekt.

Du kan bruke en hårmaske eller behandling med varm olje på håret ditt en gang i uken. Hvis håret ditt er veldig tørt, kan du bruke behandlingen to ganger i uken.

6. Ta vitaminer

Mens produktene og de riktige behandlingene kan hjelpe håret ditt, hva du legger i kroppen din, kan du påvirke hårets helse og vitalitet fra innsiden.

Vitaminer og mineraler som er spesielt viktige for sunt hår, inkluderer:

 • Vitaminer A, C, D og E
 • Biotin
 • niacin
 • jern

Den beste måten å øke rekruttering av disse vitaminene på er å skaffe dem fra maten du spiser.

Hvis du har problemer med å få tilstrekkelig mengde av disse næringsstoffene gjennom maten, kan du vurdere L’lagt til som kosttilskudd. Kosttilskudd kan bidra til å kompensere for eventuelle mangler i kostholdet.

Men snakk med en lege før du tar noen supplement.

7. Få regelmessige finish

Skjærehår hver 8-10 uker er en god praksisregel for alle typer hår.

De vanlige finishene hjelper til med å kvitte seg med splittede dobler og hår som er skadet av:

 • Tørke en phon
 • Varme styling verktøy
 • farging
 • Andre behandlinger

Det kan være nyttig å lage en håravtale hver annen måned.

Arbeide med en frisør kan bidra til at håret opprettholder sin form og deres stil uten å bli belastet av skadede og grillede ender.

8. Velg riktig børste

Bruk en flat eller rund børste som har en stor plass mellom børstene.

Hvis du har grovt hår, børst dem når de er våte. Dette kan bidra til å redusere crepe-effekten, folder og tangles når håret ditt tørker opp. Videre, unngå å pusse håret.

En pensel som kan fungere bra, er børstebristet av bsismehårsvin. Hjelper med å spre L’naturlig hårolje fra hodebunnen til hårtips, også fjerne overflødig sebum.

Bunnlinjen

Naturligvis har grovt hår tykkere låser og bredere omkrets enn andre hårtyper. Det er ofte forvirret med tykt hår, som refererer til tettheten til hårsekkene du har på hodet.

Hvis behandlet og klarte riktig, kan det grovt hår holde en stil godt. Det kan også virke som om det har mye kropp og volum.

Men som med andre typer hår, hvis det er utsatt for for mye varme og frisyre, i tillegg til for mange aggressive behandlinger, kan det bli tørt, skjøre, skjøre og gjenstand for brudd.

Som med andre hårtyper, er det viktig å bruke produkter og ingredienser som passer for å hjelpe håret som blir matet og godt betinget.