Graviditet pluss størrelse: hva cos & # 039; er og hva du skal vite

Del på Pinterest

Hvis du er en kvinnes gravid eller prøver å bli gravid, kan du finne deg selv med ekstra spørsmål om graviditet i din situasjon. Som en større person, hva du kan forvente fra dine ni måneder med barnvekst? Og så’er akkurat en & # 8220; graviditet pluss størrelser & # 8221;?

Det er ingen offisiell definisjon av & # 8220; sterke størrelser & # 8221;. Men ifølge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Kvinner med en kroppsmasseindeks (BMI) fra 25.0 til 29.9 anses overvektige og de med en BMI på 30.0 eller høyere har fedme.

Huske:

L’IMC er ikke alltid en perfekt indikator på det faktum at vekten din er sunn eller usunn og en høy BMI betyr ikke nødvendigvis at graviditeten din vil bli skremmende.

Sikkert, vær gravid mens overvekt kan gjøre ting mer komplisert. Men den gode nyheten er at graviditeten din ikke bør defineres av klærbutikkavdelingen der du handler. Vi har informasjon om hva du trenger å vite.

Helsehensyn for deg

Når du nærmer deg en graviditet i en høyere vektkategori, kan din oppmerksomhet (forståelig) være på helsen til ditt voksende barn. Men helsen din er også viktig og kan påvirkes negativt av vektrelaterte komplikasjoner.

Kanskje den mest kjente risikoen i en større vektgraviditet er å utvikle svangerskapsdiabetes. Denne spesifikke presise tilstanden forårsaker et høyt blodsukkernivå som må styres gjennom kostholdet eller narkotika (og forsvinner vanligvis etter at smørbrødet frigjøres fra din ordspråklige ovn).

Forbindelsen mellom overvekt og svangerskapsdiabetes er ekte: Forskning & # 8211; Undersøkelser Siden 2010 har det oppdaget at nesten halvparten av alle tilfeller av svangerskapsdiabetes kunne tilskrives overvekten og alle fedme. I følge American College of obstetrikere og gynekologer (ACOG), Å ha svangerskapsdiabetes øker også risikoen for en keisersnitt.

Selv spontane abortpriser og natimortalitet øker med økningen i maternalvekt. L’Acog sier at jo større er, jo større er risikoen for natimortality & # 8221; Og bemerker at kvinner med fedme har økt risiko for spontan abort.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Det etablerte også at den ekstra vekten øker sjansene for å ha preeklampsi, et elegant ord for graviditetshypertensjonen som kan forårsake hevelse og skadelige vitale organer som lever og nyrer.

Til slutt, å bli gravid kunne ganske enkelt bety at du vil ha mer smerte og smerter, for eksempel ryggsmerter for vanlig som har en tendens til å manifestere seg med fremdriften av graviditet.

Fordi disse helserisikoen ikke er ubetydelige, er det viktig å diskutere det med legen din før du blir gravid, om mulig.

Relatert: Graviditet strekker seg for ryggen, hofter og ben

Helsehensyn for barnet

Akkurat som vekten din kan gjøre en forskjell for helsen din i svangerskapet, kan det også påvirke barnets velvære. Det er ikke overraskende at en av de viktigste bekymringene er størrelsen på barnet ditt i livmor (og utgående).

Fordi svangerskapsdiabetes ofte fører til en høyere fødselsvekt, hvis du har denne komplikasjonen, kan du ende opp med et større barn. Mens de mest knusende barna er selvfølgelig, søte, kan deres størrelse gjøre deres produksjon mer usikre; Barn med høy fødselsvekt kan faktisk skade seg under vaginal fødsel.

A’Andre hensyn til barnets helse er muligheten for en tidlig fødsel. En stor Svensk studie Han oppdaget at folk med overvekt og fedme var til størst risiko for å føde for tidlig. Preterm Født barn er mer sannsynlig å ha problemer med en rekke organer, inkludert (men ikke begrenset til) hjerte, lunger, hjerne og mage-tarmkanalen.

Vedta tiltak for å redusere risikoen

Lære risikoen for graviditet for deg og barnet kan virke litt og # 8216; undertrykkende. Heldigvis er det skritt som kvinner i størrelse kan påta seg for å redusere mulighetene for å lande med vektrelaterte komplikasjoner.

Din første og beste forsvarslinje? Start tidlig.

Det er bedre å planlegge minst 6 måneder før du blir gravid, slik at du kan være ditt sunnere selv før du transporterer dine mest sårbare passasjerer / # 8221; Sherry A. Ross, MD, en gynekolog og en kvinnes helseperson på Providence St. John’S Santa Monica Health Center, California.

Ross oppfordrer arbeidet med legen din og / eller en diettist for å få den beste form for graviditet gjennom kosthold og # 8217; trening.

Hvis du mister vekten før barnet ikke var i kortene, og du er allerede på Nest & # 8221; sunne mat valg og større aktivitet er fortsatt de beste innsatsene for å opprettholde en sunn vekt og derfor en sunnere graviditet.

& # 8220; velkontrollert vektøkning under graviditet er nøkkelen & # 8221; sier Jamie Lipeles, gjør, grunnlegger av Marina Obstetrics / Gynekologi i Marina del Rey, California. & # 8220; De viktigste trinnene som en [kvinne med ekstra vekt] kan påta seg for å unngå at alle de nevnte risikoene er kosthold og # 8217; trening.& # 8221;

Og ikke glem å holde seg til prenatale vitaminer. I tillegg til et godt balansert kosthold, oppfordrer jeg til at pasientene mine begynner å ta prenatale vitaminer og ekstra folsyre før de blir gravid & # 8221; sier lipes. (Åpenbart fortsetter det å ta dem selv under graviditeten!)

Relatert: De 11 beste prenatale vitaminene for en sunn graviditet

Retningslinjer på’vektøkning under graviditet

Og nå det en million dollar spørsmålet: hvor mye vekt du bør øke i 9 måneder hvis du er en bygning? I følge CDC, For et unikt barns graviditet bør en overvektig kvinne sikte på å tjene fra 15 til 25 pund. De med fedme bør tjene fra 11 til 20 pounds.

Ross understreker at en langsom start er vanligvis bedre når det gjelder vektøkning under graviditet. I løpet av dine tre kvartaler, forklarer han hvordan det kan vises: Du bør tjene fra 2 til 4 pund i løpet av de første 3 månedene av graviditeten og et halvt pund per uke for resten av graviditeten & # 8221;.

Når du ser magen din?

Magen er den mest åpenbare visuelle indikatoren for graviditet, forventet av familiemedlemmer, fotografert for Instagram og proklamert av tabloids på kjendis graviditeter. Men for kuttet kvinner kan dette eksterne tegn på graviditet eller ikke kan være «8220; en ting & # 8221;.

En [overvektig kvinne] kan aldri dukke opp under graviditeten & # 8221; sier Ross. Det er så mange variabler tatt i betraktning når den er gravid, særlig sin opprinnelige vekt og hvor mye tjener under graviditeten.& # 8221;

Men ikke vondt deg! Til slutt er det sannsynlig at bumpsettene dine. «Vanligvis i de to siste månedene av graviditeten, L’abdominalområdet vokser på en slik måte at du eksponerer graviditet, uavhengig av [størrelse] & # 8221; Notes Ross.

Ifølge lipeles, L’aspekt av magen din kan også avhenge av formen på kroppen din, for eksempel hvis du er mer en såkalt & # 8220; Apple & # 8221; O & # 8220; pære & # 8221;.

«[De største kvinnene] med en pæreformet kropp kan forvente å bare vises litt senere i svangerskapet enn andre kvinner. Pæreformede kvinner [større størrelse] vil trolig vise mellom 16 og 20 uker og estimat.

«Tvert imot vil noen kvinner ha en annen vektfordeling og kroppstype, kalt en epleformet kropp. Den kvinnelige formet Apple [BIGGER SIZE] kan forvente å vise mellom 20 og 24 ukers graviditet & # 8220;.

Unn deg selv ufølsomme kommentarer

Noen ganger kan du føle deg fysisk stor og følelsesmessig pumpet alle’ideen å møte din søte bunt & # 8211; bare for å ha et familiemedlem eller ukjent for supermarkedet som gjør en’ufølsom observasjon på vekten din og din graviditet. Ahia. (Eller kanskje kommer en kommentar når du følte deg allerede nede & # 8211; dobbelt ahi.)

Når andre uttaler små hyggelige ord, prøv å huske at vekten din ikke er affære av noen andre. De eneste som har rett til å diskutere størrelsen din, er deg, legen din og alle andre du velger å tillate samtalen.

Hvis negative kommentarer fortsetter å trykke deg, kan du prøve en enkel visning for motstandskraft, hvordan du kan forestille deg omringet av et forsterkningsskjold som beskytter deg mot offensive ord.

Allerede at du er, ikke glem å dokumentere (og feire) dine suksesser! Ta deg tid til å gjenkjenne fremdriften din & # 8211; Enten du går på treningsstudioet to ganger i uken eller får testen av den svangerskapsdiabetes med fulle stemmer & # 8211; kan bygge den positive følelsen av selv som vil hjelpe deg med å avvise de ydmykende kommentarene til andre mennesker.

L & # 8217;

Vi har dekket mange ting, men du kan bli med et spørsmål: Din graviditet kan være en sunn graviditet? Selv om overvektig og # 8217; fedme fører til større risiko, til slutt har du en viss responskontroll.

Graviditet er en «8217, utmerket unnskyldning for å leve en sunn livsstil og» 8221; sier lipeles. «Svært ofte oppfordrer graviditeten kvinner til å kjenne kosthold og # 8217; trening og opplev den sunnere livsstilen de noensinne har levd! For en kvinne [som er overvektig], vil denne nye sunne livsstilen produsere en sunn og lykkelig graviditet & # 8220;.