Graviditet og røyk –

Beskrivelse

Avslutt røyking er en av de mest tilgjengelige tiltakene for å sikre en sunn graviditet. Men ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC), ca 13% av kvinnene røyking de siste tre månedene av graviditeten. Røyking når som helst under graviditeten kan innebære implikasjoner for livet ditt for barnet ditt.

Det er viktig å slutte å røyke hvis du ikke har stoppet før du blir gravid. Med besluttsomhet og støtte kan du lykkes.

Fordi røyking er skadelig under graviditeten?

Røyking øker risikoen for:

Røyking under graviditet er også forbundet med alvorlig tilstand som kan slå barnet i barndommen og barndommen; barndommen. Disse kan inkludere:

Det er noen bevis som tyder på at røykevaner er koblet mellom generasjoner. Noen studier har vist en økning i røykhastigheter i kvinners døtre som røykt under graviditeten. Dette indikerer at noen organiske faktorer kan bestemmes i livmor når en mor røyker under graviditeten. Med andre ord, røyking under graviditet setter barnet ditt i fare for å bli en røyker når han vokser.

Hvorfor slutte nå?

Røykeren som fortsatt er gravid, kan tro at skaden allerede er gjort, og at det ikke er noen fordel for barnet til å stoppe i løpet av den andre eller tredje måneden av graviditet, men dette er ikke sant. Sekund Røyk kvinner, Stoppet under en hvilken som helst fase av graviditeten reduserer risikoen for lungdefekter og lav fødselsrate. Dessuten er det sannsynlig at pasientene er mer fast bestemt på å stoppe alle graviditetsbegynnelsen og kan lettere en dato for å slutte.

Alle gravide kvinner som røyker oppfordres til å slutte, selv når jeg er i syvende eller åttende måned med graviditet.

Hvordan kan jeg stoppe?

Før du prøver å slutte å røyke, dedikerer en bit & # 8216; tid til å analysere når og hvorfor røyk. Det er viktig at du forstår dine røykordninger, slik at du kan planlegge hendelser og situasjoner som vil være attraktive eller stressende for deg. Røyk når du er spent eller engstelig? Røyk når du trenger å lade deg opp? Røyk når andre rundt deg er røyking? Røyk når du drikker?

Når du forstår dine røykordninger, kan du begynne å designe alternative aktiviteter. For eksempel, hvis du røyker med kolleger under arbeidspauser, vurderer den i stedet for å gå med andre arbeidsvinner. Hvis du røyker når du drikker kaffe, vurder sjansen til å bytte til en & # 8217; annen drikke for å bryte foreningen.

Plante øyeblikk du vil bli fristet. Finn noen som støtter deg under de vanskelige øyeblikkene du vil røyke en sigarett. Gi deg en positiv forsterkning for å slutte. Når du har en plan, fikser du en dato for å slutte og snakke med legen din.

Fjern alt tobakk og produkter relatert fra hjemmet, arbeidet og & # 8217; bil før datoen du stoppet. Dette er et viktig skritt for å bli røyk.

Kontakt legen din om hjelp i # 8217; sett datoen for å slutte, for strategier for å holde seg borte fra sigaretter og positive forsterkningskilder mens du krysser denne viktige prosessen. Noen trenger mer hjelp enn andre, avhengig av hvordan vanen er forankret og hvordan de er avhengige av nikotin.

Hvor vanskelig det vil være for meg å stoppe?

Vanskelighetsgraden for å slutte å røyke avhenger av en rekke faktorer og varierer mellom kvinner. Mindre røyk og jo mer du prøvde å slutte å røyke, det blir enklere. Å ha en partner som ikke røyker, trener og har svært sterke overbevisninger om røykfrie risikoer under graviditet, vil det også gjøre det lettere å stoppe.

Flere røyk, vanskeligere det vil stoppe. Kvinner som røyker mer enn en pakke om dagen, og kvinner som bruker koffein, kan ha flere problemer med å slutte å røyke. Selv deprimerte kvinner som møter mange vanskeligheter i livet, kan ha flere problemer med å stoppe. De som er isolert fra sosial støtteopplevelse, har flere problemer med å stoppe. Det er interessant å merke seg at ingen tilknytning til alkoholforbruk forutsetter fortsatt røyking eller # 8217; abstinens.

Ytterligere hjelp til å slutte å røyke tilgjengelig gjennom din omsorgsperson

Hvis du prøver å slutte å røyke, kan legen din gi overvåking som forsterkning. Dette kan gjøres ved bruk av tester som måler utløpt karbonmonoksid eller metabolitter av nikotin.

Nikotinutskifting er trygt under graviditeten?

Hjelp til å slutte å røyke, for eksempel nikotinsubstitutter, brukes ofte av folk som prøver å slutte. Eksempler inkluderer en nikotinplaster, en gummi eller inhalator. Imidlertid bør disse bistandene ikke brukes under graviditet, med mindre fordelene tydelig overstiger risikoen. Mengden nikotin som frigjøres av gummien eller lappen, er vanligvis vesentlig lavere enn den du vil motta ved å fortsette å røyke. Imidlertid reduserer nikotin blodstrømmen ALL & # 8217; livmor og er potensielt skadelig for utviklingen av fosteret og placenta, uavhengig av leveringsmetoden. Disse bekymringene er skissert av Amerikansk kongress av obstetrikere og gynekologer (ACOG), som også hevder at det ikke er kliniske studier som viser at disse produktene virkelig hjelper gravide kvinner å slutte å røyke for alltid.

Nikotingummien ble merket som en kategori av graviditet C fra mat- og stoffadministrasjonen. Dette betyr at risikoen for fosteret ikke kan utelukkes. Nikotinplasten ble merket som en kategori av graviditet D, som betyr at det er positive risikotester.

Bupropion er trygt under graviditeten?

Bupropion (Zyban) har vært nyttig for røykere som har problemer med D & # 8217; deprimert sjel når de slutter å røyke. Det virker sannsynligvis som et antidepressivt middel, som hjelper med abstinenssymptomene på deprimert humør, søvnforstyrrelser, angst og stigning av # 8217; appetitt. Bupropion er sannsynligvis like effektiv som nikotins erstatning i # 8217; hjelpe pasientene å slutte å røyke. Når pasientene også mottar atferdsterapi eller veiledning, observeres høyere prosentandeler.

Dessverre er det ingen data tilgjengelig på sikkerheten til bupropion under graviditet. Dette legemidlet markedsføres som velbrin for behandling av depresjon og kan brukes under graviditeten for denne indikasjonen. Bupropion er merket som kategori B for behandling av depresjon under graviditet. Det er imidlertid stor risiko for overføring av stoffet til morsmelk.

Hvem er mer sannsynlig å starte på igjen?

Dessverre faller kvinner som slutter å røyke under graviditeten ofte under graviditet eller postpartum periode. Risikofaktorene for tilbakefall under graviditet inkluderer følgende:

Også, hvis du ikke er veldig irritert av kvalme og du fødte før, er det mer sannsynlig å begynne å røyke.

Hvis familien, venner og kolleger av en kvinnelig røyk synes å være en av de viktigste prediktorene for langsiktig suksess i opphør av røyking. Kvinner som slutter å røyke under graviditeten trenger en kontinuerlig støtte for å holde seg fri for røyking under hele graviditeten. Det er viktig at røykingstoppet oppfattes som en prosess og ikke som en sporadisk hendelse. Hvis partneren din røyker, er det mye mer sannsynlig å ha et tilbakefall. L & # 8217; Kontinuerlig forening med folk som røyker kan bety enkel tilgjengelighet av sigaretter og større evne til å tilbakefall.

Fordi kvinner gjenopptas røyking etter fødsel?

De CDC Anslå at over 50% av kvinnene som sluttet å røyke under graviditeten, vil bli startet på nytt for å røyke innen seks måneder med fødsel. Mange kvinner ser postpartum-perioden som et øyeblikk for å forfølge aktivitetene de liker før gjenværende gravid & # 8211; For mange betyr dette å komme tilbake til røyking. Noen kvinner virker spesielt bekymret for vekttap og stressbehandling, og dette bidrar også til tilbakefall.

Dessverre, selvhjelpsmaterialer, individuelle råd og lege råd viste ingen forbedring i postpartum tilbakefall. Det er viktig å ha en trener eller noen i livet ditt som hjelper deg med å motivere deg til å bli uten tobakk.

Grunner til ikke å gjenoppta røyking etter fødselen av barnet

Det er overbevisende tester for å bli uten røyk etter fødsel. utdanning Demonstrere at hvis du røyker mer enn 10 sigaretter om dagen, reduseres mengden melk du produserer, og sammensetningen av melken endres. Videre er kvinner som røyker mer sannsynlig å tro at deres melkforsyning ikke er god nok og kan være mindre motivert til å amme. Videre har barn som har blitt ammet av mødre som røyker, har en tendens til å være mer kolikk og gråte mer, noe som kan oppmuntre til tidlig avvenning.

Også nyfødte og små barn har ører til ører og infeksjoner i øvre luftveiene hyppigere når C & # 8217; er en røyker hjemme. Det er også bevis som tyder på at astmaen er mer sannsynlig å utvikle seg hos barn hvis foreldre røyker.