Graviditetskreft: Typer, behandling, risiko og perspektiver

Beskrivelse

Selv om det er sjeldent, kan du bli diagnostisert med kreft under graviditeten. Du kan også bli gravid mens du behandler for kreft.

Graviditet forårsaker ikke kreft og i de fleste tilfeller være gravid, vil ikke vokse kreft raskere i kroppen din. Noen ganger endres hormonelle endringer kan stimulere Spesifikke svulster, som melanom, men dette er sjeldent.

Kreft påvirker vanligvis ikke barnet ditt ennå ikke født, men noen terapier kan innebære risiko. Arbeid tett med legen din for å bestemme de beste behandlingsalternativene for barnets helse og helse.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan leger diagnostiserer og behandler kreft under graviditet.

Hvor vanlig kreft er under graviditet?

Generelt er kreft under graviditet en sjelden hendelse. Statistikken viser det 1 i hver 1000 Noen form for kreft er diagnostisert med gravide kvinner. derimot, Eksperter forventer Antallet patentgradige kvinner i kreft øker fordi flere kvinner venter til de er større for å få barn. Risikoen for å utvikle de fleste svulster øker med alderen i alderen.

Brystkreft er en av de vanligste typer kreft som påvirker kvinner under graviditeten. Av 1 i hver 3.000 Gravide kvinner vil motta denne diagnosen.

Hvilke typer kreft er mer vanlige under graviditeten?

Noen kommuner tumorer som er diagnostisert under graviditeten inkluderer:

 • brystkreft
 • Livmorhalskreft
 • Hodgkin og ikke-Hodgkins lymfom
 • eggstokkreft
 • melanom
 • leukemi
 • Skjoldbruskkreft
 • Tykktarmskreft

Andre svulster, som lungekreft, hjerne og bein, kan også forekomme under graviditet, men er ekstremt sjeldne.

Noen ganger kan noen symptomer på kreft overlappe symptomene på graviditet, som kan forsinke en diagnose. De vanlige tegnene på både graviditet og noen typer kreft inkluderer:

 • opphovning
 • hodepine
 • kvalme
 • Han retched
 • utmattelse
 • Brystendringer
 • endetarmsblødning

Diagnose

Hvis legen din mistenker kreft under graviditet, kan det være nødvendig med noen tester for å få en diagnose. Disse kan inkludere:

X-ray

En radiografi bruker lavt strålingsdoser for å lage bilder av’inne i kroppen din. Eksperter har oppdaget at nivået på stråling som brukes i en radiograf er ikke høy nok til å skade et ufødt barn. Gravide kvinner bør ha en ledelseskjold for å dekke magen under en røntgen, når det er mulig.

Computerized Tomography (CT) Scan

En TC-skanning Ta detaljerte bilder av organene dine med en røntgenmaskin som er koblet til en datamaskin. TC-skanninger av hodet eller brystet er generelt trygge under graviditeten. En TAC Dell’Abdomen eller Basin må bare utføres under graviditeten hvis det er absolutt nødvendig. Du bør også ha en ledelseskjold under en TC-skanning.

Imaging av magnetisk resonans (MR)

En magnetisk resonans bruker magneter og en datamaskin for å se alle «8217; inne i kroppen din. Det anses generelt som en sikker test for gravide, fordi det ikke bruker ioniserende stråling.

Ultralyd

En ultralyd bruker lydbølger for å skape bilder av visse områder av kroppen. Det regnes som en sikker diagnostisk test under graviditet.

Biopsi

Med en biopsi, fjerner legene et utvalg av stoff for å teste kreften i laboratoriet. Det antas at biopsier er sikre prosedyrer for gravide kvinner.

Diagnostiske tester og tilleggseksamen

Legen din vil kanskje utføre en fysisk undersøkelse og laboratorietester for å gi mer informasjon om tilstanden din.

Noen ganger kan rutinemessige tester som utføres under graviditeten, faktisk oppdage en kreft før det som ville vært oppdaget ellers. For eksempel kan en PAP-test identifisere livmorhalskreft og A’ultralyd kan oppdage eggstokkreft i sine første faser.

Krefteffekter på graviditet

I mange tilfeller vil kreft ikke innebære behovet for å forstyrre graviditeten. Men i noen tilfeller må du kanskje levere barnet ditt før det forventes.

Du og ditt helsepersonell må diskutere alle risikoen og fordelene med kreftstyring og graviditet. I tillegg til din spesialist i Obgyn, må du også se en onkolog. En onkolog er en lege som tar vare på kreft. Du vil nok ha mange flere avtaler fra legen til en gravid kvinne uten kreft.

Krefteffekter på fosteret

Eksperter vet ikke alle måtene som kreft kan slå på et ufødt barn. Selv om det er mulig at noen svulster sprer seg fra moren til moderkaken, har de fleste svulster sjelden en direkte effekt på fosteret.

Det har vært svært sjeldne tilfeller av svulster som melanom eller leukemi som har spredt seg fra placenta til fosteret. Hvis dette skjer, vil legen diskutere hvordan å behandle barnet under graviditet og etter fødsel.

Etter fødselen vil legen verifisere de første tegn på kreft. Hvis barnet ditt er sunt, trenger du ikke flere behandlinger.

Noen behandlinger mot kreft kan skade et ufødt barn. Risikoen for skade er mer sannsynlig i løpet av de tre første månedene av svangerskapet, kjent som første kvartal. I løpet av første kvartal utvikler kropps- og kroppsstrukturen til et barn.

Krefteffekter på # 8217; amming

Hvis du velger å amme barnet ditt mens du har kreft, vil kreftceller ikke passere fra deg til barnet ditt. Mange syke kvinner av kreft, eller at de er helbredet av kreft, er i stand til å kunne amme sine barn.

Kjemoterapi og andre behandlinger mot kreft kan bevege seg gjennom morsmelk til barnet ditt. Av denne grunn, hvis du mottar kreftbehandling, vil du sannsynligvis bli rådet til ikke å amme. Snakk med legen din om risikoen og fordelene som er involvert.

Pleie kreft under graviditet

For mange år siden var legene ikke sikker på hvordan å behandle kreft trygt under graviditet, og mange anbefales å forstyrre fosteret. I dag velger flere kvinner å behandle sin sykdom under graviditeten.

Du må diskutere alle proffene og disken for å motta en behandling mot kreft under graviditeten med legen din. Hver situasjon er forskjellig.

Behandlingsvalg for gravide med kreft er de samme som behandlingsvalg for ikke-gravide kvinner med kreft. Hvordan og når behandlinger er gitt, kan de være forskjellige for gravide kvinner.

Behandlingsalternativene vil avhenge av mange faktorer, inkludert:

Vanlige behandlinger kan omfatte:

Kirurgi

Kirurgi anses generelt som en «8217; trygt behandlingsalternativ for mor og barn, spesielt etter første trimester av graviditet. Typen av kirurgi vil avhenge av typen kreft. L’Målet med kirurgi er å fjerne kreftformige svulster.

Hvis du har brystkreft under graviditet, kan kirurgi påvirke brystkapasiteten din hvis du har en mastektomi eller radioterapi. Pass på at du snakker med legen din hvordan operasjonen vil påvirke amming hvis dette er noe du vurderer.

Kjemoterapi og andre medisiner

Kjemoterapi forventer giftige stoffer for å drepe kreft i kroppen. Chemo og andre anticancer-stoffer kan skade fosteret, forårsake feil ved fødselen eller føre til spontan abort, spesielt hvis den brukes under graviditetens første trimester. Noen kjemoterapi og andre antitumormedikamenter kan administreres trygt i løpet av andre og tredje kvartal.

Stråling

Stråling Bruk X-stråler eller høyt energikartikler for å ødelegge kreftceller i kroppen. Denne terapien kan skade et ufødt barn, spesielt hvis det brukes i løpet av første kvartal. Noen ganger kan stråling trygt brukes i den andre eller tredje trimester av graviditet, men dette avhenger av typen, fra dosen og # 8217; område som skal behandles.

Du bør forsinke behandlingen?

Du kan velge å vente på å starte behandlingen opp til # 8217; siste kvartal eller til og med etter fødselen til barnet ditt. Dette er spesielt vanlig hvis kreft diagnostiseres senere under graviditet, eller hvis det er et veldig tidlig stadium. Legen kan være i stand til å indusere skillet tidlig, om nødvendig.

Generelt bør graviditeten ikke påvirke effektiviteten av en behandling for kreft, men forsinkelsesbehandling på grunn av graviditet kan påvirke dine prospekter.

Outlook

Mens kreften under graviditeten er sjelden, kan det skje og skje med noen kvinner. Ofte har en gravid kvinne med kreft samme Perspektivet til en syk kvinne av kreft som ikke er gravid.

Generelt, vær gravid mens du har kreft, bør ikke påvirke generell prognose. Hvis en kreft ikke er funnet tidlig på grunn av graviditet, eller hvis du velger å forsinke behandlingen, kan dette påvirke prognosen din.

Snakk med din beste måte lege for å behandle kreften din under graviditeten. Mange kvinner helbreder fra kreft og har sunne barn.