Grønn poop når du er gravid: hva det betyr?

Del på Pinterest

Som nå vil du vite, påvirker graviditeten hver del av kroppen, til og med fordøyelsen og poop!

Intestinale bevegelser kan se annerledes noen dager, selv når vi ikke er gravid. Det grønne poopet kan få deg til å se i bollen to ganger, men det er i det normale området for poopen (som du tror det eller ikke).

Det er flere grunner til at ditt poop kan være grønt. Selv om det ikke er vanlig, vanligvis ikke C’det er ingenting å bekymre seg for. Noen årsaker har ingenting å gjøre med graviditet: Noen ganger kan Green Poop skje med noen.

Våre initiativer

Matvarer

Gjør poopen (del) av hva du spiser! Noen matvarer kan gi din poop en grønn nyanse, uansett om du er gravid eller ikke.

Fiber-rike matvarer bidrar til å øke poop. Mye av fiberen blir ikke fordøyd og blir utvist fra kroppen din. Hvis du har spist mange vegetabilske matvarer som er rik på fiber og grønn, kan de også farge avføringen.

Matvarer som noen ganger kan forårsake grønne poops inkluderer:

 • spinat
 • kål
 • brokkoli
 • kål
 • chard
 • persille
 • Urter
 • tang

Mat DYE

Matfarger og fargestoffer er kjemikalier som gjenoppliver noen matvarer. Hvis du har sippet en grønn drink eller du spiste et stykke kake med glasert grønt glasur (kanskje dagen i St. Patrick?), Du kan ha grønn poop.

Noen matfarger bruker blågrønne alger kalt Spirulina for å gi dem en grønn nyanse. Andre er laget med kunstige kjemikalier. Begge typer grønne matfarger kan gi deg mint poop.

På samme måte kan andre fargestoffer og matfarger noen ganger belyse din poop. Litt & # 8216; av svart, lilla og blå matfargestoff kan også forvandle din poop til grønn. Dette skyldes at fargene er delvis dekomponere når maten blir fordøyd.

Jerntilskudd

Du tar sannsynligvis et prenatalt supplement. Kontroller ingrediensene. Det vil trolig inneholde mineraljern. Iron er viktig for kroppen din å produsere mange røde blodlegemer for deg og ditt barn.

L’Inntak av jerntilskudd kan noen ganger gi deg Verdastre eller Black Feces.

Pass på at du ikke tar ekstra jern sammen med ditt daglige prenatal supplement. Ta alle dine kosttilskudd i anbefalte doser og drikk rikelig med vann for å vaske dem.

Medisinering

Noen stoffer kan midlertidig endre poop-farge. Antibiotika eliminerer noen sunne bakterier i # 8217; tarmen, sammen med bakterier & # 8220; dårlig & # 8221;. Vennlige bakterier hjelper deg med å gjøre brunt poop.

Det intibiotiske inntaket kan gjøre deg grønt poop for en PO & # 8216;. Ikke bekymre deg, sunne bakterier kommer tilbake når du ikke lenger er i terapi med antibiotika.

Andre stoffer kan også gjøre ditt grønne poop. Dette inkluderer indomethacine smertestillende stoffet.

Gallestein

Galleberegninger er herdet kolesterolstykker og fordøyelsessyrer i deg galleblære. Hvis du er gravid, er du mer sannsynlig å inngå gallestein fordi graviditetshormoner midlertidig øker kolesterolnivået.

Ikke bekymre deg: Vanligvis svinger gallesteinene til det oppløses og forårsaker ingen symptomer. Andre ganger samles galleberegninger som et løs grus og forårsaker en gallekanalblokk.

Gale lærde er en del av fordøyelsessystemet ditt. Disse rørene bærer gallen (fordøyelsesvæsken) fra leveren og galleblæren til tarmene. L’Tenuous tarmen er hvor det meste av matfordøyelsen foregår.

En blokk i gallekanaler kan oppstå på grunn av en infeksjon, inflammasjon eller galleberegninger. Gallen er også det som gjør poopen til en mørkere nyanse som den brune. Hvis ikke C’Det er galle, din poop vil være av en klarere nyanse, vanligvis gul, men noen ganger lysegrønn.

infeksjoner

Hvis din poop går fra lysegrønn til gul, kan det skyldes en infeksjon på 8217;. A’infeksjon eller hevelse i leveren, bukspyttkjertelen, eller galleblæren kan noen ganger lette fargen på ditt poop, enten du er gravid eller ikke.

L’betennelse (hevelse) i leveren kan også gi deg flere lysfarge-tarmbevegelser. Galleberegninger kan noen ganger utløse A’Infeksjon eller A’betennelse i leveren.

Vanlige graviditetsendringer

Når barnet ditt vokser, knuses tarmene dine og andre viktige interne deler på den ene siden. Du har også høye nivåer av graviditetshormoner som progesteron. Disse endringene forårsaker vanligvis forstoppelse, hevelse og gass.

Noen graviditetshormoner kan også føre til raskere fordøyelse. Selv om dette ikke forårsaker diaré, kan det føre til grønt poop. Dette skjer fordi når kroppen din ikke tar deg tid til å koble til, kan vennene ikke slå det til brunt.

Gallen er naturligvis en gulgrønn farge. Når du blander med poop, hjelper venner bakterier å gjøre det brunt. Hvis ditt poop ikke er bortskjemt nok fra bakterier, blir det en grønn skygge i stedet for brun.

Fordøyelsessituasjoner

Hvis du har en «8217; infeksjon eller en fordøyelsessykdom, kan tarmen din irritere og bli kvitt avføringen før den har tid til å ta en vakker, brun tone i stedet for grøntområder.

Fordøyelsesinfeksjoner og kroniske forhold som kan deles under graviditeten inkluderer:

Den grønne poopen er et tegn på arbeid?

Diaré eller vandig og løs poop er vanlig i tredje kvartal (noe å se fremover!). Du kan ha mye diaré når datoen for fødsel tilnærminger på grunn av hormonelle topper.

Mens det grønne poopet også kan skje i løpet av denne perioden, betyr det vanligvis ikke at du skal gå for arbeidskraft. Grønn poop kan skje når som helst under graviditeten.

Når skal du ringe legen din

Den grønne poopen under graviditet forsvinner vanligvis alene. Det er ikke nødvendig å ringe legen din hvis det oppstår noen ganger, og hvis du ikke har andre symptomer.

Ring legen din nå hvis du har andre symptomer sammen med det grønne poopet, som:

 • feber
 • Diaré som varer mer enn 3 dager
 • krampe
 • opphovning
 • Gassiness
 • Uvanlig stinkende gass
 • mageknip
 • ryggsmerter
 • smerte i # 8217; magen øverst til høyre
 • Smerter i skulderområdet

Om poop farger, la legen din vite om du tror du har blod i ditt poop. Levende rødt blod i avføringen kan virke alarmerende, men kommer vanligvis bare fra hemorroider i nærheten av kroppen;.

D’Andre deler, mørk rød til svart i ditt poop, eller poop ser en kaffebakgrunn, betyr at blødning er høyere i fordøyelseskanalen. Du trenger kanskje akutt medisinsk behandling. Ring legen din med en gang.

Ta bort

Din poop kan fortelle deg mye mens du er graviditet, og når du ikke er gravid. Ta en rask titt på toalettet for å holde styr på poopendringene dine. (Ingen ord spill).

Green poop kan skje av mange grunner. De fleste av disse årsakene er ingenting å bekymre seg for. La legen din vite om du har andre symptomer sammen med endringer i fargen på avføringen.