Graviditet: Skilt, symptomer, oversikt og helsetips du burde

Sammendrag

Graviditet oppstår når en sperm befrukter et egg etter at det ble frigjort av eggstokken under eggløsningen. L’befruktet ovum kjører deretter til livmoren, hvor planten oppstår. Når planten er vellykket, har du en graviditet.

I gjennomsnitt varer en full graviditet 40 uker. Det er mange faktorer som kan påvirke graviditeten. Kvinner som mottar en tidlig diagnose av graviditet og prenatal omsorg, er mer sannsynlig å leve en sunn graviditet og føde et sunt barn.

Vet hva du kan forvente under graviditet er viktig for å håndtere både din helse og barnets. Hvis du vil unngå å bli gravid, er det også effektive prevensjonsmetoder du bør vurdere.

Symptomer under graviditeten

Du kan legge merke til noen tegn og symptomer, selv før du tar en graviditetstest. Andre vil vises uker senere, når hormonelle nivåer vil begynne å forandre seg.

Mislyktes menstruasjonssyklus

En av de første symptomene på graviditet (og kanskje den mest klassiske) er når menstruasjonssyklusen ikke kommer. Men å miste en syklus betyr ikke nødvendigvis at du er gravid, spesielt hvis syklusene har en tendens til å være uregelmessig.

Det er mange helsemessige forhold som kan gjøre tiden din for sent eller slutte å komme, som er forskjellig fra graviditet.

hodepine

Hodepine er vanlige for begynnelsen av graviditeten. De er vanligvis forårsaket av endrede hormonelle nivåer og en økning i blodvolumet. Kontakt legen din dersom hodepine ikke går bort eller er spesielt alvorlig.

Blodpunkter

Noen kvinner kan oppleve en liten blødning og spotting alle «8217; begynnelsen av graviditeten. Denne blødningen er ofte resultatet av anlegget;. L’plante skjer vanligvis en eller to uker etter befruktning.

Blødning All’Begynnelsen av graviditeten kan også være et resultat av relativt små forhold, for eksempel infeksjoner eller irritasjon. Quest’Ultimate påvirker ofte overflaten av livmorhalsen (som er veldig følsom under graviditeten).

Blødning kan noen ganger selv indikere en alvorlig komplikasjon av graviditet, som en spontan abort, ektopisk graviditet eller for tidlig frigjøring av moderkaken. Hvis du er bekymret for noe, må du alltid konsultere legen din.

Vektøkning

Du kan forvente å tjene mellom 1 og 4 pounds (1.81 kg) i de første månedene av graviditeten. L’Vektøkning blir tydeligere mot andre kvartal.

Graviditet-indusert hypertensjon

Under graviditeten er det sannsynlig å utvikle høyt trykk eller hypertensjon. Flere faktorer kan øke risikoen, inkludert:

Mageknip

Hormoner utgitt under graviditet kan noen ganger slappe av ventilen mellom magen og esophagus og # 8217;. Mageforbrenning oppstår når syren kommer ut av magen.

Esteñimiento

Hormonelle endringer ALLE’Start av graviditet kan redusere fordøyelsessystemet ditt. Og dette kan bli til forstoppelse.

Kolikk

Når musklene i # 8217; livmor begynner å strekke og utvide, kan du føle en følelse av trekkraft som ligner menstruasjonskramper. Hvis du spott eller bløder ved siden av kramper, kan det være et tegn på spontan abort eller ekstrauterin graviditet.

Ryggsmerter

All’Start av graviditet er hovedårsakene til ryggsmerter hormoner og trykk på musklene. Deretter kan vektøkningen og endringen i tyngdepunktet øke det. Omtrent halvparten av alle gravide rapporterer ryggsmerter under graviditeten.

Anemi

Risikoen for å utvikle anemi er større hos gravide og kan forårsake symptomer som svimmelhet og svimmelhet.

Tilstanden kan føre til tidlig fødsel og lav vekt ved barnets fødsel. L’Prenatal assistanse inkluderer vanligvis tester for anemi.

depresjon

Mellom 14% og 23% av alle kvinner utvikler depresjon under graviditet. Årsakene kan være mange av de biologiske og følelsesmessige endringene som opplever.

Pass på at du forteller legen din hvis du ikke føler at du alltid gjør det.

Søvnløshet

L’Søvnløshet er et annet vanlig symptom Alle graviditetsbegynnelsen. Stress, fysisk ubehag og hormonelle endringer kan være faktorer som bidrar. Et balansert kosthold, gode søvnvaner og yogaøvelser kan hjelpe deg med å sove godt om natten.

Brystendringer

Brystforandringer er et av de første åpenbare tegnene på graviditet. Selv før du får et positivt resultat, kan brystet ditt begynne å føle ømt, hovent og generelt tungt eller fullt. Dine brystvorter kan også forstørres og mer følsomme og areolen kan mørke.

kviser

På grunn av’økning i androgenhormoner, mange kvinner lider av akne alle «8217; begynnelsen av graviditeten. Disse hormonene kan gjøre huden mer fet, noe som kan hindre porene. L’akne under graviditet er vanligvis midlertidig og forsvinner etter barnets fødsel.

kaste opp

Oppkast er en del av & # 8220; Morgen Nausea & # 8221; et vanlig symptom som vanligvis vises innen de første fire månedene. Morgen kvalme er ofte det første tegnet du er gravid. Hovedårsaken er at C’er en større mengde hormoner i begynnelsen av graviditeten.

Smerte alle’hip

Smerten alle’hip er vanlig under graviditet og har en tendens til å øke i følgende faser. Årsakene kan være forskjellige:

diaré

Diaré og andre fordøyelsesproblemer er vanlige under graviditeten. Hormonelle endringer, en annen diett og et ekstra stress er mulige forklaringer. Hvis diaré varer i mer enn noen få dager, fortell legen din for å sikre at du ikke dehydrerer.

Stress og graviditet

Selv om graviditet er vanligvis et lykkelig øyeblikk, kan det også være en kilde til stress. En nyfødt gir store endringer i kroppen din, dine personlige forhold og til og med din økonomi. Ikke nøl med å spørre legen din hvis du begynner å føle deg overveldet.

Kort oppsummert

Hvis du tror du er gravid, bør du ikke stole utelukkende på disse tegnene og symptomene for bekreftelse. Ta en test hjemme eller spør legen din En laboratorietest kan bekrefte en mulig graviditet.

Mange av disse tegnene og symptomene kan også skyldes andre helsemessige forhold, for eksempel premenstruelt syndrom (PMS). Finn ut mer om de første symptomene på graviditet, for eksempel hvor lenge det tar før de vises etter å ha stoppet å ha syklusen.

Detalj av graviditet uke for uke

Ukers graviditet er gruppert i tre fjerdedeler, hver med medisinske mål for både deg og ditt barn.

Første kvarter

Et barn vokser raskt i løpet av første kvartal (uker fra 1 til 12). Hjernen, ryggmargen og kroppens kropper begynner å utvikle seg. Selv hjertet av barnet begynner å slå.

Sannsynligheten for en spontan abort er relativt høy i løpet av første kvartal. Ifølge L’American College of Obstetrikere og gynekologer (ACOG) er det anslått at ca. 1 graviditet på 10 ender med en spontan abort og at ca. 1217; 85% av disse skjer i første kvartal.

Søk etter umiddelbar hjelp hvis du føler symptomene på en spontan abort.

Andre fjerde

Under den andre trimesteren av graviditet (uker 13-27), kan legen kjøre en anatomisk skanning ultralyd.

Denne testen søker anomalier som utvikler seg i fosterets kropp. Hvis du vil vite barnets kjønn før du blir født, kan resultatene av denne testen avsløre den.

Du vil sannsynligvis begynne å høre barnet ditt, sparker og tapping av alt’Interiør i livmoren din.

Etter 23 uker vurderes et barn i Maternal Womb & # 8220; Vital & # 8221;. Dette betyr at det kan overleve utenfor livmoren din. Barn født så snart har de ofte alvorlige helseproblemer. Lengre, du kan bære graviditet, jo mer du sannsynligvis er barnet ditt sunt.

Tredje kvartal

I løpet av tredje kvartal (fra uker fra 28 til 40) vil vekten øke raskt, og du kan føle deg mer sliten.

Barnet ditt kan nå føle lyset ved å åpne og lukke øynene dine. Deres bein har også blitt dannet.

Med l & # 8217, nærmer seg travaglio, kan bassenget føle seg irriterende og føttene kunne blåse. Sammentringene som ikke fører til arbeidskraft, kjent som Braxton-Hicks-sammentrekninger, kan begynne skjedd i uker før fødsel.

Kort oppsummert

Hver graviditet er forskjellig, men mest sannsynlig vil det skje innen denne tidsperioden.

Graviditetstest

De domicile graviditetstestene er veldig nøyaktige etter den første dagen når syklusen går tapt. Hvis resultatet av hjemmeprøven din er positiv, bør du umiddelbart ta en avtale med legen din. Gjør A’ultralyd du kan bekrefte og etablere datoen for graviditeten din.

Graviditet er diagnostisert med en test som måler nivåene av human chorionisk gonadotropin (hCG), også kjent som et hormon av graviditet og produsert etter anlegget. Det kan imidlertid ikke oppdages før etter en fraværsperiode.

Med mangel på en periode øker HCG-nivåene raskt. Dette hormonet oppdages gjennom en urin eller blodprøve.

Urinprøver kan utføres på et medisinsk kontor og er de samme som du kan gjøre hjemme.

Blodprøver kan utføres i laboratoriet. Disse HCG-testene er like nøyaktige som graviditetstester hjemme. Forskjellen er at blodprøver kan utføres selv seks dager etter eggløsningen.

Først kan du bekrefte at du er gravid, bedre. En tidlig diagnose vil være veldig nyttig for å ta vare på barnets helse.

Graviditet og vaginale tap

En økning i vaginale tap er et av de første tegn på graviditet. Din strømningsproduksjon kan øke fra en eller to uker etter unnfangelsen, selv før en savnet periode.

Som graviditeten utvikler seg, produserer en større mengde strømning. Strømmen vil også ha en tendens til å være oftere og å vises oftere. På slutten av graviditeten er det vanligvis sterkere.

I de siste ukene kan dreneringen inneholde striper av tett slim og blod. Dette kalles & # 8220; tap av slimhyllen & # 8221;. Det kan være et tidlig travail tegn. Ved blødning, fortell legen din.

De normale vaginale tapene, eller Leucorrhea, er tynne, klare eller laktikøse og deres parfyme er ikke sterk.

Utløpet anses å være unormalt hvis det er gult, grønt eller gråaktig med en sterk og ubehagelig lukt. Unormal utslipp kan være et tegn på en infeksjon eller et problem med graviditet, spesielt hvis C & # 8217, er rødhet, kløe eller hevelse i vulvaen.

Hvis du tror at du har unormale vaginale tap, bør du rapportere det umiddelbart til legen din.

Graviditet og urinveisinfeksjoner (UTI)

Urinveisinfeksjoner (IVU) er en av de vanligste komplikasjonene som kvinner opplever under graviditeten. Bakteriene kan komme inn i urinveiene til en kvinne og kan bevege seg til blæren. L’Infeksjon oppstår fordi fosteret utøver ekstra trykk på blæren, og dette kan forårsake bakteriefangst.

Symptomene på en ivu inkluderer ofte smerte og brennende eller hyppig behov for å urinere. Du kan også prøve:

Om lag 18% av gravide utvikler en [8217 urininfeksjon. Du kan forhindre at disse infeksjonene ofte tømmer blæren, spesielt før og har sex. Drikk nok vann for å holde seg hydrert. Unngå å bruke aggressive såper og dusjer på kjønnsområdet.

Kontakt legen din dersom du har symptomene på en ivu. Infeksjoner under graviditet kan være farlig fordi risikoen for for tidlig fødsel øker.

Hvis det oppdages tidlig, kan de fleste urinveisinfeksjoner behandles med effektive antibiotika mot bakterier og trygt å bruke under graviditet.

Hvordan å hindre graviditet

Kvinner som har mannlige seksuelle partnere bør vurdere prevensjon hvis de ikke vil ha en graviditet.

Noen metoder for å hindre graviditetsarbeid best for enkelte mennesker. Snakk med legen din om den beste prevensjonsplanen for deg. Her er noen av de vanligste prevensjonsmetodene:

Prevensjonsmetode Effektivitetsrate Intrauterine-enheter (IUD) mer enn 99% den effektive pillola99% med perfekt bruk; Ca 91% av effektiviteten med typiske bruk av mannlige kondomer 98% av effektiviteten med perfekt bruk; Om den effektive 8217; 82% med en typisk bruk av kvinnelig kondom (eller intern kondom) 95% effektiv med perfekt bruk; Effektiv om lag 79% med L’typisk bruk av effektiv nattpille opp til 95% (hvis tatt innen 24 timer etter seksuell kontakt); Fra 75% til 8217; 89% (antatt innen tre dager) naturlig familieplanlegging (NFP) effektivt på 75% hvis de brukes alene

Intrauterine enheter (IUD)

Intrauterine enheter (IUD) hovedsakelig blokkere befruktning. For tiden er de en av de mest effektive prevensjonsmetodene. Ulempen er at de ikke hindrer seksuelt overførte sykdommer (MST).

Pillen og andre hormonelle prevensjonsmetoder

Konteringsalpiller, patcher og hormonelle nivåer av kontroll av vaginalringen i en kvinnes kropp. Du kan få dem med resept.

Handlinger hvordan å glemme å bruke dem som foreskrevet kan redusere effektiviteten av disse metodene. Effektivitetsrenter som refererer til # 8216; & # 8221; typisk bruk & # 8221; de representerer denne typen menneskelig feil.

Andre former for hormonell prevensjon inkluderer patch og # 8217; vaginal ring. Du kan også få dem med resept og deres effektivitetshastigheter ligner på pillen.

Kondomer og andre barriere metoder

Kondomer, membraner og svamper er former for praktisk og økonomisk prevensjon som kan kjøpes uten resept.

De er mer effektive hvis de brukes riktig hver gang du har sex. Hvis du bruker disse barrieremetoder for å unngå å bli gravid, bør du vurdere bruken av en ekstra metode for prevensjon, som for eksempel spermicider eller prevensjonspiller.

Andre barriere metoder inkluderer membraner og svamper. Du kan kjøpe dem uten resept.

Nødprevention

Det er pillealternativer på dagen etter både teller og resept. Disse pillene er ikke ment som vanlig prevensjon. I stedet kan de fungere som en sikkerhetskopi hvis du har ubeskyttet samleie eller glem å bruke din normale metode.

De må brukes innen 120 timer (fem dager) fra seksuell kontakt for å være effektiv. Noen piller er mer effektive hvis det tas innen de første 72 timene (tre dager).

Naturlig familieplanlegging (PFN)

Naturlig familieplanlegging (NFP) eller bevissthet om ens fruktbarhet, er prevensjonsmetoden med den høyeste feilfrekvensen. Med denne metoden holder en kvinne styr på menstruasjonssyklusen, slik at du kan forutsi når hun ovulet. Så du vil unngå samleie under din fruktbare fase.

Tilfeldige graviditeter kan oppstå på grunn av de mange variablene som påvirker en kvinnes syklus etter måned i måneden.

Kort oppsummert

Kondomer er den eneste prevensjonsmetoden som forhindrer graviditet og beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer.

Graviditet eller premenstruelt syndrom

De første symptomene på graviditeten ligner ofte premenstruelt syndrom (PMS). Det kan være vanskelig for en kvinne å vite om det er gravid, eller hvis en annen menstruasjonssyklus er i ferd med å starte.

Det er viktig at du vet om du er gravid så snart som mulig, slik at du kan motta A’tilstrekkelig prenatal assistanse. Du vil kanskje også gjøre noen endringer i livsstilen, hvordan du kan avstå fra’alkohol, ta prenatale vitaminer og optimalisere kostholdet ditt.

Den enkleste og beste måten å avgjøre om det er premenstruelt syndrom eller første graviditetssymptomer, er å ta en test. Du kan ta en test hjemme eller besøke legen din.

Noen vanlige symptomer på både premenstrual og tidlig graviditet symptomer inkluderer:

L’Starte graviditet og premenstruelt syndrom er ofte vanskelig å skille mellom.

Kosthold under graviditet

Et sunt kosthold for graviditet bør være veldig lik det typiske sunne dietten, med bare en’lagt til 340-450 kalorier om dagen. Velg en blanding av sunne matvarer, inkludert:

Hvis kostholdet ditt er sunt, trenger du bare å gjøre små endringer. Væsker, fibre og matrike matvarer er spesielt viktige under graviditeten.

Vitaminer og mineraler

Gravide kvinner trenger flere mengder av noen vitaminer og mineraler enn de som ikke er det. L’folsyre og sink er bare to eksempler.

Når du har funnet å være gravid, vil du kanskje øke # 8217; ta vitaminer og mineraler ved hjelp av kosttilskudd. Pass på at du leser næringsinformasjonen på pakken og spør legen din råd før du bruker kosttilskudd eller motvirkninger (OTC).

Selv om dette sjelden er skje, kan integratorinntaket føre til vitamin eller overdose toksisitet. Imidlertid inneholder komplette prenatale vitaminer sannsynligvis en god kombinasjon av næringsstoffene som trengs for en sunn graviditet.

Kort oppsummert

Å ta vare på deg selv er en av de beste måtene å ta vare på ditt voksende barn.

Graviditet og mosjon

L’Øvelse er viktig for å holde deg i form, avslappet og klar for fødsel. Spesielt vil yoga strekker hjelpe deg med å bli smidig. Det er imidlertid viktig å ikke overdrive det, siden du kan være i fare for skade.

Andre passende graviditetsøvelser er pilates, vandre og svømme.

Du må kanskje tilpasse din nåværende treningsrutine til endringer i kroppen din og redusere energinivået. Samarbeide med legen din eller personlig trener for å sikre at du ikke gjør overdreven innsats.

Graviditet massasje

Utøvelsen av avslapningsteknikker kan bidra til å lindre en del av stress og # 8217; angst du kan prøve under graviditeten.

Hvis du er ute etter en måte å holde seg rolig, bør du vurdere å prøve en prenatal massasje. Denne typen massasje bidrar til å lindre en liten spenning. Det kan også bidra til å lindre muskel- og muskelsmerter.

Massasjer er generelt trygge på ethvert stadium av graviditeten. Noen unngår dem i første kvartal fordi risikoen for abort er større i denne perioden.

Det er en god ide å konsultere legen din før du mottar massasje, spesielt hvis du har hatt smerte i kalvene eller andre deler av bena.

Essensielle oljer

L’bruk av essensielle oljer under graviditet er kontroversiell. Noen helsepersonell hevder at noen oljer kan være trygge og nyttige for å slappe av og lindre smerte under graviditet og fødsel. Imidlertid advarer de også om at de ikke skal brukes i første kvartal.

Ifølge National Association for Holistic Aromaterapi er det viktigste uenighetspunktet om oljene som brukes under graviditeten, kan skade det voksende barnet hvis de når placenta.

Flere søk er nødvendig på # 8217; bruk av essensielle oljer under graviditet og fødsel. Hvis du forventer å bruke dem, spør legen din.

Kort oppsummert

Prenatal massasje, som en del av graviditetsrutinen, kan gi avslapping og ro, med eller uten essensielle oljer. Finn ut hvordan du sammenligner andre typer massasje her.

Når du ser etter medisinsk hjelp

De fleste kvinner i alderen 20 og 30 har stor sannsynlighet for å ha en vanlig graviditet. Ungdommer og kvinner over 35 år har større risiko for helsekomplikasjoner.

Underliggende forhold

Noen helsemessige forhold som ligger som underliggende som hypertensjon, diabetes eller kardiovaskulære sykdommer, øker risikoen for komplikasjoner under graviditeten. Andre eksempler er:

Hvis du lider av en av disse forholdene, må du sørge for at den er tilstrekkelig forvaltet og behandlet under graviditet. Ellers kan det føre til spontan abort, reduksjon i føtale vekst og fødselsskader.

Andre risikofaktorer

Her er andre faktorer som kan påvirke ellers sunn graviditet:

Komplikasjoner av graviditet

Komplikasjonene av graviditet kan påvirke barnets helse, mor eller begge deler. De kan forekomme under graviditet eller fødsel.

De vanlige komplikasjonene i graviditet inkluderer:

Å håndtere dem tidlig kan minimere mor eller babyskader.

Graviditet og fødsel

På et tidspunkt etter den fjerde måneden av graviditet, kan du begynne å eksperimentere med Braxton-Hicks sammentrekninger eller falske travails. Begge er helt normale og tjener til å forberede livmoren din for øyeblikket av arbeidskraft.

Braxton-Hicks sammentrekninger forekommer ikke med jevne mellomrom eller økning i intensiteten. Hvis du har regelmessige sammentrekninger før 37. uke, kan det være et premateri arbeid. I dette tilfellet ring legen din for å be om hjelp.

For tidlig levering

Arbeidskonferanser er generelt klassifisert som sammentrekninger i innledende fase og aktive arbeidskontrakter. De første sammentrekninger av travaglio sist mellom 30 og 45 sekunder. All’start kan tilbringe lang tid mellom sammentrekninger, men når den første fasen av arbeidskraft er over, vil sammentrekningene bli skilt med intervaller på fem minutter.

L’vann kunne bryte alt og begynnelsen av arbeidskraft eller lege kan bryte det senere, under selve travaglio. Når livmorhalsen begynner å åpne, vil du legge merke til en strøm av blod som dekker slimhyllen din.

Arbeid

I aktivt arbeid forsvinner livmorhalsen og sammentrekninger blir hyppigere og intense.

Hvis du er aktiv, bør du ringe legen din og gå til stedet der du skal levere. Hvis du ikke er sikker på at det er aktivt arbeid, er det fortsatt en god ide å ringe legen og følge instruksjonene sine.

Smerte under travaglio

Smerten vil være på sin Apex under aktivt arbeid. Snakk med legen din om din favoritt smertebehandlingsmetode.

Du kan velge metoder uten medisinering som meditasjon, yoga eller # 8217; lytte til musikk.

Hvis du velger å kontrollere smerte med narkotika, må legen din vite om du bruker analgetika eller bedøvelse.

Smertestillende midler, som Meteridin (Demerol), lindrer smerte, men lar deg få noen følelser ennå. Anestetika, som epidural, hindre noen muskelbevegelser og helt blokkere smerte.

Kort oppsummert

Enten du planlegger en vaginal eller keisersnitt, kan du føle deg nervøs på # 8217; nærme deg avtale.

Prognose

Det er sannsynlig at du utvikler seg hver uke med graviditet uten for mange problemer. Graviditeten bringer med seg mange endringer i kroppen din, men disse har ikke alltid en alvorlig innvirkning på helsen din.

Imidlertid kan noen livsstilsvalg aktivt hjelpe eller hindre barnets utvikling.

Noen handlinger som kan holde deg og ditt sunne barn inkluderer:

Noen ting du vil unngå:

Medisiner

Det kan være vanskelig å avgjøre hvilke narkotika som leier under graviditet og hva du skal unngå. Du må vurdere fordelene for helsen din i forhold til potensielle farer for at barnet ditt utvikler seg.

Spør legen din om du kan anta visse stoffer, selv fra disken, for mindre lidelser som hodepine.

Ifølge Food and Drug Administration (FDA) rapporterer hvert år 50% av gravide i USA for å anta minst ett stoff.

Gjennom årene og # 8216; 2015 opprettet FDA et system av bokstaver for å klassifisere narkotika og deres risiko oppfattet for gravide kvinner. Men i xnumx begynte de å fjerne dette bokstavsanlegget (nå bruker de stoffet merket). Deres nye regler på narkotika merking gjelder bare for reseptbelagte legemidler.

Mothertobaby-tjenesten gir også oppdatert informasjon om spesifikk medisinsk sikkerhet.

Kort oppsummert

Lær eller dukker opp alle graviditetsreglene kan være overveldende, spesielt hvis ditt første barn er.

Konklusjon

I henhold til’rimelig omsorgsloven (ACA), må alle helseforsikringsplaner i USA tilby noen form for prenatal assistanse.

Når du vet at jeg er gravid, ring din forsikringsselskap for å få en’ide om hva du spesifikt dekker planen din. Hvis du ikke har en helseforsikring når du finner ut at du er gravid, snakk med legen din om hva du trenger å gjøre for å få dekselet.

Din generelle helse kan avhenge av når du deltar i ditt første prenatal besøk. De fleste kvinner har vanligvis det første besøket i løpet av uken 8 av graviditeten. Kvinner hvis graviditet vurderes med høy risiko, for eksempel hvis de er over 35 år eller har alvorlige medisinske forhold, må de kanskje gå til det besøket så snart som mulig.

Det er mange måter å forberede psykisk og fysisk fødsel på. Mange sykehus tilbyr kurs for fødsel før fødsel, slik at kvinner bedre kan forstå tegn og faser av arbeidskraft.

I tredje kvartal bør du pakke en pose som inneholder toalettsaker, nattøy og andre viktige elementer å ta med deg på sykehuset. Du må ha denne posen på fingertuppene for å ta når travaglio begynner. I løpet av tredje kvartal bør du og legen din også diskutere arbeidsplanen og fødselen.

Vet når du går til stedet der du vil føde, hvem vil hjelpe deg med fødsel og hvilken rolle som skal gjøre legen din i prosessen, kan hjelpe deg med å holde seg rolig i de siste ukene.

Les l’element på engelsk.