Grind barnets tenner: Hvilke foreldre skal gjøre

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Del på Pinterest

I løpet av det første året av livet har barnet ditt mange ting å gjøre. En av de viktigste utviklingene dreier seg om tannene. Når hver tann oppstår, opplever barnet ditt nye følelser og ulemper.

Du bemerket at barnet ditt grenger tennene dine? I de fleste tilfeller er denne handlingen ingenting annet enn en enkel leting. Men hvis det skjer ofte, kan barnet ditt ha bruxisme, en tilstand som han gjenvinner sine tenner regelmessig.

Her er mer på bruxisme, hva som forårsaker det og hvordan å behandle det naturlig.

Bruxisme

Bruxisme er en medisinsk tilstand der han griggles sine tenner regelmessig. Treffer nyfødte, barn og voksne. Det kan skje om dagen og natten. I løpet av kveldstidene er det kjent som søvnbruxisme. Den gode nyheten er at de fleste tilfeller er milde og krever ingen behandling.

Bruxismesymptomer inkluderer:

  • Grind tennene eller stram kjeften
  • sliping sterk nok til å høre
  • skadet eller slitte tenner
  • Mall smerte eller ømhet
  • Mal d’ører eller hodepine i nærheten av templene

Nyfødte kan ikke fortelle deg verbalt hva som irriterer dem, så det kan være vanskelig å vite hva som skjer. Når det er sagt, selv om lyden av sliping er vanskelig å bære, er barnet ditt sannsynligvis bra.

Våre initiativer

Den første tannen til barnet ditt kan dukke opp i munnen hans allerede 4 måneder etter fødselen. Mange barn vil ha den første tannen etter 7 måneder. De vil motta mer i resten av det første året, når du kan begynne å merke slipingen.

Hvem vi er 1 i 3 Folk lider av bruxisme. For voksne kan årsaken få fra stress eller sinne, fra typen personlighet (konkurransedyktig, hyperaktiv, etc.) Og til og med fra eksponeringen for visse stimulanter som koffein eller tobakk. Noen ganger er årsaken ukjent.

L’alder er en annen faktor. Barn kan male tennene som svar på tannpine. Bruxisme er også relativt vanlig hos yngre barn. Forsvinner generelt i årene av # 8217; ungdomsårene.

Komplikasjoner

Mange babyer og barn vokser for mye til å male naturlig. Ingen annen behandling er nødvendig. Komplikasjoner i denne alderen er sjeldne.

Større barn med bruxisme bør observeres nærmere for å sikre at de ikke ødelegger sine voksne tenner. De kan utvikle en sykdom i’midlertidig mandibulær artikulasjon (atm) gjentatte ganger stramme kjeften.

Naturlige rettsmidler

Bruxisme er ikke alltid knyttet til tennene, men de to kan gå hånd i hånd i løpet av det første året av barnet.

Hvis du legger merke til at barnet ditt utvider tennene dine, kan du prøve å tilby deg et leketøy for å gni. Det finnes en rekke typer du kan teste for å se som fungerer best.

  • Naturlige gummiangrep, som Valli Giraffe Sophie, er myke og trøstende. De inneholder ikke ftalater eller bisfenol A (BPA).
  • Is tenner, som nuby soother ringer inneholder en liten mengde væske som holder kaldt. Friskhet kan lindre smerte forårsaket av tenner som treffer tannkjøttet.
  • Trebåndene, som disse lønnene, er myke og fri for kjemikalier. De er også naturlig antimikrobielle.
  • Silikon halskjeder for teething, som chewbeads, er perfekte for når du er rundt. De tillater barnet ditt å tygge hendene fri når du føler behov.

Hjemmelaget tannhjelp kan ta mange former. Prøv å våte mesteparten av et håndkle og brett det i fire. Så frys i noen timer og la barnet holde det for den fjerde tørre. Kald og fasthet bør bringe dem lettelse.

Noen foreldre bruker gule halskjeder for å lindre teething symptomer. Juryen er fortsatt ute hvis disse halskjeder vil fungere eller ikke. Det er bedre å snakke med barnets lege før du bruker en. Strangulation er en reell risiko når du legger noe rundt barnets nakke. For sikkerhet, fjern halskjedet før Sonnellini og før sengetid.

Bruxisme kan også skyldes stress, spesielt hos eldre barn. Hvis du mistenker at sønnens tenner sliping har noe å gjøre med bekymringer eller # 8217; angst, prøv å håndtere disse problemene direkte. En beroligende rutine før sengetid kan hjelpe med nattsliping.

Hvis barnet ditt fortsetter å male tennene i barndommen eller utvikle smerte eller komplikasjoner, ta kontakt med tannlegen din. Det er spesielle sprang som kan tilpasses barnets tenner for å hindre permanent skade på tennene.

Når skal du ringe legen din

Kontakt din barnelege når du er i tvil om barnets helse. Mesteparten av tennene er milde og har ingen lange livseffekter. Men vær oppmerksom på eventuelle endringer i barnets tenner.

Rapporter også enhver irritabilitet som kan være resultatet av kjeve smerte, mal d’ører eller andre sorger forårsaket av stramming.

Ta bort

Lyden og «8217; mentalt bilde av slipingen av barnets tenner kan forstyrre deg. Men husk, det er sannsynligvis en midlertidig tilstand som vil gå bort alene.

Hvis du fortsatt er bekymret for barnets tenner, fikser du en tannlegeavtale. Babyer bør ha sin første avtale fra tannlegen når deres første tann vises, eller i det minste innenfor deres første bursdag. Du kan bidra til å beskytte barnets tenner mens du holder trinn med vanlige avtaler.

Del på Pinterest