Graviditetsmat aversjon: Vanlige årsaker, inversjoner og håndtere problemet

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Del på Pinterest

COS’er mataversjonen?

Send din partner til en midnatt iskrem? Ta en krukke med pickles til frokost? Matkravene er så ventet under graviditet, de er en kjent kliché.

Men med hensyn til mat aversjon? Hvis du forventet å spise alt du ser under graviditet, din plutselige hat for hva din favoritt snack kunne slå deg på overraskelse.

Derfor kan du ikke spise noen ting du elsket og hvordan du kan takle mataversjon under graviditet.

Hva er årsakene til’mataversjon under graviditet?

Mat aversjon, som ønskene, er sannsynligvis forårsaket av hormonelle endringer i graviditeten. Mengden human chorionisk gonadotropin (HCG), L’hormon som aktiverte den positive graviditetstesten, dobler noen få dager i løpet av første kvartal.

HCG-nivåer når toppen og stabiliserer seg rundt graviditetens uke. Inntil det øyeblikket kan raske økninger være grunnlaget for symptomer som kvalme, cravings og mataversjon. Imidlertid vil hormonene fortsette å påvirke din appetitt under graviditeten.

Din mataversjon kan også være knyttet til morgenkvalusen din. Dette kan skyldes det faktum at begge er forårsaket av hCG. Det kan imidlertid også være fordi du knytter morgenkvalme til matvarer du spiser på den tiden.

Sekund Mayo Clinic, Kvalme og aversjon mot mat kan være både de første symptomene på graviditet, som fortsetter i første kvartal. Disse første symptomene varer noen ganger selv for all graviditet.

Hva sier forskningen

En revisjon av litteraturen publisert i Grenser i psykologi antyder at kvalme og mataversjon kan relateres når det oppstår under graviditet. Forfatterne av studien understreket at denne konklusjonen i stor grad er basert på datert studier, og videre forskning er nødvendig.

En gjennomgang av litteratur i Journal of Food and Nutrition Research Han sa et forhold mellom mat og kvalme og oppkast under graviditeten.

Forskere har antydet at dette forholdet kunne skyldes en kroppsmekanisme som beskytter mot potensielt skadelige elementer i visse matvarer. Rapporten kan også være et resultat av komplekse kulturelle og psykologiske årsaker.

Når matvarer er mer sannsynlig å forekomme?

Det er svært sannsynlig at matvareprisene oppstår i løpet av første kvartal. Du kan imidlertid oppleve mat aversjon når som helst under graviditeten. Nye aversjoner kan også utvikle seg når som helst under graviditeten.

Mesteparten av tiden forsvinner mataversjon etter barnets ankomst. Det er også mulig at adversjoner fortsatte på ubestemt tid.

Hva er vanlige matkonseksjoner under graviditet?

Under graviditet kan du prøve en «8217, aversjon eller et ønske om mat. Du kan også ha en «8217; aversjon til en bestemt mat på et tidspunkt under graviditet og ønske den samme maten senere. Imidlertid gjelder de vanligste avionene matvarer med sterke lukt.

Vanlige graviditetens adversions inkluderer:

Noen gravide kvinner også modige matene som er oppført ovenfor. Hvilke matvarer hater & # 8211; eller craving & # 8211; Under graviditeten er de ikke nødvendigvis knyttet til din pre-graviditet diett.

Fordi graviditeten ødelegger dine hormoner, er det normalt at du vil spise noe du ikke liker og hater maten du elsket.

Hvordan kan du håndtere mataversjon under graviditet?

I de fleste tilfeller er det sunt å lytte til kroppen din under graviditeten. Dette betyr at det er godt å unngå dine aversjoner og spise mat du vil ha, i moderasjon. Prøv å ikke overdrive.

En studie i dagboken Appetitt Han fant ut at å gi bort fra trangene i stil under graviditet er forbundet med en overdreven vektøkning.

Hvis advokater inkluderer viktige matvarer under graviditeten, må du sørge for at du tar disse næringsstoffene på andre måter. For eksempel, hvis du har en’aversjon til kjøtt, spiser mange andre protein matvarer som valnøtter og bønner.

Du kan også komme seg rundt Avions & # 8220; gjemmer seg & # 8221; Maten du ikke vil ha i andre matvarer. For eksempel, hvis salatene får deg til å føle deg dårlig, prøv å sette grønne bladgrønnsaker i en frukt smoothie. Der vil du ikke legge merke til smak eller tekstur.

Hva er takeaway maten?

Både mat unngås og cravings er normale under graviditet, så du trenger ikke å bekymre deg. Men hvis du ikke klarer å spise de fleste matvarer, kan det påvirke barnets vekst. I dette tilfellet diskuter vektøkningen med legen.

Under graviditeten er mataversjon noen ganger ledsaget av isbehov eller andre ikke-matvarer.

Det er mulig at gravide kvinner som ønsker skadelige ting som ikke er mat, som smuss eller kritt. Denne tilstanden, kalt Pica, kan være et tegn på et grunnleggende medisinsk problem. Hvis dette skjer, ring legen din.

Spørsmål og svar: Kvalme og morgen kvalme

Spørsmål:

Hva er noen rettsmidler for kvalme og morgen ubehag under graviditeten?

Anonym tålmodig

TIL:

Morgen kvalme er vanlig under graviditet, men følger vanligvis etter første kvartal. Det er ingen kur mot morgenkvalme, men det er anbefalinger som kan gjøre morgenkvalme tålelig. Prøv å sette alarmen litt og # 8216; snart om morgenen, så gi deg hele tiden til å våkne opp og flytte sakte å komme opp fra sengen. Sett saltede kjeks på nattbordet, slik at du kan spise dem når du sitter på sengen. Om dagen, forbruker små måltider og unngå krydret eller fettstoffer. Det er noen produkter du kan kjøpe for å hjelpe, for eksempel popdråper, som er fri for narkotika; Havbånd, som bruker pulspunktene for akupressur for å hjelpe deg med å bekjempe kvalme; Og candies i dråper som inneholder ingefær og sitron for å berolige magen.

Debra Sullivan, PhD, MSN, RN, CNE, COISvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.